Søk i Aktiv i Oslo

Storbandjazz med Ungdomsblokkfløytistene Uranienborg og St.Sunniva hovedbilde

Storbandjazz med Ungdomsblokkfløytistene Uranienborg og St.Sunniva

Ungdomsblokkfløytistene St.Sunniva og Uranienborg slår til med et nytt og spennende konsept: Swingende storbandjazz for blokkfløytestorband!

30 dyktige ungdommer sammen med en trio med profesjonelle musikere med jazzbakgrunn står klar på scenen i Aulaen på Marienlyst skole denne tirsdagskvelden i april for å gi oss en swingende og våryr opplevelse med klassisk storbandmusikk og nyskrevne låter for blokkfløytestorband!

Vi får høre legendariske storbandlåter som In the Mood og Moonlight Serenade av Glenn Miller. Take Five er en klassiker som saxofonisten Paul Desmond i Dave Brubeck Quartet skrev i 1959. Selvfølgelig får vi også høre et arrangement av Pink Panther-melodien som filmkomponisten Henry Mancini har skrevet samt låter av kjente jazzarrangører og komponister som Jerry Gray (String of Pearl’s) og Garcia Russel (Force 12). Night in Tunisia er også en klassisk standardlåt som trompetisten Dizzy Gillespie skrev sammen med Frank Paparelli i 1942 mens Gillespie spilte i Earl Hines Band.

Cole Porter skrev i 1929 musikalen Wake up and dream med sangen What is this thing called love?. Porter var kjent for sine sofistikerte tekster, fantasirike rim og komplekse former. Maria Cecilie Sandbæk, tidligere medlem av Blokkfløytistene St.Sunniva er sangsolist i et arrangement av Johan Nicolai Mohn. Maria Cecilie er også solist på Take Five og Moonlight Serenade.

Mark Bassey er en kjent trombonist på den engelske jazzscenen. Bassey er handikapped og fremstår som trombonevirtuos med to kunstige armer. Han har skrevet Two left feet som fremføres på konserten. Engelskmannen Steve Marshall skriver også mange jazzarrangementer for blokkfløyteensemble og har skrevet Redland Blues, mens Seaport Jump er komponert av Hans Joachim Teschner som også er tysk forfatter, satiriker og rocke-gitarist.

En viktig bidragsyter til kvelden er blokkfløytist, komponist og arrangør Paul Leenhouts fra Nederland. Leenhouts ble svært interessert i jazz mens han studerte blokkfløyte ved Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam på 80-tallet. Dette har resultert i en stor produksjon av stykker og arrangementer i jazz-stil for ulike blokkfløyteensembler. Leenhouts har ellers gjort karriere som medlem av den verdensberømte Loeki Stardust Quartet og er i dag blokkfløyteprofessor i Dallas i Texas. Syv av kveldens låter er arrangert eller komponert av ham.

En spennende representant på blokkfløytescenen i USA er blokkfløytisten og komponisten Pete Rose. Han har komponert en rekke særpregede og utfordrende verk for blokkfløyte i ulike besetninger. Stilen hans er svært jazz-inspirert og ofte med korte sitater fra kjente klassiske blokkfløytestykker. Stykkene som spilles er Mega-RONY og Tall P.

Musikere på kveldens konsert er Dag Skarvang på gitar, Einar Bergem på kontrabass og Øystein H Bang på perkusjon. Saksofonisten Torbjørn Sletta Jacobsen som har ledet improvisasjons-seminarer med Ungdomsblokkfløytistene, deltar også med noen kortere soloer på enkelte stykker. Dirigent for kvelden er Svein Egil Skotte som har ledet Blokkfløytistene Uranienborg siden 1989.

Kveldens konferansier er Stein Eide fra NRK P2, mangeårig leder av musikkprogrammer på radioen, særlig innen klassisk musikk. Stein Eide har bakgrunn som jazzpianist og hadde eget band på 80-tallet.

Konserten støttes av Sparebankstiftelsen DNB Nor, Oslo Kommune og Oslo musikk- og kulturskole.

Billetter selges ved inngangen.

Relaterte saker

Eventbilde: Få med deg ‘My Darling Clementine’ på Abelone!
torsdag
21:00

Få med deg ‘My Darling Clementine’ på Abelone!

Opplev My Darling Clementine med deres nyeste, kritikerroste utgivelse ‘Country Darkness – the songs of Elvis Costello’.

Eventbilde: Live Tuesdays med Alex Maestro kvartett!
tirsdag
19:00

Live Tuesdays med Alex Maestro kvartett!

Grønland Boulebar ønsker alle velkommen til Live Tuesdays!

Eventbilde: Bendik Brænne live i Bærum Kulturhus
torsdag
19:00

Bendik Brænne live i Bærum Kulturhus

Spellemannsprisvinner, respektert låtskriver og særs dyktig instrumentalist. Bærums store låtskriverkunstner kommer hjem.