Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Stor åpningshelg – “Norge er havet” hovedbilde
lørdag 

Stor åpningshelg – “Norge er havet”

nytt_DSC1715

Norge er havet

Visste du at 90 % av verdens varer fraktes over havet? 5.-6. april kan du oppleve maritim næring på en helt ny måte i de interaktive utstillingene “Norge er havet” og “Det elektriske akvariet”.

I Norsk Maritimt Museums nye utstilinger kaster du loss og tar mange oppdrag. På ett fartøy har losen falt om, og du må hjelpe kapteinen finne frem i en av verdens travleste havner. I en annen havn er du Veritas-inspektør, og må klarere et skip for avgang. Er det sprekker, rust eller andre ting som gjør det farlig å seile? Du kan få en virtuell tur hos Ulstein Gruppen – Norges ledende skipsbyggere.   

Prøv deg som skipsreder og håndter både pirater og stormer på “Sjøens motorvei” – er du den som klarer å få lasten med biler fra Yokohama til Drammen mest effektivt?

Se Oslo Havn fra helt nye sider! Er skipsfarten miljøvennlig? Sett deg inn saken og send en “Flaskepost til fremtiden”! 

“Det elektriske akvariet”: Bli med på undervannsreise og se om du kan styre fiskestimen med dine egne håndbevegelser!  

Program:  

Introduksjon til “Norge er havet” og “Det elektriske akvariet”, ved prosjektansvarlige, foregår i utstillingen kl. 11 og kl. 14. 

Andre aktiviteter i museet:  

Ta skipsførerbeviset i bassenget med radiostyrte båter. Åpent tegneverksted i stua ut mot havet (ved utstillingen “Skipet”). Reis langs norskekysten i Supervideografen! 18 minutters panoramafilm (Start hver hele time i åpningstiden)

På søndag: Besøk Barnas Båtverksted åpent 12-15

Sulten eller tørst?

I kafeen vår kjører vi denne helgen et lett, men hyggelig tilbud: Gratis boller med tilhørende drikke! Kjelstad bakeri AS på Skreia byr på boller, og Tine byr på en helt ny is-te, som snart kommer i butikkene! Det vil naturligvis være andre nødvendigheter som kaffe og te tilgjengelig! Åpningssalg i butikken! Gode priser på bøker og utvalgte artikler. 

Nok å se utenfor også, hvis været er fint!

Ta gjerne en tur langs sjøkanten også, på et unikt turområde med utsikt mot byen og øyene! Her kan du blant annet se skonnerten Svanen, den siste norske seilskuta som faktisk seilte i utenriksfart og som nå er et skoleskip. Du kan besøke krigsseilernes momument og minnes de som seilte og falt for landet vårt.

Fellesbillett for både Frammuseet og Norsk Maritimt Museum kan kjøpes!

Benytt gjerne anledningen til å komme ut til Bygdøynes med rutebåt 91, som begynner sesongen 4. april!

 

Relaterte saker

Eventbilde: 17. mai-komiteens Festkonsert 2022
tirsdag
15:30

17. mai-komiteens Festkonsert 2022

I år inviterer 17. mai-komiteen i Oslo til den storslåtte feiringen vi har vært vant til, og gleder seg til å fylle Karpedammen scene med den tradisjonsrike Festkonserten!

Eventbilde: Nye utstillinger om jordas historie og livets utvikling
onsdag

Nye utstillinger om jordas historie og livets utvikling

Opplev nye geologiske utstillinger fra 6. mai. Den største oppgraderingen av utstillinger i museets historie.

Eventbilde: SNØ sommercamp
onsdag
09:00

SNØ sommercamp

Her får barna fire dager utenom det vanlige med skiglede og mestring gjennom lek og læring.