Søk i Aktiv i Oslo

Pride House 2013: Amnesty inviterer til KJÆRLIGHET PÅ TVERS hovedbilde

Pride House 2013: Amnesty inviterer til KJÆRLIGHET PÅ TVERS

 901663_318763894918203_453927826_o

Møt Louis Furnes fra Paradise Hotel i samtale ledet av forfatter Guro Sibeko, med aktivist Gerald Sentongo fra Uganda, palestinske Abdu Rawashda fra Skeiv Verden, Håvard Øvergård fra Norsk Idrettsforbund og Luca Dalen Espseth fra Skeiv Ungdom!


Helgen 22-23 juni er det Pride House på Litteraturhuset. Amnesty Region Øst inviterer til «Kjærlighet på tvers» lørdag kl 12.30-14.00 på Amalie Skram.

Å elske den man vil er en menneskerett. Likevel opplever mange mennesker at miljøet rundt dem mener de har rett til å diskriminere dem og deres kjærlighet. For eksempel fordi de har en kjæreste av samme kjønn eller med en annen kulturell bakgrunn. Hvordan oppleves dette, og hva gjøres med holdningene i ulike miljøer?
Vi inviterer til sofasamtale med Guro Sibeko om det å elske på tvers. I tillegg til å være forfatter og samfunnsdebatant har Sibeko både vært skuespiller, blitzer, nestleder i LLH, journalist og slampoet. Sibeko engasjerte seg tidlig i arbeidet mot rasisme og for likestilling mellom kvinner og menn, heterofile og homofile, og har jobbet for innføringen av felles ekteskapslov for likekjønnede og ulikekjønnede par.

Disse vil sitte i sofaen:
Louis Furnes fra årets sesong av realityprogrammet Paradise Hotel.
Gerald Sentongo, aktivist fra Uganda.
Abdu Rawashda fra Skeiv Verden, som måtte flykte fra sitt hjemland Palestina da det ble kjent at han var homofil.
Håvard Øvregård, prosjektleder i «Med idretten mot homohets» i Norsk Idrettsforbund.
Luca Dalen Espeseth, fra Skeiv Ungdom som etter å ha levd 20 år som kvinne nå er en mann.

Arrangementet vil innledes med høytlesning av forfatterne Tarald Stein og Arne Garvang. Stein var den første i Norge til å bruke erfaringa som transkjønna i et skjønnlitterært verk, og Garvang skriver om hvordan Muffe opplever at drømmedama også er hans beste venn, og at hun kanskje får mer hjertebank av jenter enn av gutter.

Musiker Sigurd Borge Kristoffersen/Void of Sound kommer også og synger og spiller.

Pride house er Norges største arena for lhbti-politikk og representerer den politiske tyngden under Skeive dager. I år arrangeres Pride House av Skreiv Verden med Amnesty International Norge som hovedsamarbeidspartner.

Les mer på Skeivedager.no og Amnesty Norge sine nettsider Amnesty.no
https://www.skeivedager.no/pride-house-3/

Relaterte saker