Søk i Aktiv i Oslo

Skjerven gård

Skjerven Gård ligger i Maridalen, ca. 11 km fra Rådhuset i Oslo og ca. 3 km fra bygrensen i Oslo. Her kan de tilby aktiviteter som ridning, lefse- og flatbrødkurs.

Velkommen til Skjerven Gård

Skjerven Gård ligger i Maridalen, ca. 11 km fra Rådhuset i Oslo og ca. 3 km fra bygrensen i Oslo. Gården ligger vakkert til ved Maridalsvannet. Skjerven er et tradisjonelt gårdsbruk med kornproduksjon og husdyr.

Gården er regnet som en av de eldre jernalder gårdene. Familien Bakke har forpaktet gården siden 1931 og driver med forskjellige Inn-på-tunet aktiviteter i tillegg til korndrift.

Buss nr. 51 fra Nydalen T-bane. Bussen stopper på holdeplassen «Skjerven».

Les mer om Skjerven Gård på hjemmesiden.

Dagaktivitetstilbud for hjemmeboende personer med demens

Inn på tunet 

Skjerven Gård er en Inn På Tunet gård (IPT) som gir tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester på gårdsbruk. Tjenestene skal gi mestring, utvikling og trivsel. Aktiviteten i tjenestetilbudet er knyttet opp til gården, livet og arbeidet der.

Skjerven Gård har vært pioner for IPT i Oslo og tilbyr aktiviteter til deg med demens i tidlig fase eller en tidlig kognitiv svikt.

Skjerven Gård har jobbet med dagaktivitetstilbudet siden 2009. De kan tilby et meningsfylt tilbud med turer i nærmiljøet, tilrettelagte gårdsaktiviteter og dyr (hest og høner, hund og katt) i et trygt miljø med en stabil, liten personalgruppe. De holder til i gårdens drengestue som er fra 1600 tallet, et hyggelig sted å «høre til».

Skjerven Gård har plass til 6 stykker.

Besøk hjemmesiden for mer informasjon, eller ta kontakt direkte med dem på post@skjervengard.no

Sammen mot ensomhet – gården for samhold og glede.

Mobilisering mot ensomhet ble av myndighetene etablert som en tilskuddsordning i 2020 og forvaltes av Helsedirektoratet.

Målet med ordningen er å utvikle og iverksette tiltak for å forebygge og redusere ensomhet og bidra til bedre helse og livskvalitet i befolkningen.

Målgruppen er unge og eldre mennesker som er ensomme eller særlig utsatt for å oppleve ensomhet.

Skjerven gård tilbyr fredagstreff  fra kl 11:00 – 15:00 for alle over 18 år som har behov for å komme seg ut på dagtid, treffe andre rundt et hyggelig lunsjbord, delta i gårdsaktivitet, eller gå en tur i det flotte nærområdet.

På Skjerven gård har de hester, hund og høner.

Buss nr. 51 som stopper utenfor gården.

Påmelding og mer informasjon til post@skjervengard.no.

Lefse- og flatbrødkurs

Skjerven gård har arrangert kurs i lefse- og flatbrød baking siden 2004. Kurset holdes i gårdens drengestue fra 1600 tallet, og de baker på vedfyrt takke på tradisjonelt vis. Kurset går over én dag; lørdager fra kl. 10:00 – 16:00 i perioden oktober – 1. mai.

Det er plass til 4 personer på kurset, 5 stk hvis det er en gruppe. Velkommen til en hyggelig dag i trivelige omgivelser.

Her kan du lese mer om kurset.

Ridning

For barn 

Skjerven Gård tilbyr ride-instruksjon til barn over 10 år. Påmeldingen gjelder per semester (høst og vår). Skjerven har et unikt ridetilbud i liten gruppe med kun 4 elever. Det gjør at elevene blir sett og får en særdeles tett oppfølging og nær kontakt med andre elever og rideinstruktør. Elevene må utfordre seg selv i å håndtere hest i all slags vær og føreforhold.

Her er ikke ridehus, men utendørs, opplyst ridebane. De elevene som fullfører et eller flere semester vil kunne utvikle seg til å bli selvstendige jenter og gutter.

De har stort fokus på miljø og inkludering. rideinstruktørerene har erfaring med hest gjennom mange år.

Skjerven gård tilbyr ikke barnebursdag.

Turridning for voksne/ungdom

Skjerven gård tilbyr av og til turridning for voksne på lørdager vår og høst. Følg med på Facebook @Skjerven gård.

Skjerven gård tilbyr ikke kanefart.

Send melding til Skjerven gård

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.