Søk i Aktiv i Oslo

Villanden på Nationaltheatret hovedbilde

Villanden på Nationaltheatret

Villanden fra 2006 på Torshovteatret. Foto: Marit Anna Evanger

Villanden av Henrik Ibsen settes opp på Nationaltheatrets Hovedscene og har premiere 4. september. Anders Paulin har regien.

Du tror du vet hva det handler om, helt til det motsatte er bevist.

Familien Ekdal lever av å produsere bilder. På slutten av 1800-tallet, daVildandenble skrevet, var dette nokså uvanlig. I dag produserer vi hele tiden bilder av våre liv. Og reklamerer for dem. Et barn er ikke født før det ligger på Facebook. Alt er produkter som tilbys i et marked, og skillet mellom kopi og original kan synes opphevet.

Familien Ekdals leilighet grenser til mørkeloftet. Der inne finnes merkverdig nok en hel dyrehage. Da Vildanden kom ut, var zoologiske hager et kjent bilde på «det andre» – det ikke-siviliserte. I våre dager er fangeleirer og flyktningmottak et uttrykk for det samme. Vi definerer stadig våre «vi» gjennom å definere ut «de andre».

Regissør Anders Paulin er utdannet dramaturg og journalist. Han setter opp teater over hele verden og arbeider like gjerne blant flyktninger på Vestbredden som ved Det Kongelige Teater i København. Han er kjent for å overraske publikum med både pop-kulturelle og filosofiske referanser i sine oppsetninger. Nå får Ibsen selskap av bådeThe Matrix,

Når Paulin og hans team invaderer Ibsens mørkeloft, kommer uventede ting garantert fram i lyset. Ikke ulikt Ibsens egen metode.

Spilleplan:
tir 04.09 kl. 19:30
ons 05.09 kl. 19:30
tir 11.09 kl. 19:30
ons 12.09 kl. 19:30
tor 13.09 kl. 19:30
man 17.09 kl. 19:30
tir 18.09 kl. 19:30

Les mer og bestill billetter til Villanden på Nationaltheatret >>

Relaterte saker

Eventbilde: Hooman Sharifi – The Dead Lives On in Our Dreams
onsdag
19:00

Hooman Sharifi – The Dead Lives On in Our Dreams

Sharifi utforsker hvordan ens egen bakgrunn og identitet kan manipuleres – og hvordan vi kan skape fremtiden vår ved å endre fortiden.

Eventbilde: Hvem er Ernest – Se Oscar Wildes mest kjente komedie!
onsdag
19:00

Hvem er Ernest – Se Oscar Wildes mest kjente komedie!

I denne tolkningen av Oscar Wildes dekadente forviklingskomedie, besettes mannsrollene av kvinner og vice versa. Hva skjer med vår forståelse av stykket når mennenes replikker blir fremført av kvinner?

Eventbilde: Møt meg ved morgengry
fredag
19:00

Møt meg ved morgengry

Møt meg ved morgengry er en usentimental, humoristisk og poetisk forestilling om kjærlighet og det å miste; et intenst kammerspill om å forsones med et rasende savn.