Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Operafestival – Rigoletto i Oslo hovedbilde
fredag 
18:00

Oslo Operafestival – Rigoletto i Oslo

ntso

NB! Buffeten starter kl. 18.00 og forestillingen begynner kl. 20.00!

Billetter

Fullpris: 1150,-

Rabatt: 950,- (A-kort, medlemmer, UiO-ansatte, Medlemmer i Operaklubben og Opera til folket).

Inkudert i prisen er buffet med varierte retter, tre enheter vin og forestilling med flotte solister og Østfold Symfoniorkester i flotte Posthallen i Prinsens gate 8 i Oslo.

Billetter til operabuffet og forestilling bestiller du via gs@operafestival.no

Adresse
Posthallen
Prinsens gate 8, 0152 Oslo

Handlingen

Hertugen av Mantua lever et fritt og vilt ungkarsliv. Sammen med sine assistenter Borsa og Manullo arranger han flotte fester hvor alkohol og partydop florerer. Den mystiske og blinde Rigoletto som ingen kjenner privatlivet til, skaffer seg innpass hos Hertugen ved å rekruttere unge kvinner – gjerne andre menns døtre – til disse festene som ender i utagerende nachspiel.

Samtidig holder han sitt eneste barn – den unge vakre Gilda skjult for miljøet han selv ferdes i. Det han ikke vet er at Hertugen forkledd som en blakk student, allerede har kastet sine øyne på Gilda i all hemmelighet.

I det Monterone, faren til en ung kvinne som Hertugen nylig har forlystet seg med og så dumpet, kaster sin forbannelse både over ham og hjelperen Rigoletto, tar historien en ny vending. Gilda blir dopet ned, kidnappet og «servert» som hovedattraksjon på neste fest hos Hertugen. I sin fortvilelse over at datteren har blitt misbrukt på det groveste, hyrer Rigoletto leiemorderen Sparafucile til å drepe Hertugen mot en betydelig pengesum. Ved å bruke sin søster Maddalena som lokkedue, skal den eventyrlystne Hertugen myrdes mens han sover. Maddalena faller imidlertid for Hertugen og overtaler sin bror Sparafucile til å spare livet hans. Sammen planlegger de å lure Rigoletto for penger ved å drepe den neste personen som søker overnatting i det lille pensjonatet som Maddalena driver. Hvis ingen kommer, skal Hertugen likevel drepes.

Gilda som overhører planene deres, bestemmer seg for å ofre seg for Hertugen som hun fortsatt elsker. Forkledd som mann, lar hun seg drepe samme natt. Når den blinde Rigoletto blir presentert for en døende kropp, som så viser seg å være hans egen datter, skylder han på forbannelsen i det hans eneste datter dør i armene hans.

Medvirkende

Sigmund Thorp, dirigent
Einar Bjørge, regissør
Hans Petter Harbo, Scenograf
Line Maher, kostymer
Ane Reiersen, teknikk
Ole Herman Huth, produsent Østfold
Gjøril Songvoll, produsent Oslo
Bernhard Greter, repetitør

Rigoletto: Jason Stearns, baryton
Gilda: Caroline Wettergreen, sopran
Hertugen: Knut Kristian Mohn
Sparifucile: Odd Grundt
Maddalena: Lydia Bryngelsson
Monterone: Natanael Uifalean
Marullo: Magnus Dorholt Kjeldal
Borsa: Olav Nytrøen
Ceprano: Aleksander Løe Myrling

For ytterligere program se vår hjemmeside>>

Relaterte saker

Eventbilde: Wallmans Dinnershow “Dirty Little Secrets” er HELT rått!
fredag
18:45

Wallmans Dinnershow “Dirty Little Secrets” er HELT rått!

Wallmans Oslo tar både magi og mat på alvor. Dinnershowet «Dirty Little Secrets» er et hakeslippfremmende og artistene er hypnotiske å følge med på. Du vil ikke gå glipp av dette.

Eventbilde: A capella med koret Diandre og vokalgruppa Nada
mandag
19:00

A capella med koret Diandre og vokalgruppa Nada

Konserten «Samhold» handler om å bygge relasjoner og fellesskap etter en lang periode med utfordringer, om å holde sammen og feire vår felles menneskelighet. Dette blir en mektig konsertopplevelse du ikke vil gå glipp av.

Eventbilde: Lunsjkonsert: Bergen pianotrio
tirsdag
11:30

Lunsjkonsert: Bergen pianotrio

I Vinterhagen kan du nyte en god lunsj kombinert med fantastisk musikk.