Søk i Aktiv i Oslo

Tankegods – Roland Barthes hovedbilde

Tankegods – Roland Barthes

Vi kan se markante spor etter Roland Barthes’ tankegods. I dag står han tilbake som en av Frankrikes mest berømte og mangfoldige stemmer innenfor både filosofi og litteraturteori. Barthes har befestet sitt skarpe blikk på så ulike områder som strukturalisme, poststrukturalisme, fotografi, reklameplakater, Marquis de Sade, Balzac, James Bond, kjærlighet, sorg og død. Denne kvelden vil Litteratur på Blå tråkke opp løypa etter Roland Barthes, og undersøke sporene han har lagt igjen etter et livslangt virke som litteraturforsker.

Knut Stene-Johansen er professor i litteratur og har oversatt en av Barthes mer skjønnlitterære bøker – Sorgens dagbok. Stene-Johansen vil samtale med Karin Gundersen, professor i fransk litteratur. Gundersen er aktuell med en revidert utgave av innføringsboka Roland Barthes. Skuespiller Ole Christoffer Ertvaag vil lese fra Sorgens dagbok. Ordstyrer er Erik Engblad fra Litteratur på Blå.

Vi ønsker med denne kvelden å etablere en serie arrangementer hvor sentrale tenkere i det 20. århundre presenteres. Målet er å gi en generell innføring, samtidig som tankegodset undergår en mer utførlig utforskning. Slik kan også kjent stoff anta nye og overraskende dimensjoner.

Tirsdag 29. november klokka 19:00 på Blå. CC: 30,-

Relaterte saker

Eventbilde: Julefruer – et hysterisk morsomt bokshow
onsdag
21:00

Julefruer – et hysterisk morsomt bokshow

«Julefruer» er et hysterisk morsomt bokshow med ville innslag om jul, vennskap, uvennskap og tusjkake med injisert brennevin. Og om litteraturen og slitet, sykdommene og alvoret.