Søk i Aktiv i Oslo

Sylvia Sleigh på Kunstnernes Hus hovedbilde

Sylvia Sleigh på Kunstnernes Hus

Utstillingen på Kunstnernes Hus er Sylvia Sleighs første i Norge, og den markerer begynnelsen på en vandreutstilling i Europa

Utstillingen på Kunstnernes Hus er Sylvia Sleighs første i Norge, og den markerer begynnelsen på en vandreutstilling i Europa. Det er også første gang Sylvia Sleighs kunstnerskap vises i et stort omfang, til tross for at hennes virksomhet strakk seg over 40 år, frem til hun i en alder av 94 år døde i 2010. Sleighs malerier vil fylle andre etasje på Kunstnernes Hus i en generøs presentasjon som hittil er kunstnerens mest omfattende.

Sylvia Sleigh er født i Wales og hun var bosatt i New York det meste av sitt liv. Sleigh var et viktig og anerkjent knutepunkt i kunstnerkretser. I løpet av feminismens fremvekst i USA tidlig på 1970-tallet etablerte hun seg som en markant kunstner, ved sine djerve maleriske fortolkinger av kunsthistoriske storheter som Eugène Delacroix og Jean Auguste Dominique Ingres. Sylvia Sleighs motivkrets, som først og fremst var figurativ, stilte henne allikevel i skyggen av samtidens store strømninger som popkunsten og den abstrakte impresjonismen. Sylvia Sleighs fokus på hva som hittil har vært betraktet som tradisjonelle valg av motiv, portrett og stilleben, vil i dag kunne begeistre og inspirere flere generasjoner av norske kunstnere, og besøkende forøvrig.

Les mer om utstillingen på Kunstnernes Hus >>

Relaterte saker