Arrangementet er fullført.

Trondheim Sinfonietta i Jakob kulturkirke hovedbilde
torsdag 

Trondheim Sinfonietta i Jakob kulturkirke

Tirsdag 30. april spiller Trondheim Sinfonietta konsert i Kulturkirken JAKOB.
De har med seg dirigent Rolf Gupta og saksofonist/komponist Eirik Hegdal.

Ensemblet har de siste år samarbeidet med store internasjonale komponister som Steve Reich, Brett Dean, HK Gruber og Osvaldo Golijov. I tillegg har sinfoniettaen hatt fokus på barne- og familieforestillinger. Dette endte blant annet i innspillingen ”Så Rart” som er lyrikk av Inger Hagerup tonesatt med nykomponert klassisk musikk. Utgivelsen fikk spellemannspris for beste barneplate i 2008.

Likevel er det gjennom sitt samarbeid med komponister fra Trøndelag som har satt særpreg på ensemblet. Prisbelønte Maja Ratkje, harpevinner Trygve Brøske, ettertraktede Jon Øivind Ness og allsidige Eirik Hegdal er spennende navn som har skapt nasjonal og internasjonal anerkjennelse for Trondheim Sinfonietta. Blant annet dokumentert gjennom utgivelsen ”Snowblind”.

Konserten i Oslo er starten på en turne som ender i Tolfa, Italia. Med seg har de ”Chamber Symphony” av John Adams. Et komplekst, energifullt og lekende verk inspirert av hektisk tegnefilm-musikk. Krevende musikk for musikerne men på samme tid svært underholdende for publikum. Ensemblet er svært glad for å stifte bekjentskap med den dyktige dirigenten Rolf Gupta på dette verket.

Lekende er også et stikkord som passer godt til komponist Eirik Hegdal. Med en fot i amerikansk jazz, en annen i Europeisk samtidsmusikk og et hode fullt i rytmiske krumspring, lyriske perler og blytunge riff har Hegdal gang på gang fått stående ovasjoner fra et begeistret publikum. Selv om han er kjent for sine utallige jazz-prosjekter så har det klassiske miljøet i det siste for alvor oppdaget den talentfulle og produktive trønderen. I vinter hadde han blant annet et større prosjekt med Bodø Sinfonietta og til høsten får han fremført sitt første verk med Oslo Filharmonien. I kulturkirken Jakob vil publikum få høre et variert utvalg fra Hegdal sin store katalog der han også bidrar som saksofonist og musikalsk leder.

Ved siden av Adams og Hegdal spilles verket ”Soundpainting». Her har vi vår egen bratsjist Bergmund Skaslien som musikalsk leder. Et verk som innen visse rammer improviseres fram av ensemblet, etter et system utviklet av den amerikanske komponisten Walter Thompson. Her kan alt skje!

Billettpriser
Ordinær: 175,-
Student: 125,-

Billetter kan forhåndskjøpes på https://www.billettservice.no/event/trondheim-sinfonietta-billetter/388065.

Relaterte saker

Eventbilde: Oslojazz 2021: Åpningskonsert
mandag
17:30

Oslojazz 2021: Åpningskonsert

Oslo Jazzfestival feirer i år sitt 35-årsjubileum og årets åpningskonsert er med Oslo Jazzensemble & Ola Kvernberg. 

Eventbilde: VoxLAB VårFEST 2021: The Extended Voice
tirsdag
19:00

VoxLAB VårFEST 2021: The Extended Voice

Foreningen VoxLAB arrangerer VårFEST for tredje år på rad og årets åpningskonsert er med Franziska Baumann, Nordic Voices/Electric Audio Unit, Natasha Barrett, Ruth Wilhelmine Meyer og Alex Nowitz.

Eventbilde: Konsert med Leif Ove Andsnes
søndag
19:00

Konsert med Leif Ove Andsnes

Norges største internasjonale klassiskstjerne med Beethoven og Dvorák på programmet. Ekstrakonsert 19. april. Begrenset antall billetter – vær rask om du vil få med deg dette.