Arrangementet er fullført.

Slyngekurs i Mathallen hovedbilde
onsdag 
13:00

Slyngekurs i Mathallen

ntso

Fra bikuben til honningkrukken: Slyngekurs i Mathallen onsdag 1. juli kl. 13-17!

Biene på Vulkan Bigård har vært «bizzy» og allerede i juli er det dags for å høste de edle dråper.

Her inviterer de både små og store til å bli med på hele prosessen – fra kube til krukke! Og ikke minst, både lage lys og smak på «bi-produktene».

SLYNGEKURS PÅ TORGET

Vulkan Bigårds egen birøkter, Alexander fra Heier Du Rietz, tar oss punktvis gjennom den magiske foredlingen:

1. Voksrammene skrelles
2. Honningen slynges
3. Honningen siles
4. Honningen tappes på glass
5. Emballering av glass

Arrangementet er åpent for alle, det er gratis å delta. Deltakerne får også mulighetene til å både smake på og tappe sin egen honning som de kan kjøpe med seg.

Tidspunkt: Kl. 13-17
Pris: Gratis!
Passer for: Både store og små

HVA SKJER ELLERS DENNE DAGEN?

Honningcentralen:
Honningcentralen kommer med smaksprøver på både norsk og utenlandsk honning – her kan man få smake honning fra hele verden. I tillegg blir det mulig å lage vokslys av bivoksen og de har med seg en displaykube og birøkterdrakt.

Bybi:
Bybi kommer til å informere om Bybi sin virksomhet og vise ulike typer honning høstet fra Oslo. De vil også ta med seg levende bier i en observasjonskube.

Burt’s Bees:
Burt’s Bees kommer for å selge sine supre produkter. De produserer alt fra de ikoniske leppepomadene sine til hudpleie, hårpleie og produkter spesielt tilpasset barn – alt laget med ingredienser fra naturen.

Solhatt økologiske frø:
Solhatt økologiske frø, som har sponset Vulkan bigård med bievennlige frø, vil også dukke opp i Mathallen denne dagen. De tilbyr et stort sortiment frø av grønnsaker, urter og blomster. Alle sortene er økologiske eller biodynamiske og GMO-frie.

Restaurant Kontrast:
Kokken Mikael fra Restaurant Kontrast er opprinnelig fra Skåne – akkurat som vår birøkter Alexander. Denne dagen vil Mikael servere en gastronomisk overraskelse basert på Vulkan-honningen. Restaurant Kontrast er en moderne skandinavisk gastrobistro og har som mål å jobbe med de produktene fra Norge som er i verdensklasse: «Det blir aldri bedre sluttresultat enn kvaliteten på den råvaren man begynner med».

Sjekk også eventet på Facebook.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Utstillingen Dyr i byen på Bymuseet
onsdag

Utstillingen Dyr i byen på Bymuseet

Utstillingen viser hvordan tamme og ville dyr er en del av Oslos historie, hva dyrene har betydd for byen, og hva byen har betydd for dyrene.

Eventbilde: «Oppdag havet» – Utstilling på Maritimt museum
torsdag

«Oppdag havet» – Utstilling på Maritimt museum

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Passer for både barn, ungdom og voksne.

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!