Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Operafestival – Noe barokk og mye makabert på Operahøgskolen hovedbilde
fredag 
19:00

Oslo Operafestival – Noe barokk og mye makabert på Operahøgskolen

ntso

Hele veien fra Buenos Aires i Argentina har professor og regissør Lizzie Waisse kommet for å jobbe med studentene på Operahøgskolen i Oslo! Resultatet har blitt en blandet kompott med noe barokk og mye makabert!

Studentene som synger denne kvelden er de som går på årsstudium og bachelor. Publikum får altså muligheten at høre våre kommende operastjerner i en tidlig fase i deres utdanning.

Det blir scener fra Ruggero Leoncavallos opera Paglacci. Dette er den eneste opera av Leoncavallo som fortsatt framføres. Operaens mest kjente arie, med de bevingede ordene «Ridi Pagliaccio», er elsket av mange. Leoncavallo skrev operaen på fire måneder i frustrasjon over at ha blitt refusert av forleggeren sin. Han sa selv om operaen at «den sorg og smerte dere skal se fra scenen er ikke, som tidligere har vært vanlig, falsk og teatralsk. Nei, i dag henter dikteren smerte fra det virkelige livet..»

Det vil også bli et utdrag fra den mest populære av Rameaus operaer Les indes galantes, og scener fra Claudio Monteverdis opera L`incoronazione di Poppea. Operaen har hatt avgjørende betydning for operasjangerens videre utvikling og regnes som en av Monteverdis mest innovative verk.

Til sist får vi høre utdrag fra Ambroise Thomas store opera over Shakespeares tragedie Hamlet. En dramatisk historie med temaer som galskap, grådighet, forræderi, hevngjerrighet, blodskam og moralsk forfall.
– Med andre ord en helt vanlig kveld i operaen!

Adresse

Operahøgskolen
Fossveien 24

FRI ENTRÉ

Medvirkende

Renate Ekerhovd
Eirin Kvamo Løvstad
Henrikke Marie Aurang
Jørgen Magnus Haslum
Therese Thylin Lindmark
Victoria Randem
Andreas Skei
Henriette Stabell Johnson

For ytterligere program se vår hjemmeside:
https://operatilfolket.no/konserter/

Relaterte saker

Eventbilde: Live Jazz i Oslo sentrum hver uke!
torsdag
19:00

Live Jazz i Oslo sentrum hver uke!

Brødrene Bergh har i flere år servert stemningsfull jazz til folket, og er definitivt jazzklubben i Oslo du bør stoppe innom. Her kan du nyte to ting som hører særs godt sammen – Stemningsfull jazzmusikk og nydelig mat!

Eventbilde: Dissimilisfestivalen 2023
fredag
00:00

Dissimilisfestivalen 2023

Dissimilis åpner nok en gang festivalsesongen med en tradisjonsrik, hjertevarm og inkluderende byfestival. Som tidligere år vil festivalen være en del av programmet og musikkfellesskapet under musikkfest Oslo.

Eventbilde: Lekter’n Festival 2023
fredag
14:00

Lekter’n Festival 2023

Ta med deg dine beste venner og bli med på en rå fest på bryggekanten!