Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Operafestival – Rigoletto i Moss hovedbilde
lørdag 
16:00

Oslo Operafestival – Rigoletto i Moss

ntso

Hertugen av Mantua lever et fritt og vilt ungkarsliv. Sammen med sine assistenter Borsa og Manullo arranger han flotte fester hvor alkohol og partydop florerer.

Den mystiske og blinde Rigoletto som ingen kjenner privatlivet til, skaffer seg innpass hos Hertugen ved å rekruttere unge kvinner – gjerne andre menns døtre – til disse festene som ender i utagerende nachspiel.

Samtidig holder han sitt eneste barn – den unge vakre Gilda skjult for miljøet han selv ferdes i. Det han ikke vet er at Hertugen forkledd som en blakk student, allerede har kastet sine øyne på Gilda i all hemmelighet.

I det Monterone, faren til en ung kvinne som Hertugen nylig har forlystet seg med og så dumpet, kaster sin forbannelse både over ham og hjelperen Rigoletto, tar historien en ny vending. Gilda blir dopet ned, kidnappet og «servert» som hovedattraksjon på neste fest hos Hertugen. I sin fortvilelse over at datteren har blitt misbrukt på det groveste, hyrer Rigoletto leiemorderen Sparafucile til å drepe Hertugen mot en betydelig pengesum. Ved å bruke sin søster Maddalena som lokkedue, skal den eventyrlystne Hertugen myrdes mens han sover. Maddalena faller imidlertid for Hertugen og overtaler sin bror Sparafucile til å spare livet hans. Sammen planlegger de å lure Rigoletto for penger ved å drepe den neste personen som søker overnatting i det lille pensjonatet som Maddalena driver. Hvis ingen kommer, skal Hertugen likevel drepes.

Gilda som overhører planene deres, bestemmer seg for å ofre seg for Hertugen som hun fortsatt elsker. Forkledd som mann, lar hun seg drepe samme natt. Når den blinde Rigoletto blir presentert for en døende kropp, som så viser seg å være hans egen datter, skylder han på forbannelsen i det hans eneste datter dør i armene hans.

BILLETTER: 250,-/ 200,-/ 170,-/ 50,-
Selges via TicketCo (klikk på «kjøp billett» til venstre på siden)

Ved inngangen 30 min. før forestilling.

Adresse

Samfunnshuset i Moss
Kirkegata 15, 1531 Moss

Medvirkende

Sigmund Thorp, dirigent
Einar Bjørge, regissør
Hans Petter Harbo, Scenograf
Line Maher, kostymer
Ane Reiersen, teknikk
Ole Herman Huth, produsent Østfold
Gjøril Songvoll, produsent Oslo
Bernhard Greter, repetitør

Rigoletto: Sigmund Aasjord, baryton
Gilda: Elisabeth Gimmestad, sopran
Hertugen: Knut Kristian Mohn
Sparifucile: Odd Grundt
Maddalena: Lydia Bryngelsson
Monterone: Natanael Uifalean
Marullo: Magnus Dorholt Kjeldal
Borsa: Olav Nytrøen
Ceprano: Aleksander Løe Myrling

For ytterligere program se vår hjemmeside>>

Relaterte saker

Eventbilde: Erick the Architect på Parkteatret
lørdag
20:00

Erick the Architect på Parkteatret

Erick the Architect er en ambisiøs og lidenskapelig artist, rapper, produsent, sangskriver og musiker fra Flatbush i Brooklyn, New York. Opplev han på Parkteatret – turnéens siste stopp!

Eventbilde: Olivia Rodrigo – Guts World Tour
tirsdag
18:00

Olivia Rodrigo – Guts World Tour

Den Grammy-vinnende artisten, Olivia Rodrigo, legger ut på en etterlengtet verdensturné i forbindelse med sitt nye, kritikerroste album «GUTS».

Eventbilde: Live Tuesdays med Alex Maestro kvartett!
tirsdag
19:00

Live Tuesdays med Alex Maestro kvartett!

Grønland Boulebar ønsker alle velkommen til Live Tuesdays!