Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oversatte stemmer hovedbilde
torsdag 

Oversatte stemmer

Oversatte stemmerI bokserien Stemmenes kontinent ble norske lesere presentert for en rekke gjendiktninger, hvor flere av poetene for første gang var å finne på norsk. Poetene var først og fremst kvinner fra det 20. århundre, med forskjellig kulturell bakgrunn. Serien fikk ikke bare introdusert en rekke nye stemmer, men var i seg selv bemerkelsesverdige gjendiktninger, gjort av oversettere som Inger Elisabeth Hansen, Tove Bakke og Liv Lundberg.

I høst kommer Stemmer i andre hus, en antologi gjendiktet og redigert av Hanne Bramness. Hun var også redaktør for og oversetter i Stemmenes kontinent. I Stemmer i andre hus finnes nye oversettelser av blant annet Mina Loy, Mririda N’ait Attik, Jane Cooper, Kamala Das, Frances Presley og Teji Grover.

Hanne Bramness kommer for å snakke om redaktøransvaret for bokserien og antologien. Vi vil nærme oss utgangspunktet for prosjektene, gjendiktningsarbeidene, og dessuten få en fyldigere innføring i noen av dikterne. Oversetter Tove Bakke vil også delta i samtalen, og lese fra sine oversettelser. Cathrine Strøm leder samtalen.

Tirsdag 15. november klokka 19:00 på Blå. CC: 30,-

Relaterte saker

Eventbilde: Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem
mandag
17:00

Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem

Velkommen til kulturkveld og et spennende møte med Edvard Hoem, som er en av våre aller fremste forfattere i dag. Hans datter, musikeren Ida Hoem, setter den riktige stemningen med sine fengende melodier og tekster som forteller triste, fine og nye historier.