Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Siste sjanse: Undring av H.M Dronning Sonja hovedbilde
tirsdag 

Siste sjanse: Undring av H.M Dronning Sonja

amøbe III

Siste sjanse: Nå er det siste sjanse å få med seg utstillingen til H.M. Dronning Sonja. Her ser du Amøbe III (Etsning/dyptrykk).

 

Siste uke for utstillingen: Uke 39

Siste dag: Søndag 27.09 2015

Kunstverket Galleri har gleden av å invitere til utstillingen Undring, hvor H.M. Dronning Sonja presenterer nye grafiske arbeider tilvirket på Atelje Larsen i Helsingborg og ved Universal Limited Art Edition i New York. Verkene kombinerer ulike teknikker innenfor dyptrykk og litografi, og viser abstraherte studier basert på organiske landskap. Detaljer på mikronivå, tekstur og stofflighet står sentralt. Det er første gang H.M. Dronning Sonja viser sine arbeider i en separatutstilling i Oslo. De fleste arbeidene vises her for første gang.

H.M. Dronning Sonjas grafiske arbeid befinner seg mellom to verdener; det realistiske og dokumentariske fotografiet og trykkets fantasifulle og mystiske univers. Utstillingen viser primært nye polymer-og strek etsninger, samt litografier. Utgangspunktet for arbeidene er ofte egne fotografier som manipuleres og overføres til en polymerplate, for deretter å bearbeides videre til dyptrykk. Utrykket kan minne om undereksponerte fotografier av en ukjent verden. Spekteret av tonalitet fra nær monokrom, kald blå til vulkanske jordfarger indikerer at vi befinner oss i konstant skumring, samtidig som det intime utsnittet abstraherer motivet slik at beskueren må orientere seg i et ukjent landskap. Detaljrikdommen gir en følelse av at man av og til må finne frem forstørrelsesglasset for å få med seg alt. Ved å få frem lyseffekter i trykkene, trekkes betrakterens blikk mot sentrale deler av motivet. I tillegg til de fotobaserte arbeidene vises det også en serie strek etsninger hvor motivet er risset direkte inn i kobberplaten, som allerede er påført en syrefast etsegrunn. Uansett teknikk, viser H.M. Dronning Sonjas grafiske arbeider en videreføring av sanselige erfaringer i møtet med naturen. Vekslingen av teknikk tilbyr et unikt innblikk i det grafiske trykkets muligheter og taktile appell. Hun beviser grafikkens evne til imitasjon og abstraksjon, i tillegg til å betone hva som skjer i mellomrommet mellom fotografi og det grafiske trykk.

Kunstverket Galleri ble etablert i 1989 og er i dag en av Nordens ledende gallerier for kvalitetsgrafikk. Galleriet satser primært innenfor nordisk grafikk, med et særlig fokus på norske etablerte samtidskunstnere som i tillegg til sine primære uttrykk, har vist en interesse og et talent for å arbeide med grafikk. Med tre hovedavdelinger; galleri, edisjon og utsmykning, har Kunstverket Galleri som mål å fremme grafikk som en viktig uttrykksform på samtidskunstscenen.

 

Relaterte saker