Arrangementet er fullført.

Oslo World: Beirut & Beyond på Sentralen hovedbilde
torsdag 

Oslo World: Beirut & Beyond på Sentralen

En sjokkbølge av kunstnerisk skaperglede oppstod i etterdønningene av den arabiske våren, lik hvordan tusen lyserøde kirsebærblomster gjerne spretter frem over natten. Derfor ble Beirut & Beyond International Music Festival grunnlagt i 2013, i regi av deres egen musikkfestival.

Torsdag 2. november tar Oslo World med seg Beirut & Beyond International Music Festival til Sentralen og fyller bygget med musikk, dans, samtaler og design fra Midtøsten.

Love and Revenge er en duo bestående av den libanesiske hiphop-pioneren Rayess Bek og den visuelle kunstneren Randa Mirza. Resultatet er en forestilling som mikser live musikk med bilder, popsanger og filmer fra den arabiske gullalderen på 40- og 60-tallet. Love and Revengeblander vestlige beats med orientalsk tradisjon – det er grensesprengende og energisk – humoristisk og kitsch.

Kinematik er ikke lett å plassere rent musikalsk. De veksler mellom improviserende psykedelisk rock, pulserende elektronisk musikk og filmatisk postrock. Den vakre og urovekkende visuelle kunsten til Cynthia el-Hasbani akkompagnerer konsertene. Fremfor å ta den enkle og vanlige veien – raske sammen noen klipp som potensielt kan passe – er Cynthia nærmest en del av Kinematik å regne: Animasjonene blir til i øvingslokalet. Sånn sett er Kinematik ikke bare sjangeroverskridende, men også mediumsoverskridende.

Den Beirut-baserte designeren Assaad Awad har oppnådd enorm suksess verden over og lager klær og smykker til store navn som Madonna og Lady Gaga, samt motehus som BALENCIAGA og Mugler. Den verdenskjente designeren vil lage noe helt spesielt til årets Oslo World – i Hvelvet på Sentralen.

Følg arrangementet på Facebook>>

Relaterte saker

Eventbilde: Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk
onsdag

Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk

I år kan de ønske velkommen til en helt ny Barnas Bondegård! Hils på kalv, geit, kaniner, høner, esel og ta en tur på hesteryggen.

Eventbilde: «Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum
onsdag

«Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Passer for både barn, ungdom og voksne.

Eventbilde: Ny medisinhistorisk utstilling på Teknisk museum
onsdag

Ny medisinhistorisk utstilling på Teknisk museum

Norsk Teknisk Museum inviterer til formell åpning av ny, fast og brennende aktuell utstilling på Nasjonalt medisinsk museum.