Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Skape(t) – skeiv kunsthistorie hovedbilde
onsdag 
Bymuseet Frogner

Skape(t) – skeiv kunsthistorie

Undergrunnsstemmer og frigjøringskamp i skeiv kunsthistorie. Få et innblikk i historien fra dem som selv har opplevd den.

Fra den første offisielle skeive utstillingen i Norge i 1985, til dagens skeive kunstnere. Gjennom kjente og ukjente verk, intervjuer, film og foto med aktivister og kunstnere, gir Pride Art et innblikk i den skeive kunsthistorien.

Åpningstid: tirsdag til søndag kl. 11:00 – 16:00.

I utstillingen får du blant annet se verk fra den nylig avdøde kunstneren Kari Rolfsen, som var med på de aller første skeive utstillingene, et utvalg av de legendariske fotoene til Fin Serck-Hanssen, «10 blå menn» og 70-tallskunst fra det lesbiske kunstnerverkstedet Sfinxa.

Du får også se kunst av Ahmed Umar, som har blitt en frontfigur i den skeive kunstens rolle når det kommer til dobbeltminoriteter, og den prisbelønte samiske kunstneren Gjert Rognli.

I tillegg får publikum oppleve en rekke verk som har vært viktige i norsk skeiv frigjøringsbevegelse. Blant annet verk knyttet til HIV/AIDS, konverteringsterapi, eldreomsorg, transaktivisme, og muslimsk og kristen frigjøringskamp.

Foto: Fin Serck-Hanssen / BONO
«Jonny» fra serien «10 blå menn» (1985) var med i den første offisielle homoutstillingen i Norge, «Natt & Dag».

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Vegetarfestivals julemarked
lørdag
11:00

Oslo Vegetarfestivals julemarked

Bli med på en nydelig førjulshelg med supergod mat, kokkekurs, foredrag, aktiviteter, julegaver, nyheter, smaksprøver, bærekraftige bedrifter, julestemning og fantastiske mennesker!

Eventbilde: Omvisning på Nationaltheatret
lørdag
12:00

Omvisning på Nationaltheatret

Bli med inn på Nationaltheatret, og opplev det magiske teaterhuset fra 1899 i detalj. Velkommen til en annerledes teateropplevelse!

Eventbilde: Bli med på guidet fjordtur med MS Bris
lørdag
10:00

Bli med på guidet fjordtur med MS Bris

Fortellinger om Oslofjorden over og under vann. Spennende formidling fra marinbiolog om havet vårt. Familievennlig fjordcruise!