Søk i Aktiv i Oslo

Sushikurs hovedbilde

Sushikurs

Sushikurs i regi av matkurs.no

På dette sushikurset får deltageren forsøke seg på de typiske sushiteknikkene. Makiruller, nigiriboller, tempurafritert soppmaki, sashimi og biffsushi.  

Ris er viktig i japansk mat. Ordet for ris er det samme man bruker for mat i en generell betegnelse. De fleste forbinder sushi med rå fisk, men det er risen som er det sentrale i sushi begrepet. Serveres rå fisk uten ris, heter det sashimi. Derfor kan sushi bestå av kjøtt, fisk, egg og grønnsaker. Råvaren kan være rå, kokt eller stekt. Man trenger heller ikke forme risen i fine nigiriboller eller perfekt sylindriske makiruller, en ”strødd” sushi er en bolle med ris og garnityret drysset over.

Det er lov å finne på ting med «toppingen». Sushi-“politiet” er kun opptatt av risen. Risen må være riktig tilberedt, ellers blir det ikke bli god sushi. 

Sushikurset er i regi av Matkurs.no

Pris kveldskurs (18:00) kr 1250,- ink mva. 
Pris dagkurs (10:30) kr 1150,- 

Les mer og meld deg på sushikurs >>

Relaterte saker

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.

Eventbilde: Søndagstur i kvinnehistoriske spor
søndag
13:00

Søndagstur i kvinnehistoriske spor

Oslo Kvinnesaksforening inviterer til kvinnehistorisk byvandring. En spennende runde med stopp på steder med betydning for kvinners historie.

Eventbilde: Kjenn din by: Drømmen om den nye byen
onsdag
14:30

Kjenn din by: Drømmen om den nye byen

Gratis 1. mai-vandring i Oslos moderne bolighistorie, fra midten av 1800-tallet til i dag. Hør om kampen mot klasseforskjeller, skiftende boligidealer, boligpolitikk og boligideologi.