Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Texum på Herr Nilsen hovedbilde
lørdag 
22:00

Texum på Herr Nilsen

ntso

Texum slapp sitt nye album via Later Gator Records 13. februar.

I slutten av januar spilte bandet under bransjefestivalen Trondheim Calling. I februar holdt bandet slippfest for det nye albumet på Herr Nilsen i Oslo.

“Texum er et band fra Oppdal som oser av americana, Wilco og klassisk låtskriverkunst… en av årets garantert flotteste (norske) vinylutgivelser (Audun Vinger, Dagens Næringsliv).

“…et solid vinneralbum av feelgood musikk”. (Svein Andersen, Aftenposten).
“Alt ved Texum – fra de mange fikse detaljene til den tvers gjennom lekre produksjonen – oser peiling, god smak og lang fartstid” (Roy Søbstad, Fedrelandsvennen)

“Dette er sofistikert americana i samme landskap som for eksempel Wilco når Jeff Tweedy & co roer ned tempoet” (David Jønsson, Hamar Arbeiderblad).

Det nye albumet etterfølger kritikerroste Different Strokes for Different Folks (2007) som ble lagt merke til både i Norge og Europa med sterke anmeldelser. «En liten perle av et hjertevarmt og fritenkende album…rett og slett en av disse sjeldne overraskelsene som dukker opp på en anmelders pult innimellom!» skrev VG om førstealbumet.

Ryan Freeland har mikset det nye albumet, Gavin Lurssen står for masteringen. Freeland, som har vunnet fire Grammy-priser, står bak gromlyden på utgivelser fra Joe Henry, Ray LaMontagne, Bonnie Raitt, Over the Rhine, Solomon Burke og The Milk Carton Kids.

Freeland har en distinkt lydsignatur, er kreativ, og gjør rett og slett miksejobben til en kunstform, mener bandet. Texum er bandets første vinylutgivelse. Albumet er mastret spesielt for vinyl hos nestoren Ron McMaster i Capitol Studios, og trykket på fersk 180 grams vinyl på den legendariske Pallas-fabrikken i Tyskland.

Relaterte saker