Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

svart hav / hvitt skum: Den Lille Havfruen hovedbilde
fredag 

svart hav / hvitt skum: Den Lille Havfruen

ntso

svart hav / hvitt skum: Den Lille Havfruen er en unik forestilling som kombinerer eksperimentelt teater og ungdommers tanker om klimaendringer.

FORESTILLINGER
Fredag 22. april kl 18
Lørdag 23. april kl 18
Søndag 24. april kl 18
Sagene Festivitetshus (Holsts gate 3)

Forestillinger varer ca 1 time, uten pause. Det vil være åpen kafé 30 minutter før og etter forestilling (husk kontanter).
Billetter: https://scenelusa.ticketco.no/svarthav_hvittskum

OM FORESTILLINGEN
Klimakrisen vekker uhåndterlige følelser, uvante bilder og utenkelige tanker. På scenen formidles disse reaksjonene av ungdom mellom 14 og 19 år. De har utforsket virkemidler i eksperimentelle teaterstykker, og skapt egne stykker med det de har lært.

H.C. Andersens klassiske eventyr om Den Lille Havfruen er rammen for stykkene, der fokuset er på de av eventyrets deler som kan relateres til moderne klimaendringer. Forestillingen utgjør en sjanse til å se klodens framtid gjennom ungdommers øyne, i en annerledes og overraskende form. Det oppstår en spesiell kommunikasjon, med rom for individuell tolkning både for skuespillere og publikum:

“Jeg tror kunst ofte kan føles som en oppkvikker, en påminnelse om det som skjer. Kanskje ved å bruke kunst så gjør man det lettere for folk å ta inn det som skjer”
– ungdom som deltar i forestillingen.

OM PROSJEKTET
svart hav / hvitt skum: Den Lille Havfruen er et resultat av prosjektet Norwegian Experimental Theatre Workshop (NExT), der ungdom lærer, skaper og utøver. Metoden som NExT baserer seg på kommer fra Manhattan Experimental Theater Workshop i Kansas, USA. Produksjonen er i regi av Oslo-baserte Scenelusa Produksjoner i samarbeid med amerikanske Experimental Theatre Lab og Myers-Bowman Productions.

Les mer om NExT og se bilder fra prosessen her: www.scenelusa.com

NExT er støttet av Bydel Sagenes Grønne midler, LNU Mangfold og Inkludering og Den amerikanske ambassaden i Oslo.

Plakat: Oil Spill made by Catherine Langwagen, Cassiopeia Art.

Relaterte saker

Eventbilde: Lost in the Horizon
onsdag
19:00

Lost in the Horizon

Forestillingen er en skarp kommentar til det som skjer i Europa akkurat nå. Den er skapt på tvers av ulike nasjonaliteter og kulturer, hvor de sammen ønsker å løfte fram verdien av et menneskeliv.

Eventbilde: Tryllefløyta
onsdag
19:30

Tryllefløyta

Når Det Norske Teatret tek Mozarts operaverk til teaterscenen, blir det heile omgjort til ein publikumars draum.

Eventbilde: Den fremmede
onsdag
21:00

Den fremmede

Den fremmede er historien om Meursault som brøt brutalt med de andres normer. Historien er en hyllest til friheten, men en annen type frihet enn den som har blitt så dominerende i vesten i dag.