Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Re-form – nye arbeider av Peder K. Bugge hovedbilde
torsdag 

Re-form – nye arbeider av Peder K. Bugge

Bugges kunst er preget av hans interesse for form og farge.

Rom – enten som et utsnitt av en større helhet, eller som et overblikk over et større abstrakt rom. Farge – ofte store fargekontraster satt opp mot hverandre med svarte flater som skaper et vakuum mellom de ulike fargeflatene.
Arbeidene på denne utstillingen er forankret i en nonfigurativ tradisjon og kan knyttes opp til 1950-talls konkretisme, spesielt den svenske kunstneren Olle Bærtling og den norske maleren Gunnar S. Gundersen.

I sine nonfigurative malerier utforsker og utfordrer Bugge det todimensjonale og flate billedrommet. Bugges tilnærming til maleriet er analytisk. Han tester fargens og flatens mulighet for å fornye seg. Med få grep og enkle virkemidler konstruerer han komplekse billedrom.

Kurator og kunsthistoriker Tone Lyngstad Nyass skriver om Bugges verk: ”Atmosfæren i maleriene kan påminne om en platonsk verden som nedfelles på lerretet før fargen og formene bindes opp til tingenes objektstatus. Rommet forklares ikke som objekt, men grenser til det uforklarlige og metafysiske.”

Velkommen til åpning i Galleri LNM torsdag 06. oktober kl. 18.00.

Relaterte saker

Eventbilde: Bli med på vårens beste gaming-festival!
lørdag

Bli med på vårens beste gaming-festival!

Opplev sluttspillet i Telialigaen i Oslo lørdag 28. mai og søndag 29. mai! Spill masse forskjellige spill, delta i aktiviteter og se Norges beste e-sportlag live som publikum.

Eventbilde: Plantemarked i Botanisk hage
søndag

Plantemarked i Botanisk hage

Denne dagen får du kjøpt planter som er dyrket frem i våre veksthus av ildsjeler i Botanisk hages Venneforening. Her kan du finne planter som ikke er vanlige på de fleste hagesentre.

Eventbilde: Sommermarked på Bærums Verk
lørdag

Sommermarked på Bærums Verk

Velkommen til et spennende sommermarked. Her kan du oppleve boder med mat, håndverk, kunst og andre spennende varer, i tillegg til de allerede etablerte butikkene på Bærums Verk.