Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Hva skjer når unge deler nakenbilder i sosiale medier? hovedbilde
onsdag 
18:00
Riksscenen

Hva skjer når unge deler nakenbilder i sosiale medier?

 

Et arrangement om nettvett og ungdom for foreldre, helsepersonell og lærere.

Hva skjer når unge deler nakenbilder i sosiale medier? Mange blir stemplet som hore og får ungdomstiden ødelagt. Hvordan kan vi hindre at unge får livet ødelagt av kompromitterende bilder som «alle» har sett?

Hør ungdoms sterke historier og møt journalistene bak A-magasinets ungdomsliv-satsing.

Martine Halvorsen
I garderoben på et treningssenter ble bloggeren Martine Halvorsen snikfotografert naken. Bildet ble spredd på nett. Sammen med faren Trond forteller hun hvordan familien opplevde det.

Mia Landsem
Har kontaktet over 100 jenter med samme beskjed: Noen har spredt private bilder av deg på nett. Landsem avslører de som deler nakenbilder, varslet blant annet om at noen spredte private bilder av håndballspilleren Nora Mørk, og sporet opp vedkommende.

Snapchat-helsesøster Helsesista
Tale Maria Krohn Engvik opprettet profilen Helsesista på Snapchat for halvannet år siden, for elever som ville ha tak i henne utenom kontortiden. I dag er hun «hele Norges helsesøster» på sosiale medier med titusenvis av følgere på sosiale medier.

Lars Ludwig Sandell
Sikkerhetsspesialist Lars Ludwig Sandell får ofte telefoner fra fortvilte foreldre som forteller om alvorlige konsekvenser av bildedelingen, og spør hva de kan gjøre. Han vet om alt det som skjer når et bilde deles, og forklarer hvordan et bilde kan bli delt over én million ganger. Driver firmaet Digniatio, som har spesialisert seg på datasikkerhet, og har blant annet bistått organisasjoner og etater i mer enn 20 land.

Paneldebatt:

Rune Selbo, advokat
Forsvarte gutt (17) som hadde delt et sexbilde på Snapchat av et par på under 18 år.

Hanna Bjurstrøm, likestillings- og diskrimineringsombud
Krever at politikerne tar stilling til fire konkrete tiltak mot deling av nakenbilder og sexvideoer blant de unge.

Hanne Andreassen, politioverbetjent i Kripos
Jobber med forebyggende politiarbeid blant barn og unge, og etterforskning av seksuallovbrudd, både fysiske og internettrelaterte overgrep.

Nathalie Torvund Resch-Knudsen, miljøterapeut
Nathalie er miljøterapeut hos Utekontakten bydel Nordstrand. Bred kjennskap til ungdom og møter dem hver dag på jobb. Ser voksenverden tre tidligere frem enn før.

Billetter: 249 / 199 (a-kort)

 

Kjøp billetter her >>

Arrangementet på Facebook >>

Relaterte saker

Eventbilde: Julemarked på Bærums verk
lørdag
10:00

Julemarked på Bærums verk

Her vil du oppleve et rikholdig juleprogram og førjulsstemning hver eneste dag.

Eventbilde: Klesmarked x Oslo Street Food
søndag
11:00

Klesmarked x Oslo Street Food

Oslo Street Food gjentar suksessen med et nytt klesmarked! De fyller Låven med stands, og inviterer til et livlig klesmarked der du kan gjøre et godt kleskupp og samtidig ta vare på miljøet.