Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

POLSKE FILMFESTIVAL viser  “Opprøret i Lodz” hovedbilde
lørdag 
19:00

POLSKE FILMFESTIVAL viser “Opprøret i Lodz”

ntso

POLSKE FILMVISNINGER viser “Opprøret i Lodz”

“Tumult nad Łodzią” (2013)

Regi: Leszek Ciechoński

En spesielt uvanlig film, redigert nesten utelukkende ved hjelp av arkivmateriale samlet over tjue års “Camerimage film festival”, TV-nyheter, amatør bilder lagt ut på nettet av anonyme forfattere, offisielle bystyre møter i Lodz, samt iøynefallende animasjoner og hip-hop musikk videoer. Alt “skutt” i en rekke formater og teknikker, fra analog til digitalt. Dette uvanlige konglomerat gir et perfekt bakteppe for en dramatisk og emosjonell historie om skjebnen som har rammet New Center of Łódź og flotte kunstneriske planer som blir ødelagt av politiske intriger, nærsynthet av beslutningstakerne, og til slutt, pga. simpel grådighet og gjerrighet. Det er også en film om kampen å forsvare ære og verdighet, gradvis oppbygging av hat og den store styrken som ligger i høyverdig kunst.
Filmen vises av de største moderne filmskapere fra hele verden, mens historien, fortalt av tidligere ordfører i Łódź Jerzy Kropiwnicki, dreier seg om David Lynch, Frank Gehry og Marek Żydowicz. Vi bevitner også unge lokale studenter som går ut i streik og forsvarer kulturen ved å okkupere kommunale bygg i en uke.
En av høydepunktene ved filmen er musikken skrevet av Marek Zebrowski, den polske komponisten bosatt i USA, samt den anerkjente regissøren David Lynch.

Tusen takk til våre sponsorer:
Tomasz Nierzwicki
eos-advokat.no
og firma MyCall
mycall.no

Obs:
Vi skal bytte til et nytt billettsalgssystem. Dette medfører at vi dessverre er uten nettsalg i en periode og at ikke alle visningene i april er publisert. Frem til det nye billettsystemet er på plass, kan du reservere billetter ved å sende e-post til billett@nfi.no.

 

Relaterte saker

Eventbilde: HUMAN Internasjonale Dokumentarfilmfestival
søndag
00:00

HUMAN Internasjonale Dokumentarfilmfestival

HUMAN IDFF er Oslos største festival for ny norsk og internasjonal dokumentarfilm.

Eventbilde: Knøttekino på Vega Scene
søndag
13:30

Knøttekino på Vega Scene

Knøttekino viser film på barnas premisser. Konseptet er skreddersydd for barn i alderen 2 – 5 år