Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Gratis! Stortingsløvenes bursdagsfest hovedbilde
lørdag 
13:00

Gratis! Stortingsløvenes bursdagsfest

 Løven-forfra_1500

Storslagen feiring

Stortinget inviterer til bursdagsfeiring for løvene som har voktet Stortinget i 150 år. Løvene skal feires med familieomvisninger i stortingsbygningen, løvepepperkaker, og tegneverksted på Eidsvolls plass foran Stortinget. Til varm og deilig gløgg i  førjulsstemning får barna høre den spennende historien til løvene. 

I tillegg blir det fortalt historien om  Mina og løven. Det handler om Mina som får seg en ny venn når hun blir med mammaen sin på jobb på Stortinget. Alle barna vil også få et løvenett og et ekseplar av boka om Mina og løven.

Bursdagsfeiringen avsluttes med kronsetting og bursdagssang for løvene med stortingspresident Olemic Thommessen.

Spennende historie

Løvene utenfor Stortinget er en del av Oslos hverdag. Her knipses det bilder og barn klatrer. Men historien til løvene er det kanskje ikke så mange som kjenner til. Det var straffefange Gudbrand Mørstad som utformet løvene. Mørstad var fange på Akershus festning etter å ha blitt dømt til døden, og siden til livslangt straffearbeid. Den fingernemme fangen og håndverkskunstneren fikk mulighet til å i lære hos billedhuggeren Christopher Borch. Ved hjelp av Borchs skisser og granitt fra Grefsen, lagde Mørstad de to granittløvene.

Stortinget er arrangør av arrangementet. Bursdagsfeiringen er gratis og krever ingen påmelding. Aktivitetene passer best for barn mellom 6 og 11 år, men alle er velkomne. For mer informasjon om arrangementet, se www.stortinget.no/loevejubileum

Program for dagen

  • Familieomvisninger inne i stortingsbygningen kl. 12.45, 13.00, 13.15, 14.30, 14.45 og 15.00 (oppmøte i Akersgata, på baksiden av Stortinget. Maks 30 personer per omvisning, førstemann til mølla)
  • Høytlesing fra barneboka Mina og løven kl. 13.45 og 14.45 (det lille huset på Eidsvolls plass*)
  • Historiefortelling om fangen som laget løvene kl. 13.15, 14.15 og 15.15 (det lille huset på Eidsvolls plass*)
  • Tegneserieverksted kl. 13.30-15.30 (teltet på Eidsvolls plass*)
  • Fargelegging av løvemasker kl. 13.00-15.30 (teltet på Eidsvolls plass*)
  • Alle synger bursdagssang og stortingspresidenten kroner løvene kl. 15.45.

 

* Eidsvolls plass er den åpne plassen foran Stortinget.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Sommerprogram på Teknisk museum
torsdag

Sommerprogram på Teknisk museum

Teknisk museum har aktivitetsprogram hver dag i hele sommer! Se spennende utstillinger, bli med på omvisninger, prøv morsomme og lærerike aktiviteter, og la deg fascinere av spennende vitenshow.

Eventbilde: Gratis svømmeopplæring i sommer!
torsdag

Gratis svømmeopplæring i sommer!

Alle kursene er betalt av Oslo kommune. Dette er en fantastisk mulighet til deg i Oslo til å lære å svømme og ha det gøy i vann denne sommeren!

Eventbilde: Buttonsverksted i Klimahuset
fredag

Buttonsverksted i Klimahuset

De har rigget til sommerverksted i Klimahusets amfi med buttonsmaskiner, gamle tidsskrifter fra museumsloftet, ferdigprintede klimabudskap, tegneutstyr og papir i mange ulike farger. Du bestemmer hvordan akkurat din button skal bli!