Søk i Aktiv i Oslo

Sushikurs hovedbilde

Sushikurs

Sushikurs i regi av matkurs.no

På dette sushikurset får deltageren forsøke seg på de typiske sushiteknikkene. Makiruller, nigiriboller, tempurafritert soppmaki, sashimi og biffsushi.  

Ris er viktig i japansk mat. Ordet for ris er det samme man bruker for mat i en generell betegnelse. De fleste forbinder sushi med rå fisk, men det er risen som er det sentrale i sushi begrepet. Serveres rå fisk uten ris, heter det sashimi. Derfor kan sushi bestå av kjøtt, fisk, egg og grønnsaker. Råvaren kan være rå, kokt eller stekt. Man trenger heller ikke forme risen i fine nigiriboller eller perfekt sylindriske makiruller, en ”strødd” sushi er en bolle med ris og garnityret drysset over.

Det er lov å finne på ting med «toppingen». Sushi-“politiet” er kun opptatt av risen. Risen må være riktig tilberedt, ellers blir det ikke bli god sushi. 

Sushikurset er i regi av Matkurs.no

Pris kveldskurs (18:00) kr 1250,- ink mva. 
Pris dagkurs (10:30) kr 1150,- 

Les mer og meld deg på sushikurs >>

Relaterte saker

Eventbilde: Bli med på guidet fjordtur med MS Bris
lørdag
10:00

Bli med på guidet fjordtur med MS Bris

Fortellinger om Oslofjorden over og under vann. Spennende formidling fra marinbiolog om havet vårt. Familievennlig fjordcruise!

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.

Eventbilde: Kurs i street food
tirsdag
17:00

Kurs i street food

Et deltagende kokkekurs hvor du både lærer å lage rettene, samt prinsipper om den voksende street food-trenden.