Arrangementet er fullført.

Ung og eventyrlysten: Svalbard på langs hovedbilde
tirsdag 
19:30

Ung og eventyrlysten: Svalbard på langs

ntso

Teodor er en av Norges mest erfarne unge eventyrere. I løpet av sine 24 år har han blitt Verden yngste til å krysse Antarktis, han har gått Norge på tvers og besteget en rekke 5- og 6.000 meters topper rundt omkring i verden. Han har vært på hele tre 8000-meters ekspedisjoner hvor han har blitt den yngste i Skandinavia til å bestige Mt. Manaslu (8163moh), men også vært nær ved å miste livet på Mt. Everest under fjorårets jordskjelv i Nepal.

Lars er student på NTNU, har ikke sovet ute om vinteren på flere år. Ikke har han vært høyere enn 5500 m.o.h. havet. Aldri har han vært på en av polene eller. Men som vår polarhelt Nansen sa i sin tid;

«Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid».

Så 2016 ble året hvor Teodor og Lars teamet opp og bestemte seg for å gå Svalbard på langs – uten assistanse og uten etterforsyninger. En ekspedisjon på 642 km med alt fra 40 blå på termometeret, isbjørnmøte, snublebluss som gikk av midt på natten og et nytt vennskap ingen har opplevd maken til tidligere.

Dette foredraget gir deg et innblikk i ekspedisjonshverdagen til to personer med forskjellig bakgrunn, men med samme drøm.

Dørene åpner kl.19.00

Følg eventen på Facebook for å holde deg oppdatert>>

Relaterte saker

Eventbilde: Kurs – Franske smaker
tirsdag
17:00

Kurs – Franske smaker

På dette kurset jobber dere med råvarer og teknikker sentrale i fransk mat – som bla. bouillabaisse, ørret meunière, andeconfit og crêpes suzette. 

Eventbilde: Kurs – Biff og bayer
fredag
17:00

Kurs – Biff og bayer

Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan tilberede den perfekte biffen, samtidig som man nyter leskende øl. 

Eventbilde: Mathallens vinklubb: Sterke og søte viner
torsdag
18:00

Mathallens vinklubb: Sterke og søte viner

Julens etterdønninger: sterke og søte viner. Denne kvelden kan du lære mer om og smake på alt fra portvin til Banyuls.