Søk i Aktiv i Oslo

PANDREAS (SELLOUT!/MAKSIMAL) | WASSERFALL (GRETA COTTAGE WORKSHOP) | ADMIR KENAN (MAKSIMAL) | JSN (LOT LOT) hovedbilde

PANDREAS (SELLOUT!/MAKSIMAL) | WASSERFALL (GRETA COTTAGE WORKSHOP) | ADMIR KENAN (MAKSIMAL) | JSN (LOT LOT)

pandreas_wasserfall_original_490x700_kopi

PANDREAS
For de som ikke fulgte med i timen, kom Pandreas som et skudd i mørket. Ut av ingenting. Med sin første EP via SellOut! rullet det seksere i Usignert og fine anmeldelser i Natt og Dag, BT og Lydverket. Vi som har fulgt han fra start av visste bedre. Dette er en smart, ambisiøs unggutt som til tross for sin unge alder allerede nå utmerker seg som en av Norges fremtidige stjerner innen elektronisk musikk. 

Musikken kan beskrives som en blanding av Four Tet, Gold Panda og The Field. Tydelige referanser ti Østen bidrar til å gjøre musikken både fornøyelig, estetisk vakker og til tider dansbar. Han er for øyeblikket en yndet artist hos NRK Urørt og opptrådde live med sitt to-manns live-sett under årets by:Larm. I år gir han ut sin første låt på Maksimal, den vakre elektroniske pop-hybriden “Rås”. Det går også rykter om en ny EP denne høsten.

WASSERFALL
Musikkprodusenten Wasserfall har bodd i Berlin i flere år, men er nå lokalisert i Bremen. Wasserfall spiller og produserer organisk dreven house, med utstrakt men subtil bruk av felt-opptak. I fjor ga han ut sin 3. utgivelse på det britiske labelet Greta Cottage Workshop. Ep’en nådde raskt spillelistene til bl.a. Soul Clap, Franklin De Costa, Ben UFO og Acid Pauli. En 4. utgivelse kommer i september på det samme labelet. 12ern på Haseland Magnetschallplatten kom i fjor høst , samt en remix av Yuri Shulgin på Black Wall Sound. I tillegg har han utgivelser på Soul Shift Music og Bleepsequence.

Vi gleder oss til å høre nytt material fra Wasserfall på Dattera til Hagen!

ADMIR KENAN
Ordet ildsjel blir ofte misbrukt. Men når det gjelder Admir er det ingen andre ord som bedre beskriver hans innsats i Bergen. På knappe tre år har han allerede vært involvert i flere av byens prosjekter og arenaer innen elektronisk musikk. Han drev Electric Cafe sammen med Vegard Moberg (Baltazaar), han har arrangert klubbkvelder på Landmark, han har jobbet for Ekko og The Fix og han drev i en kort periode fredagene på Cafe Opera. 

Nå har han startet et nytt prosjekt; Maksimal. Plateselskapet gir i år ut sin første plate med blant annet spennende unggutter som Pandreas og Martin Andal fra Bergen. Det er også funnet rom til en låt av The Glue og Admir selv.

Maksimal skal også arrangere konserter og klubbkvelder på Østre og Landmark. Det er mye spennende som skjer med andre ord.

Admir har underveis også blitt en underholdende DJ. Med bakgrunn i ulike miljøer i Bergen, er det kanskje ikke rart at Admir representerer et eklektisk utvalg av elektronisk musikk. Du kan derfor like godt finne på å høre han spille elektronisk musikk med referanser til punk og new wave som blytung disko, eurforisk pop, sløy house, regnskog-tekno, skitten italo og indie-rock. Det er likevel en rød tråd gjennom det hele: vakre melodier og en uendelig mengde energi.

JSN
JSN har stor forkjærlighet for tekno og tung, bassorientert housemusikk. Settene hans er påvirket av tysk og britisk house ispedd lyden av Detroit. JSN har gjennom de siste ti årene vært en stor bidragsyter til Oslos klubbscene. Fra å være én av to i Bitch Boys, booking-sidekick på Dattera og nå én av tre i Lot Lot, har han fått artister som blant annet Kerri Chandler, Omar-S, Zomby, Larry Heard, Juan Atkins, Chez Damier, og Actress til Oslo og Dattera til Hagen.

Relaterte saker