Arrangementet er fullført.

Oversatte stemmer hovedbilde
torsdag 

Oversatte stemmer

Oversatte stemmerI bokserien Stemmenes kontinent ble norske lesere presentert for en rekke gjendiktninger, hvor flere av poetene for første gang var å finne på norsk. Poetene var først og fremst kvinner fra det 20. århundre, med forskjellig kulturell bakgrunn. Serien fikk ikke bare introdusert en rekke nye stemmer, men var i seg selv bemerkelsesverdige gjendiktninger, gjort av oversettere som Inger Elisabeth Hansen, Tove Bakke og Liv Lundberg.

I høst kommer Stemmer i andre hus, en antologi gjendiktet og redigert av Hanne Bramness. Hun var også redaktør for og oversetter i Stemmenes kontinent. I Stemmer i andre hus finnes nye oversettelser av blant annet Mina Loy, Mririda N’ait Attik, Jane Cooper, Kamala Das, Frances Presley og Teji Grover.

Hanne Bramness kommer for å snakke om redaktøransvaret for bokserien og antologien. Vi vil nærme oss utgangspunktet for prosjektene, gjendiktningsarbeidene, og dessuten få en fyldigere innføring i noen av dikterne. Oversetter Tove Bakke vil også delta i samtalen, og lese fra sine oversettelser. Cathrine Strøm leder samtalen.

Tirsdag 15. november klokka 19:00 på Blå. CC: 30,-

Relaterte saker