Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Sigmund Groven- Songs for Harmonica på Nasjonalbiblioteket hovedbilde
lørdag 
14:00
Nasjonalbiblioteket

Sigmund Groven- Songs for Harmonica på Nasjonalbiblioteket

Velkommen til releasekonsert med Sigmund Groven og Ivar Anton Waagaard! De presenterer musikk fra sitt nye album “Songs for Harmonica”, som består av komposisjoner av Kristian Lindeman. Kom og varm deg til myke munnspillstoner i den begynnende høstkulden!

Songs for Harmonica
Fra munnspillets store ambassadør og mester Sigmund Groven kommer et album med melodiøs musikk skrevet av Kristian Lindeman. I samspill med Grovens nære medarbeider gjennom over 30 år, Ivar Anton Waagaard, presenterer de vakre melodier med raffinert harmonisering. Groven fremfører de drømmende melodiene med en inderlighet og letthet som har skapt hans internasjonale karriere.

Kristian Lindeman
Kristian Lindeman stammer i direkte linje fra tipp-oldefar, organist og komponist Ole Andreas Lindeman som i år blir feiret av Nasjonalbiblioteket i anledning 250-årsjubileet.
Alt i 1977 komponerte han “Tre bagateller for munnspill og strykekvartett” for Sigmund Groven, et verk som ble uroppført i NRK og senere spilt inn på albumet “Lindeman Light”. Nå er de tilbake med et album tuftet på Lindemans sterke melodiske åre og munnspillets lydbilde.

Sigmund Groven
I følge med munnspillet sitt har Sigmund Groven gjort stor internasjonale karriere. Hans solistkarriere spenner fra listeplasseringer i Sør-Korea til prestisjefylte solistoppdrag i New Yorks Carnegie Hall, konserthusene i Tokyo og Hong Kong, og Mozarteum i Salzburg, samt med orkestre som Academy of St.Martin-in-the-Fields, Rotterdam Filharmoniske Orkester, Hong Kong Kammerorkester og en rekke orkestre i USA og Canada. Etter en konsert med symfoniorkestret i Dallas ble han utnevnt til æresborger av Texas.
Konserten hans ved Festspillene i Budapest i 2005 ble betegnet som et høydepunkt i festivalens 25-årige historie, og høsten 2013 var han på turné i Ungarn med Budapest Kammerorkester. I 2019 har han en rekke konserter som solist med diverse symfoniorkestre i Ungarn, egen konsert i Singapore, samt ny turné i Sør-Korea, den sjette i rekken siden 2012.
Groven er tildelt en lang rekke norske og internasjonale musikkpriser gjennom årene, og i 2015 ble han utnevnt til Ridder av 1.klasse av Den kongelige norske St.Olavs Orden.

Billetter kjøpes i døra: Kr. 100
Kort, kontant eller Vipps

Relaterte saker

Eventbilde: Elektrisk afterwork!
fredag
16:00

Elektrisk afterwork!

Elektrisk Afterwork med Bris, en stillegående hel-elektriske båt, er for deg som ønsker en eksepsjonell og sosial avslutning på arbeidsdagen!

Eventbilde: OnklP & De Fjerne Slektningene
fredag
20:00

OnklP & De Fjerne Slektningene

Norges farligste boyband skal endelig ut på veien igjen etter å ha fått to turneer amputert av pandemien. På nyåret slipper de også sitt femte studioalbum. Tyngre, mørkere, røffere og ærligere.

Eventbilde: Heart & Soul Live
lørdag
18:00

Heart & Soul Live

Hver lørdag er det blues, soul og rock n roll på Smelteverket. Alltid gratis inngang, masse godt i baren og muligheter for å kjøpe med seg mat fra fantastiske Mathallen.