Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival: Tony Allen hovedbilde
onsdag 
21:30

Oslo Jazzfestival: Tony Allen

ntso

Tony Allen på Rockefeller under Oslo Jazzfestival.

Risikoen for løssluppen bruk av ”legende”-merkelappen er stor i programomtalene til en jazzfestival, men med en artist som den nigerianske trommeslageren Tony Allen er det likevel helt innafor.

Den nå 75-årige Allen gikk fra å lære seg selv å spille trommer ved å høre på plater av Max Roach og Art Blakey til å bli ryggraden og den kreative drivkraften i Fela Kutis Africa 70-band og dermed legge grunnlaget og malen for afrobeat.

Men Tony Allen er ikke en mann som hviler på laurbær og gamle bragder. Han har gitt ut flere glimrende soloalbum ved siden av å sjonglere en mengde samarbeidsprosjekter som f.eks Jimmy Tenor & Tony Allen, The Good the Bad & The Queen (Damon Albarn, Paul Simonon og Simon Tong) og Rocket Juice & The Moon (Damon Albarn og Flea fra Red Hot Chili Peppers) med bl.a Erykah Badu.

Sist Allen spilte på en klubbscene i Oslo bestod så å si alle anmeldelser av hyllester, og med sitt strålende siste album Film of Life i ryggsekken regner de med at det blir minst like god stemning denne gangen på Rockefeller.

Tid fra kl. 21.30.

Les mer her.

Relaterte saker

Eventbilde: Stage Dolls + Return
fredag
20:00

Stage Dolls + Return

Stage Dolls og Return – to giganter i norsk rockehistorie som har levert et hav av hits – inviterer til førjulsfest.

Eventbilde: Utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum
lørdag

Utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum

Nasjonalmuseet har inntatt Teknisk museum med 27 kunstverk. Noen av dem er opplagte «brudd», mens man kan lure på om andre egentlig alltid har stått på museet. 

Eventbilde: Byblikk – Oslo i kunsten
lørdag

Byblikk – Oslo i kunsten

Hvordan har kunstnere sett og tolket Oslo de siste 300 årene? Se byen gjennom kunstnernes øyne.