Søk i Aktiv i Oslo

Serietreff – tegneseriedag på Grünerløkka hovedbilde

Serietreff – tegneseriedag på Grünerløkka

Serietreff på Serieteket på Grünerløkka

Lørdag 19. mai er det klart for det andre Serietreff i Oslo i år. Det blir tegneseriedag på Serieteket på Grünerløkka, og de fremmøtte kan få oppleve blant annet en paneldebatt og tegneseriequiz.

Paneldebatten starter presis klokken 1600.
Panelet består blant annet av serieskaperne Nils Axle Kanten og Are Edvardsen.

I tillegg kommer Erik Falk og Kyrre Matias Goksøyr. Falk er redaktør i Jippi forlag, mens Goksøyr redigerer tegneserieheftet Bobla sammen med serieskaperen Tore Strand Olsen. Ordstyrer er Serienetts redaktør Kristian Hellesund. Hovedtemaet for debatten er vitsetegninger, og årets vinner av Pondusprisen, Nils Axle Kanten, forteller om sine albumaktuelle enrutere Firekanta.

I tillegg kommer nyvalgt president i Norsk Tegneserieforum, serieskaperen Are Edvardsen. Hvilke tanker har han om organisasjonen han leder, og hva ser han for seg at fremtidens NTF skal være? Og hva kan vi vente oss rundt Norges nasjonale tegneseriepris, Sproingprisen, i årene som kommer. Årets prisutdeling forrige helg hadde tross alt minimal omtale og oppmerksomhet fra norsk presse. Redaktør i Jippi forlag, Erik Falk, er en av dem som kjenner tegneserienorge best. Men liker han vitsetegninger? Og hva mener panelet om at mange ledende norske serieskapere bruker tid på enrutere? Holder norske vitsetegninger laget av serieskapere høy nok standard, eller er det avistegnerne som holder vitsetegningens fane høyt? Svaret kommer på Serietreff nr. 14!

Les mer om Serietreff >>

Debatten fra Serietreff blir lydfestet, og en podkast vil gjøres tilgjengelig i etterkant på nettsidene til Serienett. Det er gratis adgang til arrangementet, som er støttet av Norsk Kulturråd. Arrangør er Norges eneste tegneserietidsskrift, Serienett.

Relaterte saker

Eventbilde: Sør-samisk Aften med Rørosrein AS på Café Skansen
onsdag
18:00

Sør-samisk Aften med Rørosrein AS på Café Skansen

Denne kvelden blir en unik mulighet til å utforske og oppleve reinsdyrets betydning i hjertet av vår stolte urbefolkning.

Eventbilde: Oslo Humorfest
torsdag
00:00

Oslo Humorfest

Oslo Humorfest er tilbake – nå som winter edition!

Eventbilde: Afternoon Tea på Sjøholmen Café
torsdag
12:00

Afternoon Tea på Sjøholmen Café

Unn deg den sjarmerende Afternoon Tea-opplevelsen ved Sjøholmen Café.