Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

“OsloFunkis” – utstilling på Bymuseet hovedbilde
torsdag 

“OsloFunkis” – utstilling på Bymuseet

Oslofunkis. Foto: Rune Aakvik / Oslo Museum

Fordi Oslo by er så preget av funksjonalismens arkitektur har Oslo Museum laget en utstilling om stilepoken. 

Åpning av utstillingen 13. november kl. 18:00

En ny tid
1920- og 1930-tallet var en viktig moderniseringstid i Oslo. Et nytt enkelt formspråk og moderne materialer som betong, glass og stål ble tatt i bruk.  En rekke nye boliger, forretningsgårder og offentlige bygg satte sitt preg på byen. Dette skapte en følelse av å bo i en «ny by» og å leve i en «ny tid».

Internasjonal trend

Utstillingen belyser funksjonalismens internasjonale forbilder og vise et mangfold av arkitektoniske eksempler fra Oslo.  Men perioden la også vekt på sosiale forhold og fritidsmiljøer, elektrifiseringen av hjemmene, endringer i synet på natur og kultur, og opplevelsen av å leve «moderne». Dette preget igjen design, kunst og mote

Oslo som funkisby

Utstillingen viser Oslo som en «funkisby» og vil peke på de verdiene som finnes i denne kulturarven, slik at flere av funksjonalismens miljøer bevares. I tilknytning til utstillingen arrangeres byvandringer og besøk til spennende funkisbygninger.

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Freedom Forum 2022
mandag
10:00

Oslo Freedom Forum 2022

På Oslo Freedom Forum 2022 vil du høre foredrag fra noen av verdens modigste menneskerettighetsforkjempere.

Eventbilde: Plantemarked i Botanisk hage
søndag
10:00

Plantemarked i Botanisk hage

Denne dagen får du kjøpt planter som er dyrket frem i våre veksthus av ildsjeler i Botanisk hages Venneforening. Her kan du finne planter som ikke er vanlige på de fleste hagesentre.