Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Utstilling i Filmens Hus: Animert i 100 år hovedbilde
torsdag 

Utstilling i Filmens Hus: Animert i 100 år

ntso

Utstilling i Filmens Hus: Animert i 100 år

I utstillingen Animert i 100 år i Filmens Hus kan du lære mer om teknikkene man bruker for å gjøre tegninger og figurer levende på film, blant annet dukkeanimasjon, leiranimasjon og pikselasjon.

Utstillingen viser animasjonsfilmens utvikling i Norge. Her kan du se alt fra tegningene til den første filmen som ble laget i 1913, Roald Amundsen paa Sydpolen, til figurene fra Jul i Flåklypa fra 2013. Her er Pjotr Sapegins plastilinafigurer og Anita Killis tegninger til Sinna Mann og mye mer.

Du kan se intervjuer med kjente filmskapere som Christopher Nielsen, Anita Killi og Morten Skallerud som forteller om hvordan de lager filmene sine. I utstillingen kan du se kamerahuset med skinner som Morten Skallerud brukte under innspillingen av den anerkjente naturanimasjonen Året gjennom Børfjord og originale figurer fra Ivo Caprinos filmer. Her finner du også settet til dukkefilmen Pølse. Vi viser selvfølgelig også animasjonsfilm i utstillingen.

Hverdager kl. 10.00 – 17.00
Lørdag kl. 12.00 – 17.00
Søndag kl. 13.00 – 21.00


Dronningens gate 16
0881 Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Nye utstillinger om jordas historie og livets utvikling
onsdag

Nye utstillinger om jordas historie og livets utvikling

Opplev nye geologiske utstillinger fra 6. mai. Den største oppgraderingen av utstillinger i museets historie.

Eventbilde: Familieomvisning på Nationaltheatret
onsdag
12:00

Familieomvisning på Nationaltheatret

Ser du etter noe gøy å gjøre sammen med barna i Oslo? Bli med på oppdagelsesferd gjennom Nationaltheatret og opplev hvordan teater blir til!

Eventbilde: Sommerprogram på Teknisk museum
torsdag

Sommerprogram på Teknisk museum

Teknisk museum har aktivitetsprogram hver dag i hele sommer! Se spennende utstillinger, bli med på omvisninger, prøv morsomme og lærerike aktiviteter, og la deg fascinere av spennende vitenshow.