Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Panelsamtale: Derfor finnes fortsatt kreft hovedbilde
onsdag 
17:00
Kreftforeningens Vitensenter

Panelsamtale: Derfor finnes fortsatt kreft

Immun- og genterapi, presisjonsmedisin, flytende biopsier og vaksiner: Nærmest daglig hører vi om banebrytende gjennombrudd i kreftforskningen. Tre av fire overlever nå en sykdom som for ikke mange tiårene siden tok livet av nesten alle som ble rammet. Paradoksalt nok dør likevel 11.000 mennesker av kreft i Norge hvert år, og antallet krefttilfeller er ventet å øke kraftig i årene som kommer.

Så hvorfor er vi ennå ikke kvitt kreft, og vil noen gang denne sykdommens mange gåter bli løst? Det vil Sigrid Bratlie og Steinar Aamdal svare på i en samtale der de kaster sine blikk både bakover og framover i kreftforskningen.

Sigrid Bratlie er molekylærbiolog og strategisk rådgiver i Kreftforeningen.
Steinar Aamdal er en av Norges fremste kreftforskere og en pioner i utviklingen av immunterapi.

 

Tidspunkt og sted:

Kreftforeningens Vitensenter, Kongens Gate 6.
Onsdag 11. mai kl 17.00-18.00.

 

Om du ikke har mulighet til å delta fysisk, kan du følge samtalen direkte fra kl. 17.00 her: livestream.kreftforeningen.no

 

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men krever påmelding. Påmelding her:  https://kurs.kreftforeningen.no/redir-kurs?avdkode=ÅPENT&kukode=2022028

Relaterte saker

Eventbilde: Felix Gonzalez-Torres – Mellom oppløsing og ivaretakelse
tirsdag
17:00

Felix Gonzalez-Torres – Mellom oppløsing og ivaretakelse

I dette foredraget tar Øystein Ustvedt for seg Gonzalez-Torres’ karakteristiske bruk av vanlige, hverdagslige objekter, ofte knyttet til tap og sorgarbeid, og om hvordan omgivelsene og betrakteren trekkes inn som aktive aktører i flere av hans verker.

Eventbilde: Oslo Vegetarfestivals julemarked
lørdag
11:00

Oslo Vegetarfestivals julemarked

Bli med på en nydelig førjulshelg med supergod mat, kokkekurs, foredrag, aktiviteter, julegaver, nyheter, smaksprøver, bærekraftige bedrifter, julestemning og fantastiske mennesker!

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.