Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival: Tony Allen hovedbilde
onsdag 
21:30

Oslo Jazzfestival: Tony Allen

ntso

Tony Allen på Rockefeller under Oslo Jazzfestival.

Risikoen for løssluppen bruk av ”legende”-merkelappen er stor i programomtalene til en jazzfestival, men med en artist som den nigerianske trommeslageren Tony Allen er det likevel helt innafor.

Den nå 75-årige Allen gikk fra å lære seg selv å spille trommer ved å høre på plater av Max Roach og Art Blakey til å bli ryggraden og den kreative drivkraften i Fela Kutis Africa 70-band og dermed legge grunnlaget og malen for afrobeat.

Men Tony Allen er ikke en mann som hviler på laurbær og gamle bragder. Han har gitt ut flere glimrende soloalbum ved siden av å sjonglere en mengde samarbeidsprosjekter som f.eks Jimmy Tenor & Tony Allen, The Good the Bad & The Queen (Damon Albarn, Paul Simonon og Simon Tong) og Rocket Juice & The Moon (Damon Albarn og Flea fra Red Hot Chili Peppers) med bl.a Erykah Badu.

Sist Allen spilte på en klubbscene i Oslo bestod så å si alle anmeldelser av hyllester, og med sitt strålende siste album Film of Life i ryggsekken regner de med at det blir minst like god stemning denne gangen på Rockefeller.

Tid fra kl. 21.30.

Les mer her.

Relaterte saker

Eventbilde: Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk
onsdag

Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk

I år kan de ønske velkommen til en helt ny Barnas Bondegård! Hils på kalv, geit, kaniner, høner, esel og ta en tur på hesteryggen.

Eventbilde: «Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum
onsdag

«Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Passer for både barn, ungdom og voksne.

Eventbilde: Ny medisinhistorisk utstilling på Teknisk museum
onsdag

Ny medisinhistorisk utstilling på Teknisk museum

Norsk Teknisk Museum inviterer til formell åpning av ny, fast og brennende aktuell utstilling på Nasjonalt medisinsk museum.