Arrangementet er fullført.

Oslo World: Beirut & Beyond på Sentralen hovedbilde
torsdag 

Oslo World: Beirut & Beyond på Sentralen

En sjokkbølge av kunstnerisk skaperglede oppstod i etterdønningene av den arabiske våren, lik hvordan tusen lyserøde kirsebærblomster gjerne spretter frem over natten. Derfor ble Beirut & Beyond International Music Festival grunnlagt i 2013, i regi av deres egen musikkfestival.

Torsdag 2. november tar Oslo World med seg Beirut & Beyond International Music Festival til Sentralen og fyller bygget med musikk, dans, samtaler og design fra Midtøsten.

Love and Revenge er en duo bestående av den libanesiske hiphop-pioneren Rayess Bek og den visuelle kunstneren Randa Mirza. Resultatet er en forestilling som mikser live musikk med bilder, popsanger og filmer fra den arabiske gullalderen på 40- og 60-tallet. Love and Revengeblander vestlige beats med orientalsk tradisjon – det er grensesprengende og energisk – humoristisk og kitsch.

Kinematik er ikke lett å plassere rent musikalsk. De veksler mellom improviserende psykedelisk rock, pulserende elektronisk musikk og filmatisk postrock. Den vakre og urovekkende visuelle kunsten til Cynthia el-Hasbani akkompagnerer konsertene. Fremfor å ta den enkle og vanlige veien – raske sammen noen klipp som potensielt kan passe – er Cynthia nærmest en del av Kinematik å regne: Animasjonene blir til i øvingslokalet. Sånn sett er Kinematik ikke bare sjangeroverskridende, men også mediumsoverskridende.

Den Beirut-baserte designeren Assaad Awad har oppnådd enorm suksess verden over og lager klær og smykker til store navn som Madonna og Lady Gaga, samt motehus som BALENCIAGA og Mugler. Den verdenskjente designeren vil lage noe helt spesielt til årets Oslo World – i Hvelvet på Sentralen.

Følg arrangementet på Facebook>>

Relaterte saker

Eventbilde: Naturhistorisk juleverksted
søndag
10:00

Naturhistorisk juleverksted

Ta en naturhistorisk avstikker fra julestresset! Vi kan blant annet by på et unikt juleverksted hver søndag i desember før jul, julepyntet museumsbutikk og julegrøt i kafeen.

Eventbilde: Bondens Marked – Bærums Verk
søndag
12:00

Bondens Marked – Bærums Verk

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked.

Eventbilde: Se Oslo gjennom øynene til en gatekunstner!
søndag
14:00

Se Oslo gjennom øynene til en gatekunstner!

På denne turen viser Oslo Street Art Tours’ erfarne guider deg noen av de beste eksemplene på gatekunst og graffiti i Oslo.