Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Polsk Filmfestival viser: “GUDS TJENERE” (SŁUGI BOŻE – 2016) hovedbilde
søndag 
15:00

Polsk Filmfestival viser: “GUDS TJENERE” (SŁUGI BOŻE – 2016)

ntso

Guds tjenere” / SŁUGI BOŻE av Mariusz Gawrys
“Humble Servants” (2016)

En ung tysk jente hopper ut fra et kirketårn i Wroclaw . Hun er medlem av et kvinnelig gregoriansk kor ledet av en kantor Jan (Adam Woronowicz). Kirkesamfunnet er forferdet over tabuet rundt dødsfallet. Blant dem som sterkt misliker koret er … kantoren selv.

Den mystiske døden blir undersøkt av den erfarne og kompromissløse kommisær Warski (Bartlomiej Topa), hvilket å redde liv betyr mer enn å følge prosedyrer.
Når han bryter reglene i en annen sammenheng, blir han henvist til en psykolog (Malgorzata Foremniak). Nesten ingen mann kan motstå den seksuelle utstrålingen fra denne kalde, dog vakre kvinnen. Superintendent Warski er ikke overlykkelig når han finner ut at Ana Wittesch (Julia Kijowska), en tysk politikvinne av polsk opprinnelse, er satt på saken. Han har ingen anelse om at Ana egentlig kom til Wroclaw for å utforske en annen hemmelig sak.

Med en eksepsjonell intelligens og politiinstinkt finner Superintendent Warski ganske snart ut sannheten om Ana. Men det er ikke hele sannheten, som kun er kjent for Witecki (Henryk Talar), en sogneprest og kantorens overordnede. Takket være sin partner, superintendent Konarski (Zbigniew Stryj), begynner Warski (Bartlomiej Topa) å forstå hvor det Største Ondet kommer fra. Det onde har blitt skapt og fått vokse i største stillhet.
En Vatikan utsendelse, Dr. Kunz (Krzysztof Stelmaszyk) kommer inn til Wroclaw. Hans bekymring over situasjonen og atmosfæren i den polske kirken fører til hans forbydelse mot kirkens videre etterforskning.
Men fortsatt er det Ana og Warski som ikke har gitt opp. Hva knytter selvmordet til en tysk student, Ana’s etterforskning og Vatikanets utsendte medarbeider? For å finne svar på spørsmålet, tvinges Warski og Wittesch til å samarbeide og stole på hverandre. I mellomtiden hopper en annen jente fra Wroclaw kirketårn ….

 

Relaterte saker