Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Stjernetenor Ian Bostridge synger Winterreise i Universitetets Aula hovedbilde
tirsdag 

Stjernetenor Ian Bostridge synger Winterreise i Universitetets Aula

image004

23. september i Universitetets Aula

I Universitetets Aula tirsdag 23. september, fremfører den store britiske tenoren Ian Bostridge og pianist Håvard Gimse den vakre og inderlige sangsyklusen Winterreise av Franz Schubert.

Konserten er en satellittkonsert tilknyttet Oslo Kammermusikkfestival, som hadde sitt hovedprogram 16. – 23. august.

Dette blir en konsert helt utenom det vanlige! Ian Bostridge er en av vår tids aller største lied-tolkere, han har en enestående stemme og en helt unik formidlingsevne, sier daglig leder for festivalen, Kristin Slørdahl, –Dessuten blir dette hans første konsert i Oslo.

Bostridge er en veletablert utøver, som opptrer ved operahus og i konsertsaler verden over. Ved siden av sangkarrieren er han forfatter og professor i klassisk musikk ved Oxford University.

Schuberts beste verk

Winterreise handler om en vandrer som legger ut på en ensom reise i de frosne fjellene, etter at han blitt sveket av kjæresten. Dette er en av de mest kjente sangsyklusene i det klassiske romanserepertoaret, og var noe av det siste Schubert skrev. Teksten er skrevet av Wilhelm Müller.

 – Schubert var plaget av sykdom og motløshet de siste årene han levde, og det var i denne perioden han skrev Winterreise. Schubert mente selv dette var noe av det beste han hadde komponert; det mest grusomme – og det han var mest glad i, forteller Slørdahl.

 Det er ingen forsoning eller optimisme i Winterreise. Likevel har Schubert og Müller omskapt sorgen over menneskets ensomhet til noe poetisk og vakkert.

 – Winterreise er en sjelfull reise inn i menneskets indre, og Ian Bostridge fremfører dette med en slik overbevisning at publikum vil sitte igjen med hjertebank og gåsehud. Dette er en konsert du bare må oppleve, avslutter Slørdahl.

Relaterte saker

Eventbilde: Elektrisk afterwork!
fredag
16:00

Elektrisk afterwork!

Elektrisk Afterwork med Bris, en stillegående hel-elektriske båt, er for deg som ønsker en eksepsjonell og sosial avslutning på arbeidsdagen!

Eventbilde: Fragments – Dasha Rush
lørdag
22:00

Fragments – Dasha Rush

På Fragments er målet å presentere hypnotisk og fantasifull musikk og vise frem artister. De er opptatt av å bringe sammen likesinnede individer som anerkjenner viktigheten av atmosfære på dansegulvet, og verdsetter lydkvalitet og visuell appell.

Eventbilde: Bryggedans 1. påskedag
søndag
13:30

Bryggedans 1. påskedag

Hver søndag kan du riste av deg uka som gikk og gjøre deg klar for uka som kommer med en real dagfest! Det er bachata som står i fokus, og gjengen fra Dancecity leder an på dansegulvet. Baren er åpen og høytalerne er skrudd opp.