Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Teater “Ol Man River – the life, times and music of Paul Robeson” hovedbilde
fredag 

Teater “Ol Man River – the life, times and music of Paul Robeson”

ntso

Back by popular demand!!! for two nights only….

fredag 30. september og lørdag 1. oktober kl. 19:30 begge kvelder
billetter kan kjøpes her: nordicblacktheatre.hoopla.no

Etter en rekke utsolgt forestillinger i 2015 ble vi bedt om å ta “Ol Man River” på turné i Norge. Vi setter opp to ekstra datoer i Oslo slik at de som ikke fikk se forestillingen i fjor har en ny sjanse – og de som vil se det om igjen også har muligheten!

Teaterforestilling «Ol’ Man River – the life, times and music of Paul Robeson» av Jason Nemor Harden & Cliff A. Moustache

Paul Robeson er mer eller mindre glemt i dag, men i sin tid var han en av verdens største artister. Den afro-amerikansk artisten og civil rights aktivisten klarte å løfte musikken sin fra mindre lokale scener i USA til de mest anerkjente scener over hele verden. Han brukt sin posisjon til å kjempe mot den voldelige rasisme i USA.

Robeson var utdannet advokat før han ble fotballspiller og så artist. Dette klarte han klarte til tross for tung segregering i USA. Disiplin og hardt arbeid tok han til topps i USA og videre verden over før karrieren hans ble brutalt stanset av McCarthyism og CIAs heksejakt på kommunister. Han nektet å forandre sine meninger, noe som gjørde han enda mer populært i resten av verden. Robeson var en inspirasjon for den neste generasjon av frihetskjempere som Martin Luther King og Nelson Mandela.

Forestillingen handler om Paul Robesons liv og hans musikk i en vanskelig i tid i Amerika. Hovedrollen er spilt av den afro-amerikanske musikeren Jason Nemor Harden som blir akkompaniert av Clifton Harrydass på flygel og Tove Erikstad på Cello.

«This amazing man, this great intellect, this magnificent genius and his everlasting love for humanity is a devastating challenge to a society built on hypocrisy, greed and profit-seeking at the expense of common humanity» (New York Times)

Relaterte saker

Eventbilde: De må føde oss eller pule oss for å elske oss
torsdag
19:30

De må føde oss eller pule oss for å elske oss

I et skinnende og lekent scenerom møter du skuespillerne Seda Witt, Selome Emnetu og Maria Agwumaro. De gir deg en kraftfull rant om et liv i samfunnsdebattens førstelinje.

Eventbilde: Alice i vidunderland
fredag
18:00

Alice i vidunderland

Publikumssuksessen er tilbake! Velkommen til en vidunderlig musikalsk og fargerik verden der alt snus på hodet.

Eventbilde: Riket –  en morsom og overdådig forestilling!
lørdag
18:00

Riket – en morsom og overdådig forestilling!

Nå blir det norgespremiere på sceneversjonen av Lars von Triers kultklassiker fra 90-tallet. En forestilling om livets uforgjengelighet, menn med store ego og kvinnene som må rydde opp etter dem.