Arrangementet er fullført.

Stjernetenor Ian Bostridge synger Winterreise i Universitetets Aula hovedbilde
tirsdag 

Stjernetenor Ian Bostridge synger Winterreise i Universitetets Aula

image004

23. september i Universitetets Aula

I Universitetets Aula tirsdag 23. september, fremfører den store britiske tenoren Ian Bostridge og pianist Håvard Gimse den vakre og inderlige sangsyklusen Winterreise av Franz Schubert.

Konserten er en satellittkonsert tilknyttet Oslo Kammermusikkfestival, som hadde sitt hovedprogram 16. – 23. august.

Dette blir en konsert helt utenom det vanlige! Ian Bostridge er en av vår tids aller største lied-tolkere, han har en enestående stemme og en helt unik formidlingsevne, sier daglig leder for festivalen, Kristin Slørdahl, –Dessuten blir dette hans første konsert i Oslo.

Bostridge er en veletablert utøver, som opptrer ved operahus og i konsertsaler verden over. Ved siden av sangkarrieren er han forfatter og professor i klassisk musikk ved Oxford University.

Schuberts beste verk

Winterreise handler om en vandrer som legger ut på en ensom reise i de frosne fjellene, etter at han blitt sveket av kjæresten. Dette er en av de mest kjente sangsyklusene i det klassiske romanserepertoaret, og var noe av det siste Schubert skrev. Teksten er skrevet av Wilhelm Müller.

 – Schubert var plaget av sykdom og motløshet de siste årene han levde, og det var i denne perioden han skrev Winterreise. Schubert mente selv dette var noe av det beste han hadde komponert; det mest grusomme – og det han var mest glad i, forteller Slørdahl.

 Det er ingen forsoning eller optimisme i Winterreise. Likevel har Schubert og Müller omskapt sorgen over menneskets ensomhet til noe poetisk og vakkert.

 – Winterreise er en sjelfull reise inn i menneskets indre, og Ian Bostridge fremfører dette med en slik overbevisning at publikum vil sitte igjen med hjertebank og gåsehud. Dette er en konsert du bare må oppleve, avslutter Slørdahl.

Relaterte saker

Eventbilde: Det Betales – Best of Beatles
lørdag

Det Betales – Best of Beatles

Det Betales har blitt utropt av The Beatles første manager Alan Williams til Verdens beste Beatles tribute band. Alle de mest kjente melodiene er med, og publikum kan synge med.

Eventbilde: Taffelpikene // Livestream
torsdag
20:00

Taffelpikene // Livestream

Livestream med to urfremfremføringer fra Nordic Black Theatre. Trioen fremfører syv nye verk av spennende unge komponister.

Eventbilde: Bob Dylan fyller 80 år!
mandag
18:00

Bob Dylan fyller 80 år!

Denne kvelden hedrer flere kjente norske artister legenden Bob Dylan som fyller 80 år. Kapasitet til maks 200 personer.