Arrangementet er fullført.

Slyngekurs i Mathallen hovedbilde
onsdag 
13:00

Slyngekurs i Mathallen

ntso

Fra bikuben til honningkrukken: Slyngekurs i Mathallen onsdag 1. juli kl. 13-17!

Biene på Vulkan Bigård har vært «bizzy» og allerede i juli er det dags for å høste de edle dråper.

Her inviterer de både små og store til å bli med på hele prosessen – fra kube til krukke! Og ikke minst, både lage lys og smak på «bi-produktene».

SLYNGEKURS PÅ TORGET

Vulkan Bigårds egen birøkter, Alexander fra Heier Du Rietz, tar oss punktvis gjennom den magiske foredlingen:

1. Voksrammene skrelles
2. Honningen slynges
3. Honningen siles
4. Honningen tappes på glass
5. Emballering av glass

Arrangementet er åpent for alle, det er gratis å delta. Deltakerne får også mulighetene til å både smake på og tappe sin egen honning som de kan kjøpe med seg.

Tidspunkt: Kl. 13-17
Pris: Gratis!
Passer for: Både store og små

HVA SKJER ELLERS DENNE DAGEN?

Honningcentralen:
Honningcentralen kommer med smaksprøver på både norsk og utenlandsk honning – her kan man få smake honning fra hele verden. I tillegg blir det mulig å lage vokslys av bivoksen og de har med seg en displaykube og birøkterdrakt.

Bybi:
Bybi kommer til å informere om Bybi sin virksomhet og vise ulike typer honning høstet fra Oslo. De vil også ta med seg levende bier i en observasjonskube.

Burt’s Bees:
Burt’s Bees kommer for å selge sine supre produkter. De produserer alt fra de ikoniske leppepomadene sine til hudpleie, hårpleie og produkter spesielt tilpasset barn – alt laget med ingredienser fra naturen.

Solhatt økologiske frø:
Solhatt økologiske frø, som har sponset Vulkan bigård med bievennlige frø, vil også dukke opp i Mathallen denne dagen. De tilbyr et stort sortiment frø av grønnsaker, urter og blomster. Alle sortene er økologiske eller biodynamiske og GMO-frie.

Restaurant Kontrast:
Kokken Mikael fra Restaurant Kontrast er opprinnelig fra Skåne – akkurat som vår birøkter Alexander. Denne dagen vil Mikael servere en gastronomisk overraskelse basert på Vulkan-honningen. Restaurant Kontrast er en moderne skandinavisk gastrobistro og har som mål å jobbe med de produktene fra Norge som er i verdensklasse: «Det blir aldri bedre sluttresultat enn kvaliteten på den råvaren man begynner med».

Sjekk også eventet på Facebook.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk
lørdag
11:00

Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk

I år kan de ønske velkommen til en helt ny Barnas Bondegård! Hils på kalv, geit, kaniner, høner, esel og ta en tur på hesteryggen.

Eventbilde: Den hvite klovnen med Égal teater
lørdag
16:30

Den hvite klovnen med Égal teater

” Den hvite klovnen,” handler om hvor viktig det er å være seg selv og at alle mennesker er viktige uansett hva de holder på med.

Eventbilde: hei kalas – Releasekonsert
søndag
13:00

hei kalas – Releasekonsert

hei kalas ble Spellemannsnominert for debutalbumet «hvorfor er jeg allergisk» som kom i 2020 og nå er det ENDELIG på tide med en releasekonsert!