Skjerven gård

Skjerven gård kan tilby skreddersydde arrangement for store grupper 50-250 personer etter avtale.

Velkommen til Skjerven Gård

Skjerven gård ligger i Maridalen, ca 11 km fra Rådhuset i Oslo og ca 3 km fra bygrensen i Oslo. Gården ligger vakkert til ved Maridalsvannet. Skjerven er et tradisjonelt gårdsbruk med kornproduksjon og husdyr.

Gården er regnet som en av de eldre jernaldergårdene. Familien Bakke har forpaktet gården siden 1931 og driver med forskjellige Inn-på-tunet aktiviteter i tillegg til korndrift.

Fra byen til Maridalen til fots, sykkel eller buss

Du kan gå eller sykle langs Akerselva til Brekke og videre inn turveien mot Skjerven gård. En flott tur for hele familien.
Buss nr. 51 fra Nydalen T-bane. Bussen stopper på holdeplassen «Skjerven».
Bilen kan du parkere på Låkeberget parkeringsplass og gå mot Skjerven gård. Det er begrensede parkeringsplasser ved gården.

Aktiviteter

Skjerven gård kan tilby aktiviteter som høyhopping, ridning, kjøring med hest, kontakt med dyr etc.

Julemarked

Hvor kan man reise på en ekte gård å føle den ordentlige Julestemningen midt i Oslo?
Sitte på et stort nissefang rundt bålet og fortelle hva du ønsker deg til jul? Eller kjøre hest og vogn med familien, ri på hest, høre julefortelling eller kjenne lukten av lefsebakingen fra drengestua og se ekte sauer bli klippet. Spise ekte hjemmelaget julegrøt på låven og hoppe i høyet etterpå !!!

Jo, det er på Skjerven gård i Maridalen, 15 min fra Oslo sentrum,-  og  med gratis parkering og bussholdeplass på gården (nr. 51).

Mor kan kjøpe gave til far, far kan kjøpe gave til mor, og barna kan kjøpe til mor og far hos de flotte utstillerne som stiller  med hjemmelaget håndverk av høy kvalitet.

Kom i førjulsstemning på Skjerven gård 07. og 08. desember kl. 12-16.

Se info på hjemmesiden eller på Skjerven gårds facebookside.

Lørdagstreff 2. lørdag i mnd.

Skjerven gård holder åpen gård den andre lørdagen i måneden. Et fint mål for familieturen på lørdager fra Brekke og turveien inn mot Skjerven.
Her vil opplevelsene variere fra runderidning og andre gårdsaktiviteter til kulturelle innslag. Bål på tunet og lun gårdshygge. Du får kjøpt gårdens Nordmarkshonning og kaffe fra Maridalen brenneri.

Salg av kaffe, sveler, bakst og saft til barna.
Følg og lik Skjerven gårds Facebook sider

Lefse- og flatbrødkurs

På Skjerven gård holdes det kurs i potetlefse- og flatbrødbaking fra oktober til mai på lørdager. Her bakes det på gammeldags vedfyrt takke i drengestua på tradisjonelt vis. Kurset går over èn dag og det er plass til 4 personer på kurset. En hyggelig dag i trivelige omgivelser.

Påmelding helst av 2 og 4 personer.

Les mer om lefse-, bake- og matlagingskurs her >>

Grønn omsorg i storbyen

I september 2009 startet Skjerven gård et dagaktivitetstilbud for hjemmeboende personer med demens i Oslo. Tilbudet er et samarbeid mellom Skjerven gård og Kirkens bymisjon.

Les mer om tilbudet på Skjerven Gårds hjemmeside >>

For salg

Nordmarkshonning

Det drives med birøkt på Skjerven gård, og det er Nordmarkshonning til salgs stort sett hele året. En utsøkt sommer- og skogshonning fra Maridalen og Nordmarka.

Se priser og mer informasjon her >>

Ridning

For barn

Skjerven gård kan tilby rideinstruksjon til barn over 10 år. Påmeldingen gjelder pr semester (høst og vår).

For voksne

Skjerven gård tilbyr av og til turridning for voksne lørdager vår/høst.

Fôr til hest

Skjerven gård tilbyr høyensilage, fôr til hest av god kvalitet.  Ta kontakt for nærmere informasjon.

Firmaarrangement for store grupper

Skjerven gård tilbyr skreddersydde arrangementer for store grupper på 50-250 personer.

De kan tilby aktiviteter som høyhopping, ridning, kjøring med hest, kontakt med dyr etc. Bål på tunet og enkel servering.

Arrangementet er basert på å være ute, kan trekke inn i låven hvis dårlig vær. Julearrangement for ansatte med familier etter deres julemarked midt i desember (se under julemarked).

For mer informasjon, se Skjerven Gårds hjemmeside >>

Grønn omsorg i storbyen

Skjerven gård har i tiden 2009 til 1. mars 2018 hatt et dagaktivitetstilbud for hjemmeboende personer med demens i Oslo. Vi ønsker å starte igjen med dette i 2019.

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.