Arrangementet er fullført.
Teodor er en av Norges mest erfarne unge eventyrere. I løpet av sine 24 år har han blitt Verden yngste til å krysse Antarktis, han har gått Norge på tvers og besteget en rekke 5- og 6.000 meters topper rundt omkring i verden. Han har vært på hele tre 8000-meters ekspedisjoner hvor han har blitt den yngste i Skandinavia til å bestige Mt. Manaslu (8163moh), men også vært nær ved å miste livet på Mt. Everest under fjorårets jordskjelv i Nepal.
Lars er student på NTNU, har ikke sovet ute om vinteren på flere år. Ikke har han vært høyere enn 5500 m.o.h. havet. Aldri har han vært på en av polene eller. Men som vår polarhelt Nansen sa i sin tid;
“Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid”.
Så 2016 ble året hvor Teodor og Lars teamet opp og bestemte seg for å gå Svalbard på langs – uten assistanse og uten etterforsyninger. En ekspedisjon på 642 km med alt fra 40 blå på termometeret, isbjørnmøte, snublebluss som gikk av midt på natten og et nytt vennskap ingen har opplevd maken til tidligere.
Dette foredraget gir deg et innblikk i ekspedisjonshverdagen til to personer med forskjellig bakgrunn, men med samme drøm.
Dørene åpner kl.19.00
Bærums Verks historie strekker seg 400 år tilbake i tid. De tilbyr historisk vandring med guide som inkluderer vandring gjennom området og inngang til ovnsmuseet.
Omvisningene er lagt til rette for fedre og mødre i permisjon som ønsker kulturelt påfyll. Babyene er med å bestemme tempoet.
God pizza handler om den perfekte deigen, riktig teknikk og gode råvarer. Kokkene på Kulinarisk Akademi lærer deg hvordan du kan lage den optimale pizzaen.