Søk i Aktiv i Oslo

Papp – miniutstilling på DogA hovedbilde

Papp – miniutstilling på DogA

Papp – miniutstilling på DogA

DogA inviterer til en miniutstilling med roboten Papp. Utstillingen settes opp i forbindelse med designkontoret 3753% Tørdals undervisningsopplegg for den kulturelle skolesekken på DogA våren 2012.

Papp er en liten robot som gjemmer seg i en pappeske, designet og utviklet av Hilde og Bård Tørdal. Med jevne mellomrom løfter roboten pappesken litt opp fra gulvet og beveger seg rundt med to vettskremte, flakkende øyne! Papp er litt engstelig og gjemmer seg fort hvis det noe kommer i veien for han.

Undervisning
Gjennom den kulturelle skolesekken inviteres elever på 8.-10. trinn til å bli kjent med den litt engstelige roboten gjennom samtale og presentasjon med Hilde og Bård.
Elevene får teste hvordan Papp fungerer. Papp har sensorer, som gjør at den oppfatter hindringer i veien for seg og styrer unna. Esken Papp bor i kan dekoreres, og elevene blir presentert for forskjellige utgaver av Papp som internasjonalt anerkjente kunstnere og designere har satt sitt preg på. Elevene får også selv lage sin egen tolkning, og dekorere en egen Papp.

Miniutstillingen viser de forskjellige utgavene av roboten og gir publikum og skoleelever en snikvisning før 3753% Tørdal igjen stiller ut Papp høsten 2012, i en større utstilling i galleriet på DogA.

3753% Tørdal arbeider i skjæringspunktet mellom kunst, design, leketøy og spill, innen den relativt nye sjangere kalt ’character art’ eller ’designer toys’.

Les mer om utstillingen “Papp” på DogA >>

Relaterte saker