Arrangementet er fullført.
Fra bikuben til honningkrukken: Slyngekurs i Mathallen onsdag 1. juli kl. 13-17!
Biene på Vulkan Bigård har vært «bizzy» og allerede i juli er det dags for å høste de edle dråper.
Her inviterer de både små og store til å bli med på hele prosessen – fra kube til krukke! Og ikke minst, både lage lys og smak på «bi-produktene».
SLYNGEKURS PÅ TORGET
Vulkan Bigårds egen birøkter, Alexander fra Heier Du Rietz, tar oss punktvis gjennom den magiske foredlingen:
1. Voksrammene skrelles
2. Honningen slynges
3. Honningen siles
4. Honningen tappes på glass
5. Emballering av glass
Arrangementet er åpent for alle, det er gratis å delta. Deltakerne får også mulighetene til å både smake på og tappe sin egen honning som de kan kjøpe med seg.
Tidspunkt: Kl. 13-17
Pris: Gratis!
Passer for: Både store og små
HVA SKJER ELLERS DENNE DAGEN?
Honningcentralen:
Honningcentralen kommer med smaksprøver på både norsk og utenlandsk honning – her kan man få smake honning fra hele verden. I tillegg blir det mulig å lage vokslys av bivoksen og de har med seg en displaykube og birøkterdrakt.
Bybi:
Bybi kommer til å informere om Bybi sin virksomhet og vise ulike typer honning høstet fra Oslo. De vil også ta med seg levende bier i en observasjonskube.
Burt’s Bees:
Burt’s Bees kommer for å selge sine supre produkter. De produserer alt fra de ikoniske leppepomadene sine til hudpleie, hårpleie og produkter spesielt tilpasset barn – alt laget med ingredienser fra naturen.
Solhatt økologiske frø:
Solhatt økologiske frø, som har sponset Vulkan bigård med bievennlige frø, vil også dukke opp i Mathallen denne dagen. De tilbyr et stort sortiment frø av grønnsaker, urter og blomster. Alle sortene er økologiske eller biodynamiske og GMO-frie.
Restaurant Kontrast:
Kokken Mikael fra Restaurant Kontrast er opprinnelig fra Skåne – akkurat som vår birøkter Alexander. Denne dagen vil Mikael servere en gastronomisk overraskelse basert på Vulkan-honningen. Restaurant Kontrast er en moderne skandinavisk gastrobistro og har som mål å jobbe med de produktene fra Norge som er i verdensklasse: “Det blir aldri bedre sluttresultat enn kvaliteten på den råvaren man begynner med”.
Sjekk også eventet på Facebook.
Bli med på en nydelig førjulshelg med supergod mat, kokkekurs, foredrag, aktiviteter, julegaver, nyheter, smaksprøver, bærekraftige bedrifter, julestemning og fantastiske mennesker!
Det er et stjernespekket lag som står på scenen når historien fortelles i en trollbindende ny versjon. Her vil publikum bli tatt med inn i den eventyrlige historien som har bergtatt det norske folk i generasjoner.
Barnas Verksted er Sentralens faste gratis helgetilbud for barnefamilier. Denne gangen blir det JULESLØYD SPESIAL!