Arrangementet er fullført.

The Masque Chamber Opera hovedbilde
lørdag 
20:00

The Masque Chamber Opera

ntso

Oslo Operafestival inviterer til to kammeroperaer fra tidlig 1900-tall.

Man kan forhåndskjøpe billetter til Oslo Operafestival via TicketCo. Dette medfører et billettgebyr på kr 20 i tillegg til billettprisen. Billetter selges også ved inngangen fra 30. minutter før forestilling. Prisen er den samme.

 

BILLETTER: 220,-/ 170,-/ 120,-/ 50,-

Selges via TicketCo (klikk på «kjøp billett» til venstre på siden)

Ved inngangen 30 min. før forestilling.

Opera nr. 1: William Walton: Façade

Fasaden er en samling av dikt skrevet av Edith Sitwell i 1918 og mange av disse ble tonsatt av William Walton i 1922. Fasaden ble til etter at Sitwell familien (en populær kunstnerisk, men svært eksentrisk familie) tok Walton inn som fast komponist etter at han ble uteksaminert fra Oxford University. Dette ble hans første store verk. Selv om diktene nevner historiene til karakterer som The Admiral, Don Pasquito, Black Mrs Behemoth, Old Sir Faulk og Sir Beezlebub, har teksten i seg selv ingen reell betydning i det hele tatt, og er noe uklar i struktur og vers. Sitwell skrev i en stil som fokuserer mer på lyden av ordene enn selve meningen. Språket som Sitwell bruker reflekteres gjennom de ulike musikalske stilartene som Walton bruker. Hver av de tjueto satsene er unike.

Medvirkende

Fergus McAlpine, dirigent/forteller

Kammermusikkensemble fra Norges musikkhøgskole og Barratt Due musikkinstitutt

Opera nr. 2: Gustav Holst: Sāvitri

Sāvitri var Gustav Holsts første opera, skrevet i 1916. Operaen er basert på en hendelse hvor Mahabharata Sāvitri, kona til skogsmannen Satyavān, hører stemmen til Døden som kaller på henne. Han vil kreve hennes mann. Satyavān kommer hjem og finner sin kone i total fortvilelse. Han forsikrer Sāvitri om at hennes frykt bare er Māyā (en illusjon – representert av koret): «Alt er uvirkelig, alt er Māyā». Likevel faller mannen om når Døden kommer. Sāvitri er nå alene og hun ønsker Døden velkommen. Døden blir formildnet av hilsenen og tilbyr henne at hun kan ønske seg alt annet enn at mannen skal komme tilbake. Sāvitri ber for livet sitt med alt hun trenger for å leve. Etter at Døden sier ja til ønsket hennes, informerer hun ham om at livet er umulig å leve uten Satyavān. Hun har beseiret Døden og han forlater henne. Satyavān våkner til liv og sier: «Selv Døden er Māyā».

Medvirkende

Fergus McAlpine, dirigent
Savitri: Susanna Wolff, sopran
Satyavān: Per Kristian Ruud-Enggrav, tenor
Døden: Carl-Christian Kure, baryton
Orkester og kor fra Norges musikkhøgskole og Barratt Due musikkinstitutt

For ytterligere program se vår hjemmeside>>

Relaterte saker

Eventbilde: Tungtvann – Sentrum Scene
fredag
20:00

Tungtvann – Sentrum Scene

Blodtrimmet maskineri og sultne på mer er Tungtvann klare for å lage fest! Gamle sanger om igjen, så klart, men nå med en pondus de bare kunne drømme om da de ble laget.

Eventbilde: Daniel Kvammen til Bærum Kulturhus
fredag
20:00

Daniel Kvammen til Bærum Kulturhus

Publikumsfavoritten, fjellmannen, ordkunstneren og melodimesteren kommer tilbake til Bærum Kulturhus.

Eventbilde: Sinatra & Friends til Oslo Konserthus
lørdag
19:30

Sinatra & Friends til Oslo Konserthus

Showet Sinatra & Friends har fått fantastiske kritikker fra både publikum og anmeldere etter enn rekke utsolgte opptredener rundt om i Europa.