Skjerven gård

Skjerven Gård ligger i Maridalen, ca. 11 km fra Rådhuset i Oslo og ca. 3 km fra bygrensen i Oslo. Her kan de tilby aktiviteter som ridning, lefse- og flatbrødkurs, og et meget hyggelig julemarked.

Velkommen til Skjerven Gård

Skjerven Gård ligger i Maridalen, ca. 11 km fra Rådhuset i Oslo og ca. 3 km fra bygrensen i Oslo. Gården ligger vakkert til ved Maridalsvannet. Skjerven er et tradisjonelt gårdsbruk med kornproduksjon og husdyr.

Gården er regnet som en av de eldre jernalder gårdene. Familien Bakke har forpaktet gården siden 1931 og driver med forskjellige Inn-på-tunet aktiviteter i tillegg til korndrift.

Buss nr. 51 fra Nydalen T-bane. Bussen stopper på holdeplassen «Skjerven».

Les mer om Skjerven Gård. 

Julemarked ( avlyst på grunn av korona-situasjonen )

Skjerven gård har arrangert julemarked siden 2004 tuftet på tradisjoner gode førjulsopplevelser som lefsebakst, ekte gårdsnisse, aktiviteter for barna mm. Du inviteres hjem til oss, og vi håper du får ordentlig julestemning av å komme på gården.

Årets Julemarked holdes helgen 11. og 12. desember kl. 12-16 på Skjerven gård i Maridalen – 15 min fra Oslo Sentrum.

Velkommen Inn På Tunet til tradisjonsrik og lun julehygge med opplevelser for store og små.

Flotte utstillere av høy kvaliteter og aktiviteter for barna.

Ridning, kjøring med hest og vogn, julefortelling, lefsebaking, hopping i høyet mm.

Gårdsnissen hygger seg med barna rundt bålet på tunet.

Låvekafé med salg av nissegrøt og vafler, grill på tunet. Salg av juletre og julenek.

Inngang kr. 60,- pr pers, familiepris kr. 250,- (5 pers.)

Barn under 3 år gratis.

Gratis parkering, buss nr. 51, holdeplass på gården.

Her kan du lese mer om julemarkedet. 

Dagaktivitetstilbud for hjemmeboende personer med demens

Inn på tunet 

Skjerven Gård er en Inn På Tunet gård (IPT) som gir tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester på gårdsbruk. Tjenestene skal gi mestring, utvikling og trivsel. Aktiviteten i tjenestetilbudet er knyttet opp til gården, livet og arbeidet der.

Skjerven Gård har vært pioner for IPT i Oslo og tilbyr aktiviteter til deg med demens i tidlig fase eller en tidlig kognitiv svikt.

Skjerven Gård har jobbet med dagaktivitetstilbudet siden 2009. Vi kan tilby deg et meningsfylt tilbud med tilrettelagte gårdsaktiviteter og dyr (hest og høner, hund og katt) i et trygt miljø med en stabil, liten personalgruppe. Vi holder til i gårdens drengestue som er fra 1600 tallet, et skikkelig hyggelig sted å «høre til».

Dere er en gruppe på 6 stykker, og personalgruppa består av daglig leder, og to frivillige. Vi kjører og henter deg, du får frokost, kaffepause og middag her, og ellers gjør vi mange hyggelige ting sammen som å gå tur i nærmiljøet, stelle dyrene, ri, hente egg hos hønene og jobbe med ved i alle fasonger (pakke i sekk, stable mm). Aktiviteter etter årstidene. Om sommeren sår og planter vi litt også. Vi har åpent 3 dager i uka kl. 10-15. Din alder er ikke så viktig, men du må være fysisk sprek. Gårdshunden Laika er med oss hele dagen.

Håper du synes det høres hyggelig ut og har lyst til å komme på besøk til oss.

Ta gjerne kontakt for mere informasjon.

Fra byen til Maridalen til fots, sykkel eller buss

Du kan gå eller sykle langs Akerselva til Brekke og videre inn turveien mot Skjerven gård. En flott tur for hele familien.
Buss nr. 51 fra Nydalen T-bane. Bussen stopper på holdeplassen «Skjerven».
Bilen kan du parkere på Låkeberget parkeringsplass og gå mot Skjerven gård. Det er begrensede parkeringsplasser ved gården.

Andre aktiviteter

Ridning for barn 

Skjerven Gård tilbyr ride-instruksjon til barn over 10 år. Påmeldingen gjelder pr semester (høst og vår). Skjerven har et unikt ridetilbud i liten gruppe med kun 4 elever. Det gjør at elevene blir sett og får en særdeles tett oppfølging og nær kontakt med andre elever og rideinstruktør. Elevene må utfordre seg selv i å håndtere hest i all slags vær og føreforhold. Her er ikke ridehus, men utendørs, opplyst ridebane. De elevene som fullfører et eller flere semester vil kunne utvikle seg til å bli selvstendige jenter og gutter. Vi har stort fokus på miljø og inkludering. Våre rideinstruktører har erfaring med hest gjennom mange år.

Skjerven gård tilbyr ikke barnebursdag arrangement

For voksne

Skjerven gård tilbyr av og til turridning for voksne på lørdager vår og høst.

De tilbyr ikke kanefart.

Lefse- og flatbrødkurs

Skjerven gård har arrangert kurs i lefse- og flatbrød baking siden 2004. Kurset holdes i gårdens drengestue fra 1600 tallet, og vi baker på vedfyrt takke på tradisjonelt vis. Kurset går over én dag, lørdager fra kl. 10-16.00 i perioden oktober – 1. mai.

Det er plass til 4 personer på kurset, 5 stk hvis det er en gruppe. Velkommen til en hyggelig dag i trivelige omgivelser.

Her kan du lese mer om kurset. 

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.