Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Popvenstre: en festival med politikk og kultur hovedbilde
lørdag 
10:00

Popvenstre: en festival med politikk og kultur

ntso

Popvenstre er en festival for grasrota, for de sosiale bevegelsene og for kultur som vil noe.

For fullt program og billetter: https://popvenstre.no

SMAKEBITER FRA PROGRAMMET:

● Konsert med Einar Stray Orchestra
Indiepopkvintetten Einar Stray Orchestra leverer en magisk blanding av klassisk musikk, folk og poprock. Etter to kritikerroste album, to EP’er og mer enn 250 konserter i Europa og Asia slipper Einar Stray Orchestra sin tredje fullengder til høsten.

● Konsert med The Switch
Eksperimentlystne The Switch stiller med leken og dypt fengende indierock med klare 60- og 70-talls-referanser. Deres ferske plate, The Switch Album, har begeistret et samla kritikerkorps.

● Konsert med Albert og Elise
Albert og Elise er et band fra Bergen som viderefører det politiske engasjementet i folkemusikken i moderne drakt. De spiller både egne og andres sanger. I 2015 ga bandet ut et album med norske tolkninger av svenske Hoola Bandoola Band.

● Konsert med Ole & Silje Huleboer
Ole & Silje Huleboer er aktuelle med plata Sounds Good. Duoen spiller lavmælte og melodiske låter som skaper en helt spesiell stemning.

● Debatt: Veien videre for venstresida i Europa
I denne debatten vil ulike representanter fra venstresida internasjonalt diskutere framtida for venstresida og lærdommene fra Hellas’ kamp mot EU-eliten. Her deltar Bhaskar Sunkara, redaktør i Jacobin Magazine (USA), Catarina Principe, fra venstrepartiet Bloco de Esquerda (Portugal), Pablo Bustinduy, parlamentsmedlem og internasjonal sekretær i Podemos (Spania), Christos Giovanopoulos, koordinator for grasrotbevegelsen Solidarity4All (Hellas) og Pernille Skipper, politisk ordfører i Enhedslisten (Danmark). Debatten ledes av Kajsa Ekis Ekman, journalist og forfatter (Sverige).

● Debatt: Kvinnehat i 2016 og feministiske motstrategier
Temaet for denne debatten er hvorfor jenter blir feminister i 2016. Hit kommer blant andre Oda Faremo Lindholm, journalist og forfatter av boka Bullshitfilteret og Maria Sveland (Sverige), forfatter av blant andre bøkene Bitterfittan og Hatet: en bok om antifeminism.

● Debatt: Politisk håp for Syria?
Hvem bør venstresiden solidarisere seg med i Syria, og hva må til for å skape varig fred? Samtale mellom kurdiske Sinem Muhamad som er europeisk representant for Rojava og Joseph Daher, syrisk forfatter og aktivist. Samtalen ledes av Yohan Shanmugaratnam, utenriksredaktør i Klassekampen.

● Debatt: Venstresida foran Stortingsvalget
Debatt mellom Bjørnar Moxnes (Rødt), Snorre Valen (SV), Jonas Bals (AP) og Linn Herning (For Velferdsstaten). Debatten ledes av Kjell Erik Nordenson Kallset (Klassekampen).

● Moddi om forbudt kultur
Artist pål Moddi Knutsen er aktuell med albumet Unsongs, som består av forbudte og sensurerte låter fra hele verden. Han kommer til Popvenstre for å fortelle om hvordan prosjektet ble til og diskutere hva som gjør at kultur blir forbudt.

● Bokbad: Om politisk litteratur
To prisbelønte forfattere som har skrevet om politiske temaer gjennom forfatterskapet, Kjartan Fløgstad og Vigdis Hjorth, møtes til en litterær holmgang og politikk og litteratur.

● Bokbad: En flukt som aldri tar slutt
Forlaget Manifest presenterer en samtale med Åse Brandvold, journalist og forfatter av boka En flukt som aldri tar slutt – 43 afghanske asylhistorier og de afghanske flyktningene Zahri Athari og Amin Senatorzade. Samtalen ledes av Jenny Dellegård fra forlaget Manifest.

● Barneprogram: Fortellerstund med Liv Gulbrandsen
Ta med familien og hør Liv Gulbrandsen, kjent fra blant annet Liv på lørdag, fortelle fantastiske fortellinger, heidundrende historier og elleville eventyr.

● Barneprogram: Natalie Ekroll fra Miljøagentene holder et spennende foredrag om miljø og miljøvern for barn.

● Mat: Hummus Sapiens
De to søstrene Dalia og Thuria al-Kury har med sin pop-up-restaurant og cateringvirksomhet frelst utallige nordmenn på hummus, tabbouleh, fattoush og kunefeh, i Oslo det siste året. Til daglig er Dalia filmskaper, mens Thuria er kokk og tidligere kjøkkensjef hos dronningen i Jordan. Med utgangspunkt i sine palestinske røtter lager de mat fra hele den rike levantinske matkulturarven, men står heller ikke i veien for å fornye hummusen med inspirasjon fra andre deler av verden. Prøv for eksempel en japansk hummus, eller linser med granateple på Damaskus-vis.

● Mat: Tore Namstad fra Kafe Oslo
Heller grøt sammen enn biff alene, sier de i Lukas Moodyssons film Tilsammans. Kokk Tore Namstad sier ja takk, begge deler. Namstad står bak restauranter som Kafe Oslo (Litteraturhuset), Kafe Løve (Det norske teatret) og Stock i Bjørvika, og har tidligere jobbet på restauranter som Palace Grill og Madserud gård. Når Tore lager sine legendariske gryter og supper går den klassiske kokkelæra og den beskjedne bakgrunnen fra Moelven opp i en høyere enhet. Til Popvenstre kommer han med varmende, mettende og supergode gryter laget utelukkende på røde råvarer.

Sikre deg billetter allerede i dag på https://popvenstre.no

Relaterte saker

Eventbilde: Panflutes and paperwork – Leken duett med musikk og dans
onsdag
19:30

Panflutes and paperwork – Leken duett med musikk og dans

I Panflutes and Paperwork ser Ingrid Berger Myhre og Lasse Passage på upretensiøst vis på forholdet mellom dans og musikk.

Eventbilde: Oslo Brassfestival
fredag
00:00

Oslo Brassfestival

Festivalen samler brassband fra hele Norge til en konkurranse hvor konsertopplevelsen står i sentrum.

Eventbilde: Only Connect Oslo 2024
lørdag
00:00

Only Connect Oslo 2024

Bli med når Only Connect Oslo inntar byen 25. – 27. april med samtidsmusikk, eksperimentell musikk og lydkunst.