Arrangementet er fullført.

Tracking Roots – Musikk og Lyrikk hovedbilde
lørdag 
18:00

Tracking Roots – Musikk og Lyrikk

ntso

Årets poesiprogram under Oslo International Rumi Festival tar utgangspunkt i Heather Raffos tekster om røtter og forankring, om å stå godt plantet eller savnet etter og jakten på tilhørighet.

Heather Raffo står med ett bein i den amerikanske og ett bein i den irakiske kulturen. Hun har vokst opp med flere kulturtradisjoner og vil presentere tekster rundt det som foregår i dette kulturelle spenningsfeltet.

Sammen med musikerne Kouame Sereba og Javid Afsari Rad har hun satt sammen et program til årets Rumifestival.
HVOR: VICTORIA NASJONAL JAZZSCENE
BILLETT: 150,- (inkl. avg.)
UTØVERE: Heather Raffo (US), Javid Afsari Rad, Kouame Sereba (IV)

Tid kl. 18.00

Heather Raffo er skuespiller og dramatiker, kjent for å skrevet og spilt i 9 parts of desire, et nærgående og dokumentarisk stykke om ni irakiske kvinner, som gjorde stor suksess Off Brodway og Off West End i 2003. Sterkt inspirert av en tidligere reise for å besøke familien i Baghdad og basert på intervjuer, tok arbeidet med forestillingen henne dypt inn i det irakiske samfunnet både i og utenfor Irak.

Heather er mottaker av bl.a Lucille Lortel Award, samt de prestisjetunge Susan Smith Blackburn – og Marian Sedes-Garsom Kanin playwriting awards, underviser, har spilt i film og teater og har nylig skrevet Librettoen for en opera om en amerikansk soldat som tjenestegjorde i Fallujah i 2004.

Javid Afsari Rad har studert musikk både i Iran og ved Universitetet i Oslo, og regnes internasjonalt som en av de aller beste i dag på det gamle persiske instrumentet santur som han trakterer med personlig varme, innlevelse og følsomhet. I 2007 grunnla han Rumi Ensemble.

Kouame Sereba er multiinstrumentalist, perkusjonist og sanger fra Elfenbenskysten. Han har bodd og arbeidet i Norge i en mannsalder og fikk under Folke:Larm 2009 prisen som årets folkemusiker. Han har turnert over hele verden og har medvirket på flere ti-talls CD-utgivelser.

Relaterte saker

Eventbilde: Røverstaden stand-up klubb
torsdag
20:00

Røverstaden stand-up klubb

Det blir nye komikere hver uke og fra scenekanten levers det en salig blanding av satire, galgenhumor, dagligdagse frustrasjoner, selvopplevde historier og punchlines.

Eventbilde: Grand Opening av La Fable 24. september 2021 
fredag

Grand Opening av La Fable 24. september 2021 

Rydd plass i kalenderen. Paris har ankommet Oslo! La Fable tatt den parisiske brasserie-atmosfæren til byen og det kokkeleres til perfeksjon på kjøkkenet med parisisk kjøkkensjef i spissen. Definitivt byens beste bar- og brasserie-nyhet.

Eventbilde: Oslo Byfestival
fredag

Oslo Byfestival

Oslo Byfestival er en byfest som inkluderer alt fra gode shopping- og serveringstilbud til konserter, stand-up, FMX-show, gaming, skatekonkurranser og mye mer.