Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Shifting Sands – Fragments of Libyas history hovedbilde
torsdag 

Shifting Sands – Fragments of Libyas history

468_2015_01_14_092623

Interkulturelt museum på Grønland – Torsdag 29. januar 2015

Galleri IKM stiller ut et unikt materiale med fotografier og dokumenter funnet i utbombede bygninger i Libya i 2011. Utstillingen dokumenterer historiske øyeblikk fra tiden hvor Kong Idris regjerte, via Gaddafis militærkupp i 1969, til dagens styresett.

Under den libyske revolusjonen i 2011 har Peter Bouckaert og hans team* fra Human Rights Watch samlet inn og ivaretatt bilder på vegne av det libyske folket. En sentral del av utstillingen er en videoinstallasjon som viser en offentlig henrettelse. Videoen ble sendt på libysk tv som propaganda, med mål om å skape frykt blant folket. Utstillingen inneholder i tillegg negativer funnet i utbrente regjeringsbygninger av den norske fotojournalisten Eivind Natvig.

Dette materialet har blitt unndratt offentligheten og er derfor unikt og har stor verdi for den libyske befolkningen. Susan Glen har som kurator tatt hånd om materialet og plassert det inn i en historisk kontekst. Gjennom et langvarig og intensivt forskningsarbeid har hun jobbet med identifisering og synliggjøring av dette materialet.

Tid fra kl. 18.00 – 20.00

Relaterte saker