Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

POLSK FILMFESTIVAL viser MOJE CORKI KROWY / “Mine døtre kuene” av Kinga Debska hovedbilde
lørdag 
18:00

POLSK FILMFESTIVAL viser MOJE CORKI KROWY / “Mine døtre kuene” av Kinga Debska

ntso

POLSK FILMFESTIVAL inviterer deg til Cinemateket siste helg i hver måned. Januar filmen er “Mine døtre kuene” av Kinga Debska.

30.januar 2016 kl.18.00

Stjernen i den populære TV-serien – Marta (Agata Kulesza) er 42 år, sterk og dominerende. Til tross for berømmelse og penger klarer hun fortsatt ikke å få orden på livet sitt.
Den emosjonelt ustabile 40-åringen Kasia (Gabriela Muskała) lever i et lite ideellt ekteskap med sin mann (Marcin Dorociński), mens de oppdrar en tenåringssønn (Jeremi Protas).
Søstrene forstår ikke hverandre. De forsøker ikke engang å forstå hverandres livsvalg. Begge foreldrene er blitt rammet av sykdommer, og én dør. Dette forårsaker at søsknene tvinges til å samarbeide. På denne måten nærmer kvinnene seg gradvis hverandre. De gjenoppretter den brutte kontakten som igjen fører til en rekke tragikomiske situasjoner.
se traileren:

Amerika jubler allerede over “Mine døtre kuene”. Den polske produksjonen ble kåret til “Årets Film”, sammen med Oscarnominerte “Mad Max: Fury Road”
og “Innsiden Ut” (Inside Out).

Det eksklusive magasinet “The Village Voice” publiserte en oppsummering av de beste produksjonene på kino siste året. Blant filmene “The Walk”,” Inside Out”,
og “Mad Max: Fury Road” fantes polske ” Mine døtre kuene”. Regissør Kinga Dębskas film ble her rangert som den beste filmen i 2015 uten en amerikansk distributør!

Historien er sann som livet selv – noen ganger trist, noen ganger munter. “Min drøm er å skape en slik film med vekselvis latter og gråt, men hvor publikum kommer ut av kinoen oppmuntret» sier Kinga Dębska.

“Filmen er svært ekte, morsom og gripende. Jeg kan ikke vente å få den ut i verden, gi den til folk,” uttaler Agata Kulesza (Stjernen i den Oscar vinnende filmen “Ida”)

Filmfotograf er Andrzej Wojciechowski («Hanoi-Warszawa”, “Blinded”), og Ewa Skoczkowska står som produksjonsdesigner (“Ki”, ​​”Stones for Rampart”). Sminke er et kunsttykke utført av Eva Kowalewska (“Baby Blues”, “Flytende Skyskrapere”), og kostymer av Agata Kulak (“Du er Gud”, “Anna German”). Filmen er produsert av Zbigniew Domagalski (Kaleidoscope Film Studio), polsk distributør- Kino Świat.

Regissør: Kinga Dębska
Manus: Kinga Dębska
Sjanger: Drama Komedie
Produksjon: Polen
Premiere: 15 januar 2016 (Polen) 16 september 2015 (verden)
priser: 2 utmerkelser og en nominasjon

Obs: responsen er stor så sørg for å sikre deg billetter i dag!

https://www.cinemateket.no/billetter?eventId=145700

https://www.facebook.com/events/1706300646259423

“En av de bedre filmene på den 40. filmfestivalen i Gdynia. Den fortjener stor applaus”
Naekranie.pl

“Flott skuespill og godt fortalt historie”
Stopklatka

“Leken, varmt og godt spilt”
Radiogdansk.pl

”Mine døtre kuene” er den polske ekvivalenten til “Terms of Endearment” (1983) eller “The Descendants” (2011). Så smart, pervers og gripende komedie har ikke polsk publikum hatt en sjanse til å se på. Dette er en ny kvalitet på polsk kino”.
Wpolityce.pl

Filmen vises av Anna Roza Gurowska / POLSK FILMFESTIVAL www.facebook.com/polskfilmfestival

————————————————————————————————————————————————————————–
(også fremført ved vår Polske Filmfestival med filmens norske filmfotograf Jens Ramborg tilstede)

“Mine døtre kuene” er en varm, blottet for løgn og billig spenning historie om familieforhold, der hovedrollen Agata Kulesza, Gabriel Muskała og Marian Dziędziel, og inngått samarbeid med Martin Dorociński, Margaret Niemirska og Luke Simlat.

“Mine døtre ku”, fremhevet i rammen av den 40. filmfestivalen i Gdynia: Journalister Award, Award Nettverk av Arthouse Kinoer og publikumsprisen vil komme på kino på 8 januar.
Faktum hvorfor vente til film i dag, i premieren video-intervju, forklare – sitert Oscar-vinnende stjernen i “The Ides” Kulesza, Gabriel Muskała og gjerningsmannen av hele “oppstyr”, regissør – Kongen Dębska.

Marta (Kulesza) har vært vellykket i livet, er en berømt skuespiller, stjernen i den populære TV-serien. Til tross for berømmelse og penger, fortsatt ikke kan legge livet mitt. Alene hevet han en voksen datter (spilt av nykommeren Maria Dębska). I motsetning til sin sterke og dominerende eldre søster, Kasia (Muskała) er han følsom og har en tendens til opphøyelse. Hun jobber som lærer, hennes ekteskap er langt fra ideelt. Kates mann (Martin Dorociński) er en taper, som uten hell jakt etter arbeid. Søstrene liker ikke hverandre, men plutselig sykdom av mor (Niemirska) tvinger dem til å jobbe sammen.

Relaterte saker

Eventbilde: HUMAN Internasjonale Dokumentarfilmfestival
søndag
00:00

HUMAN Internasjonale Dokumentarfilmfestival

HUMAN IDFF er Oslos største festival for ny norsk og internasjonal dokumentarfilm.

Eventbilde: Knøttekino på Vega Scene
søndag
13:30

Knøttekino på Vega Scene

Knøttekino viser film på barnas premisser. Konseptet er skreddersydd for barn i alderen 2 – 5 år