Arrangementet er fullført.

Serietreff – tegneseriedag på Grünerløkka hovedbilde
torsdag 

Serietreff – tegneseriedag på Grünerløkka

Serietreff på Serieteket på Grünerløkka

Lørdag 19. mai er det klart for det andre Serietreff i Oslo i år. Det blir tegneseriedag på Serieteket på Grünerløkka, og de fremmøtte kan få oppleve blant annet en paneldebatt og tegneseriequiz.

Paneldebatten starter presis klokken 1600.
Panelet består blant annet av serieskaperne Nils Axle Kanten og Are Edvardsen.

I tillegg kommer Erik Falk og Kyrre Matias Goksøyr. Falk er redaktør i Jippi forlag, mens Goksøyr redigerer tegneserieheftet Bobla sammen med serieskaperen Tore Strand Olsen. Ordstyrer er Serienetts redaktør Kristian Hellesund. Hovedtemaet for debatten er vitsetegninger, og årets vinner av Pondusprisen, Nils Axle Kanten, forteller om sine albumaktuelle enrutere Firekanta.

I tillegg kommer nyvalgt president i Norsk Tegneserieforum, serieskaperen Are Edvardsen. Hvilke tanker har han om organisasjonen han leder, og hva ser han for seg at fremtidens NTF skal være? Og hva kan vi vente oss rundt Norges nasjonale tegneseriepris, Sproingprisen, i årene som kommer. Årets prisutdeling forrige helg hadde tross alt minimal omtale og oppmerksomhet fra norsk presse. Redaktør i Jippi forlag, Erik Falk, er en av dem som kjenner tegneserienorge best. Men liker han vitsetegninger? Og hva mener panelet om at mange ledende norske serieskapere bruker tid på enrutere? Holder norske vitsetegninger laget av serieskapere høy nok standard, eller er det avistegnerne som holder vitsetegningens fane høyt? Svaret kommer på Serietreff nr. 14!

Les mer om Serietreff >>

Debatten fra Serietreff blir lydfestet, og en podkast vil gjøres tilgjengelig i etterkant på nettsidene til Serienett. Det er gratis adgang til arrangementet, som er støttet av Norsk Kulturråd. Arrangør er Norges eneste tegneserietidsskrift, Serienett.

Relaterte saker

Eventbilde: Hamlet på Nationaltheatret
fredag
19:30

Hamlet på Nationaltheatret

Opplev Hamlet, teaterhistoriens største klassiker, aktualisert i en verden av politisk kaos – i Johannes Holmen Dahls renskårne regi.

Eventbilde: «Oppdag havet» – Utstilling på Maritimt museum
lørdag

«Oppdag havet» – Utstilling på Maritimt museum

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Passer for både barn, ungdom og voksne.

Eventbilde: Utstillingen Dyr i byen på Bymuseet
lørdag

Utstillingen Dyr i byen på Bymuseet

Utstillingen viser hvordan tamme og ville dyr er en del av Oslos historie, hva dyrene har betydd for byen, og hva byen har betydd for dyrene.