Søk i Aktiv i Oslo

Zombiekveld på Cinema Neuf hovedbilde

Zombiekveld på Cinema Neuf

Down og the dead fra 1978 blir vist på Cinema Neuf

Zombiekvelden blir fylt med blod, slim og gørr på Studentersamfundets Cinema Neuf.

I Lucio Fulcis City of the Living Dead får vi sett nærmere på okkult anlagte zombier i atmosfæriske omgivelser, før vi blir utsatt for mer verdslige zombier kombinert med samfunnskritikk i Romeros Dawn of the Dead, en definitiv klassiker innen sjangeren.

City of the Living Dead (Lucio Fulci, 1980).

Regi: Lucio Fulci, Med: Christopher George, Catriona MacColl, Carlo De Mejo, 93 min, DVD. Etter at en lokal prest henger seg selv i en kirkegård begynner det å skje mystiske saker i den lille byen Dunwich, New England. Mary Woodhouse, en synsk ung kvinne, oppdager under en seanse at prestens dødsfall kan ha forårsaket åpningen av en portal til helvete, med de levende døde det medfører. Det er opp til henne og reporteren Peter Bell (Christopher George) å få lukket portalen før allehelgensaften, for å hindre at jorden faller inn i de dødes forråtnede hender.

Dawn of the Dead (George A. Romera, 1978).

Regi: George A. Romero, Med: David Emge, Ken Foree, Scott H. Reiniger, 126 min, DVD. Midt under zombieapokalypsen klarer en liten gruppe personer å ta kontroll over et pressehelikopter for å flykte fra en dødsdømt storby. De finner etter hvert et ruralt kjøpesenter hvor de beslutter å slå seg ned. Kjøpesenteret gir relativ trygghet og materiell overflod, men vissheten om at alt rundt dem er fylt av sivilisasjonsoppetende lik gnager løs på karakterenes mentale helse.

Billettpris: 40,- / 60,-

Les mer om Zombiekveld på Cinema Neufs hjemmesider >>

Relaterte saker

Eventbilde: HUMAN Internasjonale Dokumentarfilmfestival
søndag
00:00

HUMAN Internasjonale Dokumentarfilmfestival

HUMAN IDFF er Oslos største festival for ny norsk og internasjonal dokumentarfilm.

Eventbilde: Knøttekino på Vega Scene
søndag
13:30

Knøttekino på Vega Scene

Knøttekino viser film på barnas premisser. Konseptet er skreddersydd for barn i alderen 2 – 5 år