Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Reis “Til Sjøs” i sommer hovedbilde
lørdag 

Reis “Til Sjøs” i sommer

NMM_023_DSC9857_web

Det finnes ikke dårlig vær, bare gode grunner til museumsbesøk! På Norsk Maritimt Museum finner du nye utstillinger, en nyåpnet Fjordterrasse kafé og et smilende vertskap som leder vei til fortellinger om hav og folk.

Besøket kan gjerne startes med en 18-minutters reise langs den fantastiske kysten vi har i Norge. I Supervideografen viser de hver halvtime Ivo Caprinos film “Med havet som levevei”, i 240 graders panorama med flott musikk. 

På veien til auditoriet kan du se Norges eldste båt – den over 2200 år gamle stokkebåten som ble funnet i Sørum. Eller kanskje dere har lyst til å prøve dere som skippere i bassenget – med radiostyrte båter mellom sjømerkene? I utstillingen “Skipet” er det mye å se og trykke på for store og små, dere kan også besøke redningsbåten Elias eget rom, hvor dere kan tegne og følge trafikken på sjøen utenfor!  

Gå ikke glipp av deres flotte utstilling av Anders Beer Wilses skipsportretter! De feirer 150 års-jubileum for fotografen og folkelivsskildreren Wilse i år, i samarbeid med flere andre museer. 

Det er mye visuell kunst å se på Norsk Maritimt Museum i sommer. Kanskje du har lyst til å gå videre til deres utstilling av sjøstykker og havkunst, som spenner fra Hans Gude til Karl Erik Harr? Eller kanskje hvordan dagens designere har sett for seg de nye pengesedlene vi får om et par år?

I utstillingen om Bjørvika-arkeologien kan du lære mer om fartøyer og gjenstander funnet under opera- og barcodebebyggelsen i Bjørvika. 

I deres nye utstillinger “Til sjøs!” og “Norge er havet”, som ble åpnet i forbindelse med museets 100-årsjubileum i 2014, kan du møte norske sjøfolk helt fra vikingtid til i dag – og du kan utforske moderne maritim teknologi og virksomhet. Kanskje du og dine venner vil konkurrere om hvem som er den skarpeste skipsrederen? Prøv deg på “Sjøens motorvei”!

Mellom kl 11:30 og 16:30 kan du besøke Fjordterrassen kafé, hvor det er et utvalg kalde og varme retter – og en fantastisk sjønær beliggenhet. Er det litt ruskevær, er det ikke noe i veien for å ta med maten inn! Skulle det være helt ille, foregår all servering innendørs.  

De selger også en rabattert kombinasjonsbillett med Frammuseet. Besøk gjerne vårt vakre parkanlegg, hvor de har statuer til minne om krigsseilere fra både første og andre verdenskrig, Amundsen-monumentet som ble avduket på 100-årsdagen for sydpolsferden i 1911 og mye annet. 

Barns Båtverksted, som normalt er åpent hver søndag 12-15, tar en liten pause i juli, men er i sving fra den 2. august. Ivrige båtbyggere kan få kjøpt et utvalg av modellene som kan bygges i deres museumsbutikk, hvis det blir for lenge å vente!  

Se mer på Norsk Maritimt Museum sine sider.

Relaterte saker

Eventbilde: Langåpent på Teknisk museum
torsdag
16:30

Langåpent på Teknisk museum

Langåpent museum hver torsdag. Grip muligheten til å nyte Teknisk museum også på kveldstid! 

Eventbilde: Friends Friday på SNØ
fredag
00:00

Friends Friday på SNØ

Hver fredag er det Friends Friday som vil si at du får 2 for 1 på SNØpass, og medlemmer kan ta med seg en venn gratis.

Eventbilde: Fantorangen på teater – Oslo Nye
fredag
11:00

Fantorangen på teater – Oslo Nye

Endelig kan barna møte Fantorangen, Pivi, Fantus og Maurora på teaterscenen!