Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Smelteverket feirer 3 år hovedbilde
lørdag 
17:00

Smelteverket feirer 3 år

smelteverketTre år og vi står fortsatt oppreist

Det kan kanskje virke som noe merkelig å ha storfest for å markere vårt 3-års-jubileum, men etter alt vi har vært igjennom har vi mye å være takknemlig for. Dette vil bli mer som et ”customer appreciation party” enn noe annet. Vi har mange musiker-venner som har støttet oss underveis, og som har hjulpet oss til å gjøre Smelteverket til det det er i dag. For å feire våre tre år, kommer de alle sammen for en storstilt fest!

 

Begynnelsen

Utfordringene med å åpne en restaurant er godt kjent. Høy risiko, lav fortjeneste, lang arbeidstid, høyt gjennomtrekk av ansatte, og listen fortsetter. Når jeg først besluttet å gå inn i bransjen ønsket jeg å minimere kjente risikoer. Jan Vardøen inviterte meg til å bli med på hans prosjekt i kjelleren til det spennende nye konseptet Mathallen. Samarbeide med en av Norges mest vellykkede restauratører i et lokale som var sagt å skulle bli Oslos nye “it” spot. Hva kunne gå galt?

Smelteverket åpnet i oktober 2012 samtidig med Mathallen, i Akerselvas gamle jernstøperi-lokaler. Vulkan-området hadde stor suksess igjennom de første månedene. Så kom sommeren. Salget falt med  90% på Smelteverket og vi strevde mildt sagt med å betale regninger. Kampen fortsatte i Mathallen og Vulkan-området, mye omtalt i media. I tillegg til reduksjon i salget, endte vår vakre utsikt over Akerselva opp med å bli litt av en forbannelse. Elva oversvømmet Smelteverket syv ganger i løpet av ett år, og medførte stenging av driften tre ganger. ”Getting my feet wet” i restaurantbransjen hadde en skuffende bokstavelig betydning for meg.

Fallet

Flere butikker i Mathallen stengte, og energien rundt i området syntes å treffe et lavmål i løpet av sommeren 2014. En rekke ran forårsaket tusenvis av kroner i skader for Smelteverket, noe restauranten bare ikke kunne håndtere. I lys av alt dette og  andre forpliktelser, bestemte Vardøen seg motvillig for å avslutte prosjektet på Mathallen, og solgte sine aksjer til Steffen Mussche-Johansen, en gammel venn av oss.

Vendepunktet:

Introduksjonen av Mussche høsten 2014, brakte nytt liv og energi til prosjektet, med nye ideer og en ny start for Smelteverket. Siden da har det vært mange endringer på Smelteverket.

Vi har fått på plass en ny scene, hvor vi arrangerer live arrangementer nesten hver kveld i uken. Fra konserter til stand-up komedie, filmkvelder, og quiz’er; vi-har fylt hver dag i uken med et program for lokale gjester.

Vi har gjort radikale endringer på menyen, og serverer nå gastro-pub tapas, basert på inspirasjon hentet fra våre reiser rundt om i verden. Folk kommer til Smelteverket for det gode sosiale samværet, og vi har laget en meny som fremhever den opplevelsen.

Vi har alltid et bredt og variert ølutvalg, og søker å tilfredsstille nysjerrige øl-smakere med nye spennende øl. Vi støtter lokale bryggerier og har mye godt norskt øl på menyen, men ønsker også å utforske stiler og smaker fra andre deler av verden. Vi har et stort utvalg av whisky og rum, og våre deilige cocktailer er fagmessig utført.

I løpet av det siste året Smelteverket har virkelig fått sin egen sjel. Vi er spesialister på å skape en god kundeopplevelse, og vi vil alltid tilpasse konseptet for å sørge for at våre kunder alltid kan forvente morsomme arrangementer.

 Det blir:

 Fat Fred & the Possumhunters

Rio Bravo

Den Swingville Bros

The Beat Tornados

Big Truck

Brokeland Bullets

Og flere..

Det vil som alltid være gratis inngang til denne musikk-festen, og listen med folk som vil bidra inkluderer også DJ’er og stand-up komedier Victor Lorentzen – det kommer til å bli et program som vil vare hele natten lang! Vi ønsker da også å feire og gjøre litt stas på alle som har støttet oss og hjulpet oss opp på beina i vanskelige tider – og vært med på å gjøre Smelteverket til den fantastiske sosiale arenaen som vi er så stolte av i dag. Hold et øye med været; Oktober betyr regnsesong og fare for flom, men det betyr bare at støvler muligens må inkluderes i kleskoden! #aintnostoppingsmelteverket.

 

THREE YEARS SMELTEVERKET:

The anniversary party.

Saturday, October 10th

Show starts @ 17.00.

Free Entrance as always.

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Voices – Sjeleskatt
lørdag
17:00

Oslo Voices – Sjeleskatt

Til jul har Oslo Voices samlet et knippe sanger som vi håper kan ta dere inn i adventstiden med fred og fryd.

Eventbilde: Julekonsert med Det Norske Jentekor
lørdag
18:00

Julekonsert med Det Norske Jentekor

Det Norske Jentekor fyller Ridehuset med vakker sang denne lørdagen, og vil gi publikum en blanding av kjente, kjære og nyere julesanger i stemningsfull drakt.

Eventbilde: Eva Weel Skram «Falle til ro» – en julekonsert
lørdag
19:30

Eva Weel Skram «Falle til ro» – en julekonsert

Her er det duket for en aften med smittende humør og musikalske perler på en snor.