Arrangementet er fullført.

Stjernetenor Ian Bostridge synger Winterreise i Universitetets Aula hovedbilde
tirsdag 

Stjernetenor Ian Bostridge synger Winterreise i Universitetets Aula

image004

23. september i Universitetets Aula

I Universitetets Aula tirsdag 23. september, fremfører den store britiske tenoren Ian Bostridge og pianist Håvard Gimse den vakre og inderlige sangsyklusen Winterreise av Franz Schubert.

Konserten er en satellittkonsert tilknyttet Oslo Kammermusikkfestival, som hadde sitt hovedprogram 16. – 23. august.

Dette blir en konsert helt utenom det vanlige! Ian Bostridge er en av vår tids aller største lied-tolkere, han har en enestående stemme og en helt unik formidlingsevne, sier daglig leder for festivalen, Kristin Slørdahl, –Dessuten blir dette hans første konsert i Oslo.

Bostridge er en veletablert utøver, som opptrer ved operahus og i konsertsaler verden over. Ved siden av sangkarrieren er han forfatter og professor i klassisk musikk ved Oxford University.

Schuberts beste verk

Winterreise handler om en vandrer som legger ut på en ensom reise i de frosne fjellene, etter at han blitt sveket av kjæresten. Dette er en av de mest kjente sangsyklusene i det klassiske romanserepertoaret, og var noe av det siste Schubert skrev. Teksten er skrevet av Wilhelm Müller.

 – Schubert var plaget av sykdom og motløshet de siste årene han levde, og det var i denne perioden han skrev Winterreise. Schubert mente selv dette var noe av det beste han hadde komponert; det mest grusomme – og det han var mest glad i, forteller Slørdahl.

 Det er ingen forsoning eller optimisme i Winterreise. Likevel har Schubert og Müller omskapt sorgen over menneskets ensomhet til noe poetisk og vakkert.

 – Winterreise er en sjelfull reise inn i menneskets indre, og Ian Bostridge fremfører dette med en slik overbevisning at publikum vil sitte igjen med hjertebank og gåsehud. Dette er en konsert du bare må oppleve, avslutter Slørdahl.

Relaterte saker

Eventbilde: Tungtvann – Sentrum Scene
fredag
20:00

Tungtvann – Sentrum Scene

Blodtrimmet maskineri og sultne på mer er Tungtvann klare for å lage fest! Gamle sanger om igjen, så klart, men nå med en pondus de bare kunne drømme om da de ble laget.

Eventbilde: Daniel Kvammen til Bærum Kulturhus
fredag
20:00

Daniel Kvammen til Bærum Kulturhus

Publikumsfavoritten, fjellmannen, ordkunstneren og melodimesteren kommer tilbake til Bærum Kulturhus.

Eventbilde: Sinatra & Friends til Oslo Konserthus
lørdag
19:30

Sinatra & Friends til Oslo Konserthus

Showet Sinatra & Friends har fått fantastiske kritikker fra både publikum og anmeldere etter enn rekke utsolgte opptredener rundt om i Europa.