Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival: Tony Allen hovedbilde
onsdag 
21:30

Oslo Jazzfestival: Tony Allen

ntso

Tony Allen på Rockefeller under Oslo Jazzfestival.

Risikoen for løssluppen bruk av ”legende”-merkelappen er stor i programomtalene til en jazzfestival, men med en artist som den nigerianske trommeslageren Tony Allen er det likevel helt innafor.

Den nå 75-årige Allen gikk fra å lære seg selv å spille trommer ved å høre på plater av Max Roach og Art Blakey til å bli ryggraden og den kreative drivkraften i Fela Kutis Africa 70-band og dermed legge grunnlaget og malen for afrobeat.

Men Tony Allen er ikke en mann som hviler på laurbær og gamle bragder. Han har gitt ut flere glimrende soloalbum ved siden av å sjonglere en mengde samarbeidsprosjekter som f.eks Jimmy Tenor & Tony Allen, The Good the Bad & The Queen (Damon Albarn, Paul Simonon og Simon Tong) og Rocket Juice & The Moon (Damon Albarn og Flea fra Red Hot Chili Peppers) med bl.a Erykah Badu.

Sist Allen spilte på en klubbscene i Oslo bestod så å si alle anmeldelser av hyllester, og med sitt strålende siste album Film of Life i ryggsekken regner de med at det blir minst like god stemning denne gangen på Rockefeller.

Tid fra kl. 21.30.

Les mer her.

Relaterte saker

Eventbilde: Ringnes Brygghus digitale Pop Culture Quiz
onsdag
18:35

Ringnes Brygghus digitale Pop Culture Quiz

Mike og Ringnes Brygghus sin populære digitale Pop Culture Quiz

Eventbilde: Fagerborgfestspillene 2021 – Digitalt
torsdag
19:00

Fagerborgfestspillene 2021 – Digitalt

Fagerborgfestspillene er en kammermusikkfestival som arrangeres årlig av avgangsstudentene på bachelorprogrammet ved Barratt Due Musikkinstitutt. 

Eventbilde: Smak av Pinot Noir
torsdag
19:30

Smak av Pinot Noir

Bærum Kulturhus inviterer til en jordomseiling og smaker på de ulike typene med Merete Bø. Arrangementet foregår digitalt.