Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival: Tony Allen hovedbilde
onsdag 
21:30

Oslo Jazzfestival: Tony Allen

ntso

Tony Allen på Rockefeller under Oslo Jazzfestival.

Risikoen for løssluppen bruk av ”legende”-merkelappen er stor i programomtalene til en jazzfestival, men med en artist som den nigerianske trommeslageren Tony Allen er det likevel helt innafor.

Den nå 75-årige Allen gikk fra å lære seg selv å spille trommer ved å høre på plater av Max Roach og Art Blakey til å bli ryggraden og den kreative drivkraften i Fela Kutis Africa 70-band og dermed legge grunnlaget og malen for afrobeat.

Men Tony Allen er ikke en mann som hviler på laurbær og gamle bragder. Han har gitt ut flere glimrende soloalbum ved siden av å sjonglere en mengde samarbeidsprosjekter som f.eks Jimmy Tenor & Tony Allen, The Good the Bad & The Queen (Damon Albarn, Paul Simonon og Simon Tong) og Rocket Juice & The Moon (Damon Albarn og Flea fra Red Hot Chili Peppers) med bl.a Erykah Badu.

Sist Allen spilte på en klubbscene i Oslo bestod så å si alle anmeldelser av hyllester, og med sitt strålende siste album Film of Life i ryggsekken regner de med at det blir minst like god stemning denne gangen på Rockefeller.

Tid fra kl. 21.30.

Les mer her.

Relaterte saker

Eventbilde: Nerdequiz på Brød & Sirkus
tirsdag
19:00

Nerdequiz på Brød & Sirkus

Hver tirsdag kl 19.00 vil Brød & Sirkus dedikere til ulike universer og stille dine triviakunnskaper på prøve. Er du FAKTISK så fan og nerd som du trodde du var?

Eventbilde: Stand-up på SALT
tirsdag
19:30

Stand-up på SALT

Noen av landets beste komikere inntar SALT sin helt egne standup-scene. SALTs ambisjon er å presentere et program som spenner seg fra unge entusiaster til etablerte kunstnere.

Eventbilde: Dronningimpro – SALT
tirsdag
20:00

Dronningimpro – SALT

Fire improvisatører konkurrerer om å regissere de beste improscenene – publikum avgjør om scenen er dritt, eller en dronning verdig.