Arrangementet er fullført.

Serietreff – tegneseriedag på Grünerløkka hovedbilde
torsdag 

Serietreff – tegneseriedag på Grünerløkka

Serietreff på Serieteket på Grünerløkka

Lørdag 19. mai er det klart for det andre Serietreff i Oslo i år. Det blir tegneseriedag på Serieteket på Grünerløkka, og de fremmøtte kan få oppleve blant annet en paneldebatt og tegneseriequiz.

Paneldebatten starter presis klokken 1600.
Panelet består blant annet av serieskaperne Nils Axle Kanten og Are Edvardsen.

I tillegg kommer Erik Falk og Kyrre Matias Goksøyr. Falk er redaktør i Jippi forlag, mens Goksøyr redigerer tegneserieheftet Bobla sammen med serieskaperen Tore Strand Olsen. Ordstyrer er Serienetts redaktør Kristian Hellesund. Hovedtemaet for debatten er vitsetegninger, og årets vinner av Pondusprisen, Nils Axle Kanten, forteller om sine albumaktuelle enrutere Firekanta.

I tillegg kommer nyvalgt president i Norsk Tegneserieforum, serieskaperen Are Edvardsen. Hvilke tanker har han om organisasjonen han leder, og hva ser han for seg at fremtidens NTF skal være? Og hva kan vi vente oss rundt Norges nasjonale tegneseriepris, Sproingprisen, i årene som kommer. Årets prisutdeling forrige helg hadde tross alt minimal omtale og oppmerksomhet fra norsk presse. Redaktør i Jippi forlag, Erik Falk, er en av dem som kjenner tegneserienorge best. Men liker han vitsetegninger? Og hva mener panelet om at mange ledende norske serieskapere bruker tid på enrutere? Holder norske vitsetegninger laget av serieskapere høy nok standard, eller er det avistegnerne som holder vitsetegningens fane høyt? Svaret kommer på Serietreff nr. 14!

Les mer om Serietreff >>

Debatten fra Serietreff blir lydfestet, og en podkast vil gjøres tilgjengelig i etterkant på nettsidene til Serienett. Det er gratis adgang til arrangementet, som er støttet av Norsk Kulturråd. Arrangør er Norges eneste tegneserietidsskrift, Serienett.

Relaterte saker

Eventbilde: Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus
torsdag
19:30

Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus

En av våre aller største visekunstnere leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av.

Eventbilde: Oslo Operafestival 2021 – Festivalåpning
fredag
18:00

Oslo Operafestival 2021 – Festivalåpning

Oslo Operafestival har sin 16. åpningskonsert som et av arrangementene under Oslo Kulturnatt. Her får vi møte de kommende stjerneskuddene på operahimmelen.

Eventbilde: Oslo Operafestival presenterer operaperler
fredag
21:00

Oslo Operafestival presenterer operaperler

Opera til folket byr på Operaperler i Oslos eldste og minste kulturhus, Gamle Raadhus Scene. Her blir det både tårer og latter!