Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Tur i eventyrskogen ved Spinneren hovedbilde
søndag 
10:00

Tur i eventyrskogen ved Spinneren

ntso

Regjeringen bestemte høsten 2013 at Spinneren-området i Østmarka skulle vernes som friluftslivsområde. Nå kan du bli med på tur til denne “eventyrskogen” søndag 11. mai, for å se hva som gjør området så verdifullt at det ble vernet.

Da Markaloven ble behandlet i Stortinget i 2009, ble den vedtatt med en egen lovhjemmel for vern av særskilt viktige friluftslivsområder. Lovhjemmelen gjorde det mulig å verne områder mot skogsdrift og andre naturinngrep, for å sikre folk muligheten til gode friluftslivs-opplevelser. I skogvernet for øvrig er det områdenes verdi for det biologiske mangfoldet som er det sentrale.

Norges første friluftslivsområder
I de vernede friluftsområdene skal også fremtidige generasjoner få muligheten til å vandre i skogen og oppleve stillhet og ro, gjerne like ved der de bor. Den nye lovhjemmelen ble anvendt for første gang i 2013, da regjeringen vernet Spinneren og tre andre områder i Oslomarka. Vedtaket om å verne Spinneren kom etter et forslag fra Østmarkas Venner (ØV).

Rundt 1,2 millioner mennesker har Marka som nærmeste større turområde. Området er av uvurderlig verdi for friluftsliv, naturopplevelse og idrett. Marka strekker seg over 19 kommuner i fem fylker. Markaloven av 2009 vil ivareta området i et langsiktig perspektiv.

Møt opp ved Sandbakken
De som vil være med på tur for å oppleve Spinneren friluftsområde, kan møte opp på parkeringsplassen ved markastuen Sandbakken søndag 11. mai. kl. 10. Veien til Sandbakken – Sandbakkveien – tar av nordover fra Enebakkveien (riksvei 155) ca. 4,5 km sørøst for Klemetsrud skole.

Turen varer ca. 3 timer og avsluttes på Sandbakken. Ta med lunsjpakke og drikke. Sigmund Hågvar fra Østmarkas Venner er guide.

Spinneren-området omfatter til sammen ca. 3,5 km2 i området Sølvdobla, Dølerud, Spinneren og Svartdalen (bildet). Etter anmodning fra ØV er området også utvidet østover til Torsmosen, Tretjerna og Torsnabben og videre til den idylliske Nordre Svanefoss.

De tre friluftslivsområdene som ble vernet samtidig med Spinneren er: Hauktjern-området i Østmarka, samt Skjennungsåsen og Godbekken i Nordmarka.

Kontaktinformasjon:
Sigmund Hågvar, styremedlem Østmarkas Venner. Tlf: 917 14 510

Relaterte saker

Eventbilde: Mini-hesteshow for hele familien
lørdag
13:00

Mini-hesteshow for hele familien

På vei inn fra beitet er det gøy å se på hva på hestene finner på i ridebanen. EKT setter opp små hinder og forteller hva som skjer mellom hestene når de er helt fri og gjør ting sammen uten mennesker på ryggen. Her kan det bli mye fart og moro. Gøy for alle aldre!

Eventbilde: Ridetime for øvede ryttere hos EKT
lørdag
14:00

Ridetime for øvede ryttere hos EKT

Hver lørdag holder EKT ridetime for øvede ryttere, hvor du som har god rideerfaring kan melde deg på for en undervisningstime med en av våre dyktige ridelærere. Her kan du få frisket opp dine rideferdigheter, eller få utviklet deg videre i grunnleggende dressur.

Eventbilde: Ridetime for nybegynnere hos EKT
lørdag
15:00

Ridetime for nybegynnere hos EKT

Ridetime for nybegynnere er et tilbud til alle som vil ri. Timen er tilpasset nybegynnere. Ridetimen foregår på ridebane med rideinstruktør.