Arrangementet er fullført.

Sirkusfestival i Oslo hovedbilde
fredag 

Sirkusfestival i Oslo

circus

 

Nå kan du oppleve en magisk og fargerik sirkusfestival midt i hjertet av Oslo! 

Samtidssirkus erobrer de kulturelle scenene i hele Europa land etter land. Med langt mer kunstnerisk uttrykk og interaksjon med publikum enn tradisjonelt sirkus, er nysirkus en underholdningsform for både store og små. Nysirkus sprer seg sakte, men sikkert i Norge også, med den største nysirkusfestivalen i regi av Cirkus Xanti, midt i Oslo.

I ti dager, fra 8. til 17. august, kan de by på forestillinger med kreative sirkusartister, følelser, sjokk, humor, akrobatikk og sterke budskap. Artistene er både profesjonelle og flere av dem prisbelønte. 

Under finner du lenker til flere av artistene som skal delta på festivalen: 

https://www.nrk.no/mr/med-tau-som-arbeidsverktoy-1.11815572

https://clunkercircus.fi/info/ 

https://www.sirkusaikamoinen.fi/news.html 

https://www.painsolution.net 

 

Hvorfor nysirkus? 

 

Kunstnerisk leder for festivalen, og mannen bak Circus Xanti, Sverre Waage uttrykker det best; 

«Sirkus har gjennom århundrene gitt publikum opplevelser av skrekkblandet fryd, forløsende latter og eventyrlige drømmer. Som reisende nomader i kunst og kultur har de vært en viktig spreder av nyheter og opplevelser for de fastboende samfunnene de kom til. Men som fremmede, fra alle land og folkeslag, har de samtidig vært uønsket av de fastboende. Sirkuskulturen ble en global subkultur som sto i avhengighet av, men utenfor, det etablerte samfunnet.

På 1970-tallet sto en ung generasjon sirkusartister frem og brøt ned denne sosiale og kulturelle barrieren. Det nye sirkuset brakte sirkuset inn i samfunnet, ikke bare med sine cross over-forestillinger og gateopptredner, men også som en del av en sosial og pedagogisk aktivitet. Nysirkus som sosialt og pedagogisk redskap er vel utprøvd og satt i system i en rekke land. Det unike med nysirkus er at det på meget kort skaper positiv endring i barn og unges personlige og sosiale holdninger.» 

 

Her er det bare å gå ut og ha det gøy på festival! 

 

Relaterte saker

Eventbilde: Peter Pan og Kaptein Krok
lørdag
13:00

Peter Pan og Kaptein Krok

Bli med å se den spennende historien med inspirasjon fra den kjente barne klassikeren om Peter Pan og Wendy i Drømmeland.

Eventbilde: Frysjastock Musikkfestival 2021
lørdag
15:00

Frysjastock Musikkfestival 2021

Frysjastock er en festival laget av, med og for ungdom, for å spre noe av musikken som blir laget av ungdom fra Oslo.

Eventbilde: «Oppdag havet» – Utstilling på Maritimt museum
søndag

«Oppdag havet» – Utstilling på Maritimt museum

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Passer for både barn, ungdom og voksne.