Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival: Tony Allen hovedbilde
onsdag 
21:30

Oslo Jazzfestival: Tony Allen

ntso

Tony Allen på Rockefeller under Oslo Jazzfestival.

Risikoen for løssluppen bruk av ”legende”-merkelappen er stor i programomtalene til en jazzfestival, men med en artist som den nigerianske trommeslageren Tony Allen er det likevel helt innafor.

Den nå 75-årige Allen gikk fra å lære seg selv å spille trommer ved å høre på plater av Max Roach og Art Blakey til å bli ryggraden og den kreative drivkraften i Fela Kutis Africa 70-band og dermed legge grunnlaget og malen for afrobeat.

Men Tony Allen er ikke en mann som hviler på laurbær og gamle bragder. Han har gitt ut flere glimrende soloalbum ved siden av å sjonglere en mengde samarbeidsprosjekter som f.eks Jimmy Tenor & Tony Allen, The Good the Bad & The Queen (Damon Albarn, Paul Simonon og Simon Tong) og Rocket Juice & The Moon (Damon Albarn og Flea fra Red Hot Chili Peppers) med bl.a Erykah Badu.

Sist Allen spilte på en klubbscene i Oslo bestod så å si alle anmeldelser av hyllester, og med sitt strålende siste album Film of Life i ryggsekken regner de med at det blir minst like god stemning denne gangen på Rockefeller.

Tid fra kl. 21.30.

Les mer her.

Relaterte saker

Eventbilde: Jul i Vinterland 2023
søndag
12:00

Jul i Vinterland 2023

Her kan du oppleve en hel handlegate av flotte utsalgssteder med gaver, mat, klær, leker og mye mer.

Eventbilde: Mini-hesteshow for hele familien
søndag
13:00

Mini-hesteshow for hele familien

EKT setter opp små hinder og forteller hva som skjer mellom hestene når de er helt fri og gjør ting sammen uten mennesker på ryggen. Her kan det bli mye fart og moro. Gøy for alle aldre!

Eventbilde: MiniMunch: Barnas Kunstdag
søndag
14:30

MiniMunch: Barnas Kunstdag

MUNCH ønsker å sette barnas kunstopplevelse i sentrum, og la dem møte kunsten på deres egne premisser.