Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Verdenskjente Shakespeare´s Globe til Oslo! hovedbilde
torsdag 
18:00

Verdenskjente Shakespeare´s Globe til Oslo!

The Two Gentlemen of Verona.

The Two Gentlemen of Verona. Foto: Shakespeare’s Globe

Et gjestespill fra verdenskjente Shakespeare’s Globe i London presenterer Shakespeares første komedie Two Gentlemen of Verona i borggården på Akershus Slott fra torsdag til søndag denne uken.

-Et suverent ensemble fra ærverdige The Globe byr på en unik sjanse til å oppleve Shakespeare på originalspråket, og engelsk skuespillerkunst av ypperste klasse. Dette er Shakespeare på sitt beste, sier produsent Anne Schinrud.

Sted: Borggården på Akershus Slott, Akershus festning
Spilletider:

  • Torsdag 16. juni kl. 18.00
  • Fredag 17. juni kl. 18.00
  • Lørdag 18. og søndag 19. juni kl. 16.00 og 20.00

Varighet ca. 2,5 time

The Two Gentlemen of Verona

I 2016 er det 400 år siden Shakespeare døde og SAKK markerer dette med å invitere et gjestespill fra ærverdige Shakespeare’s Globe i London til å spille teater i borggården på Akershus slott. Denne gang er det Shakespeares tidligste komedie som står på plakaten, et festlig stykke, som var veldig populært i hans samtid, men som sjelden eller aldri spilles her i landet.

-Shakespeare’s Globe er verdenskjent for den høye kvaliteten på sine produksjoner. Vi er derfor stolte over å kunne presentere nok et gjestespill herfra på Akershus festning. Borggården på Akershus Slott skaper en perfekt ramme rundt forestillingen som gir assosiasjoner tilbake til Shakespeares tid, sier produsent Schinrud.

Om stykket

Denne komedien er mest sannsynlig skrevet mellom 1589 og 1593 og er regnet blant Shakespeares tidligste skuespill. Ført i pennen av en ung Shakespeare, kretser handlingen rundt vennskapet mellom to unge menn fra Verona, Proteus og Valentine. Vennskapet deres settes på harde prøver gjennom en fartsfylt handling fylt av kjærlighet, svik, sjalusi, fiendskap og forsoning.

Vi ser antydninger til tema og virkemidler som Shakespeare rendyrker i seinere skuespill, som for eksempel konflikten mellom kjærlighet og vennskap som vi seinere ser i Romeo og Julie. Dette er også det første stykket der han lar en av de kvinnelige hovedpersonene kle seg ut som mann for å skape forvirring.

The Two Gentlemen of Verona, eller To herrer fra Verona, som stykket heter på norsk, er blant Shakespeares minst spilte og av mange oppfattet som hans mest undervurderte. Dette er derfor en unik mulighet til å se stykket!

———————————————

The Two Gentlemen of Verona fra Shakespeare’s Globe, rolleliste:

Regi: Nick Bagnall

Scenografi og kostymer: Katie Sykes

Julia – Leah Brotherhead

Duke – Garry Cooper

Sylvia – Aruhan Galieva

Valentine – Guy Hughes

Lucetta – Amber James

Speed – Adam Keast

Launce – Charlotte Mills

Protheus – Dharmesh Patel

Relaterte saker

Eventbilde: Utfordrerne – nykommerkveld standup / SALT
mandag
20:00

Utfordrerne – nykommerkveld standup / SALT

Her skal freshe og ferske stand-upere få prøve seg. Dette er stedet hvor du kan oppleve helt nye talenter innen humorsjangeren.

Eventbilde: Latin Night: Salsa
mandag
20:30

Latin Night: Salsa

Velkommen til en eksotisk kveld på Oslo Street Food med Norges største salsa & latin danseorganisasjon; Salsakompaniet!

Eventbilde: Kurs i mexikanske tacos
tirsdag
17:00

Kurs i mexikanske tacos

Lag taco som i Mexico! Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan lage hjemmelaget taco helt fra bunnen av, uten noen ferdigprodukter.