Søk i Aktiv i Oslo

Nærlesning på Litteraturhuset: Sannheten om Onkel Tom og Mowgli? hovedbilde

Nærlesning på Litteraturhuset: Sannheten om Onkel Tom og Mowgli?

Onkel Tom og MowgliSe tidligere litteratur i et nytt lys, når Litteraturhuset tar for seg to av verdenslitteraturens klassikere i sesongens første nærlesning.  I år kom Onkel Toms hytte og Jungelboka i nye, komplette utgaver på norsk.  På Litteraturhuset forsøkes det å komme tettere inn på teksten i  disse to bøkene.

Er Onkel Tom så god som hvite amerikanere har ønsket det, eller så foraktelig som borgerettighetsbevegelsen mente han var? Er Mowgli Kiplings forsøk på å skildre den primitive, men hederlige «ville», eller bare en bifigur i et kapittel i den opprinnelige Jungelboka?

Jon Haarberg og Arild Engelsen Ruud kommer for å fortelle historiene om Onkel Toms hytte og Jungelboka. Hvordan ble de mottatt, og hvordan har de blitt lest og brukt i tida som har gått? Jan Grue og Ole Robert Sunde presenterer nye lesninger av bøkene. Hvordan framstår bøkene i dag?

Arrangementet forgår i Kjelleren på Litteraturhuset. Gratis inngang.

Relaterte saker

Eventbilde: Barnas bokmøte: Eventyrlige dyr
lørdag
14:00

Barnas bokmøte: Eventyrlige dyr

Møt forfatter og biolog Hanna N. Støstad i museumsbiblioteket. Det blir høytlesning, mulighet til å stille spørsmål – og tegneverksted.

Eventbilde: Bok&Bolle: Mummitrollet og Lille My
lørdag
13:00

Bok&Bolle: Mummitrollet og Lille My

Kom og møt selveste Mummitrollet og Lille My! Som vanlig blir det høytlesning og boller til alle barn.

Eventbilde: Barnas bokmøte: Supervulkaner og digre dinosaurer
lørdag
14:00

Barnas bokmøte: Supervulkaner og digre dinosaurer

Bli med forfatter, Reidar Müller, og illustratør, Sigbjørn Lilleeng, tilbake til Norges fjerne og frodige forhistorie i dette bokmøtet i museumsbiblioteket.