Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Utstilling i Filmens Hus: Animert i 100 år hovedbilde
torsdag 

Utstilling i Filmens Hus: Animert i 100 år

ntso

Utstilling i Filmens Hus: Animert i 100 år

I utstillingen Animert i 100 år i Filmens Hus kan du lære mer om teknikkene man bruker for å gjøre tegninger og figurer levende på film, blant annet dukkeanimasjon, leiranimasjon og pikselasjon.

Utstillingen viser animasjonsfilmens utvikling i Norge. Her kan du se alt fra tegningene til den første filmen som ble laget i 1913, Roald Amundsen paa Sydpolen, til figurene fra Jul i Flåklypa fra 2013. Her er Pjotr Sapegins plastilinafigurer og Anita Killis tegninger til Sinna Mann og mye mer.

Du kan se intervjuer med kjente filmskapere som Christopher Nielsen, Anita Killi og Morten Skallerud som forteller om hvordan de lager filmene sine. I utstillingen kan du se kamerahuset med skinner som Morten Skallerud brukte under innspillingen av den anerkjente naturanimasjonen Året gjennom Børfjord og originale figurer fra Ivo Caprinos filmer. Her finner du også settet til dukkefilmen Pølse. Vi viser selvfølgelig også animasjonsfilm i utstillingen.

Hverdager kl. 10.00 – 17.00
Lørdag kl. 12.00 – 17.00
Søndag kl. 13.00 – 21.00


Dronningens gate 16
0881 Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum
onsdag
13:00

Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum

Omvisningene er lagt til rette for fedre og mødre i permisjon som ønsker kulturelt påfyll. Babyene er med å bestemme tempoet.

Eventbilde: Langåpent på Teknisk museum
torsdag
16:30

Langåpent på Teknisk museum

Langåpent museum hver torsdag. Grip muligheten til å nyte Teknisk museum også på kveldstid! 

Eventbilde: Velkommen til babydans på Sentralen
fredag
13:00

Velkommen til babydans på Sentralen

Babydans er et tilbud til foreldre med små barn mellom 3-12 måneder, primært rettet mot foreldre i fødselspermisjon. I Babydans beveger foreldrene seg sammen med sine babyer i samspill med andre.