Arrangementet er fullført.

Utstilling i Filmens Hus: Animert i 100 år hovedbilde
torsdag 

Utstilling i Filmens Hus: Animert i 100 år

ntso

Utstilling i Filmens Hus: Animert i 100 år

I utstillingen Animert i 100 år i Filmens Hus kan du lære mer om teknikkene man bruker for å gjøre tegninger og figurer levende på film, blant annet dukkeanimasjon, leiranimasjon og pikselasjon.

Utstillingen viser animasjonsfilmens utvikling i Norge. Her kan du se alt fra tegningene til den første filmen som ble laget i 1913, Roald Amundsen paa Sydpolen, til figurene fra Jul i Flåklypa fra 2013. Her er Pjotr Sapegins plastilinafigurer og Anita Killis tegninger til Sinna Mann og mye mer.

Du kan se intervjuer med kjente filmskapere som Christopher Nielsen, Anita Killi og Morten Skallerud som forteller om hvordan de lager filmene sine. I utstillingen kan du se kamerahuset med skinner som Morten Skallerud brukte under innspillingen av den anerkjente naturanimasjonen Året gjennom Børfjord og originale figurer fra Ivo Caprinos filmer. Her finner du også settet til dukkefilmen Pølse. Vi viser selvfølgelig også animasjonsfilm i utstillingen.

Hverdager kl. 10.00 – 17.00
Lørdag kl. 12.00 – 17.00
Søndag kl. 13.00 – 21.00


Dronningens gate 16
0881 Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Åpen dag hos EKT Husdyrpark – gratis inngang
fredag
10:00

Åpen dag hos EKT Husdyrpark – gratis inngang

Velkommen til ÅPEN DAG fredag 3.desember med gratis inngang hele dagen! Ponniridning for barn, tråtraktorer, en julekrybbe du kan gå inn i og et mini hesteshow. Åpent 10-17.

Eventbilde: Barneomvisninger på Nationaltheatret
lørdag
11:00

Barneomvisninger på Nationaltheatret

Bli med inn bak scenen og opplev hvordan teater blir til! Nesten som detektiver skal vi snike oss gjennom teatret, for å lære om og se teatret fra innsiden.

Eventbilde: Martemos teaterworkshop
lørdag
16:15

Martemos teaterworkshop

Martemos teater viser dere verden! Rollefigurer, musikk, afrikansk tromme, sang, dans og bevegelse inkluderes og utgjør en stor del av teaterworkshopen.