Søk i Aktiv i Oslo

Paul Simon til Oslo Spektrum hovedbilde

Paul Simon til Oslo Spektrum

Pau Simon til Oslo Spektrum under "Graceland"–turnéen
Foto: wdecora / Flickr

Ryktene er sanne: Fantastiske Paul Simon legger ut på en ”Graceland”-turné! Med kun ni konserter i Europa blir det en begivenhet av de sjeldne når Paul Simon 24. juli 2012 fyller Oslo Spektrum for å fremføre det legendariske albumet i sin helhet!

Billettsalget starter 28. mars kl. 09:00!

Paul Simon startet sin karriere i duoen Simon & Garfunkel på sekstitallet. Med sine karakteristiske harmonier og gitarspill lagde de musikk som fremdeles fengsler nye generasjoner. I 1972 kom Paul Simons første soloalbum, og siden har det musikalske geniet gitt verden mange fantastisk musikkopplevelser. I 2011 var det 25 år siden det legendariske Graceland-albumet ble sluppet, og i den anledning annonserte han til manges store glede at han hadde planer om en Graceland-turne.

Grammyvinnende ”Graceland” (1986) er en smakfull syntese av amerikansk pop og «afrikansk township-rytme»; en reise gjennom et raffinert musikalsk landskap fargelagt av glitrende gitarspill og unike poetiske betraktninger. Med seg på albumet hadde Paul Simon flere afrikanske artister, som vokalgruppa Ladysmith Black Mambazo og Miriam Makeba. Dette var svært kontroversielt, da Sør-Afrika ble kulturelt boikottet på grunn av apartheid på denne tiden. Resultatet ble en vakker og elegant sammensmelting mellom to musikkulturer, som forandret musikkverden for alltid. Det tidløse albumet er til dags dato Paul Simons mest solgte, og er lovprist av musikere, musikkritikere og fans.

Karakteristisk for Paul Simons musikk er den perfekte balansen av kompleksitet og tilgjengelighet, dette gjenspeiles i hiter som: “The Sound Of Silence”, “Mrs. Robinson”, “Bridge Over Troubled Water”, og “The Boxer” for Simon and Garfunkel. Av hans største solohits kan vi nevne f.eks “Mother And Child Reunion”, “Loves Me Like A Rock”, “50 ways To Leave Your Lover”, “Slip Slidin’ Away”, “Late In The Evening”, “You Can Call Me Al” og “The Obvious Child”.

Kjøp billetter til Paul Simon her >>

Hør på Paul Simon under: 

Relaterte saker

Eventbilde: Jan Eggum solo
lørdag
19:00

Jan Eggum solo

Velkommen til en eksklusiv kveld med en våre store ordsmeder og visekunstnere

Eventbilde: Mari Boine – Oslo Konserthus
lørdag
20:00

Mari Boine – Oslo Konserthus

Mari Boine skaper musikk i grenselandet mellom samisk og annen folkemusikk, rock og jazz, og leverer live-opptredener som kan ta pusten fra alle og enhver.

Eventbilde: Barcode Standup – hver lørdag!
lørdag
21:00

Barcode Standup – hver lørdag!

Nå er det standup på Vesper Bar her lørdag. Gratis inngang!