Søk i Aktiv i Oslo

Villanden på Nationaltheatret hovedbilde

Villanden på Nationaltheatret

Villanden fra 2006 på Torshovteatret. Foto: Marit Anna Evanger

Villanden av Henrik Ibsen settes opp på Nationaltheatrets Hovedscene og har premiere 4. september. Anders Paulin har regien.

Du tror du vet hva det handler om, helt til det motsatte er bevist.

Familien Ekdal lever av å produsere bilder. På slutten av 1800-tallet, daVildandenble skrevet, var dette nokså uvanlig. I dag produserer vi hele tiden bilder av våre liv. Og reklamerer for dem. Et barn er ikke født før det ligger på Facebook. Alt er produkter som tilbys i et marked, og skillet mellom kopi og original kan synes opphevet.

Familien Ekdals leilighet grenser til mørkeloftet. Der inne finnes merkverdig nok en hel dyrehage. Da Vildanden kom ut, var zoologiske hager et kjent bilde på «det andre» – det ikke-siviliserte. I våre dager er fangeleirer og flyktningmottak et uttrykk for det samme. Vi definerer stadig våre «vi» gjennom å definere ut «de andre».

Regissør Anders Paulin er utdannet dramaturg og journalist. Han setter opp teater over hele verden og arbeider like gjerne blant flyktninger på Vestbredden som ved Det Kongelige Teater i København. Han er kjent for å overraske publikum med både pop-kulturelle og filosofiske referanser i sine oppsetninger. Nå får Ibsen selskap av bådeThe Matrix,

Når Paulin og hans team invaderer Ibsens mørkeloft, kommer uventede ting garantert fram i lyset. Ikke ulikt Ibsens egen metode.

Spilleplan:
tir 04.09 kl. 19:30
ons 05.09 kl. 19:30
tir 11.09 kl. 19:30
ons 12.09 kl. 19:30
tor 13.09 kl. 19:30
man 17.09 kl. 19:30
tir 18.09 kl. 19:30

Les mer og bestill billetter til Villanden på Nationaltheatret >>

Relaterte saker

Eventbilde: Krigens skjebner – på Akershus festning
tirsdag
19:00

Krigens skjebner – på Akershus festning

En vandreforestilling av og med Ross Kolby om syv skjebner under 2. verdenskrig på Akershus festning.

Eventbilde: Folkeeventyrene – The Musical
fredag
17:00

Folkeeventyrene – The Musical

Asbjørnsen og Moe har fått skrivesperre og begir seg ut på bygda for å søke inspirasjon. Her kan alt skje, så blir med på en ellevill og morsom reise i eventyrland. Like morsom for voksne som for barn.

Eventbilde: Spynorsk. The Musical!
lørdag
18:00

Spynorsk. The Musical!

Ein ny musikal om demokrati, språk, pågangsmot, vaflar og draumar, og ikkje minst om Ivar Aasen, i splitter nytt og nokså uvant superheltlys.