Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Ta turen til Teknisk Museum i helgen hovedbilde
lørdag 
Teknisk museum

Ta turen til Teknisk Museum i helgen

Denne helgen skjer det mye spennende på Teknisk Museum. Ha det gøy sammen med barna, samtidig som de lærer masse!

Program for helgen

12.00– 13.00 Åpent Barnerom
Bli med på en morsom byggeaktivitet hvor vi samarbeider om romforståelse og konstruksjon i høyden. Passer for familier med barn fra 3 til 6 år. Påmelding i resepsjonen. Møt opp presis ved søyle 2 i foajeen.

12.30 – 13.00 Guidet tur til Månen
Opplev måneferden og hør den spennende historien om kappløpet til Månen i 1969 fra våre formidlere på tur i jubileumsutstilling Månelandingen 50 år. Passer for barn fra ti år. Møt presis ved søyle 5 i foajeen.

13.30 Vitenshow
Bli inspirert av overraskende triks med fysikk, kjemi og flytende nitrogen! Opplev flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet, ned trappen fra kafeen.

14.00 – 16.00 Animasjonsverksted
Filmhøsten er her! Lag en stop motion-film. Når vi fotograferer bilde for bilde og viser dem etter hverandre oppstår det en illusjon av levende film. Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i Vitensenteret.

14.00 Flyhistorie!
Futt og fart i luftrommet med våre fly og flygende farkoster.  Bli med på en morsom og lærerik
omvisning om luftfart gjennom nesten 150 år. Passer for familier. Møt opp ved søyle 5.

15.00 –  Blind Spot: Skjulte kvinner (Kun 7. september)
Museumsutstillinger blir fortsatt kritisert for å fortelle den hvite middelklassemannens historie. Vi trekker frem historier om kvinner, skjult bak fortellinger om menn som har vært regnet som viktigere. Publikum får inntrykk av at teknikk tilhører mannens verden. Samfunnet var sterkt kjønnet for 100 år siden, og mange av de utstilte gjenstandene ved museet er fra en tid med begrensede muligheter i arbeidslivet for kvinner. Men også for hundre år siden var halve befolkningen kvinner. Også for hundre år siden levde og virket kvinner i et samfunn, ikke lukket inne i et Tornerose-slott. Passer for ungdom og voksne. Møt opp presis ved søyle 5 i foajeen.

Relaterte saker

Eventbilde: Agnes Cecilia – Nationaltheatret
mandag
17:00

Agnes Cecilia – Nationaltheatret

Sceneversjonen av Maria Gripes spenningsroman Agnes Cecilia er en fortelling for barn og unge – full av undring, mystikk og overnaturlige elementer.

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!

Eventbilde: Mestring og glede i Oslo Klatrepark
torsdag
10:00

Mestring og glede i Oslo Klatrepark

Klatring i tretopp-klatrebaner gir en flott opplevelse og mestringsfølelse. Banene har ulik vanskelighetsgrad og høyde.