Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2016: Tord Gustavsen med Oslo Domkor og Tore Brunborg: Messe hovedbilde
torsdag 
22:00

Oslo Jazzfestival 2016: Tord Gustavsen med Oslo Domkor og Tore Brunborg: Messe

ntso

I 2014 spilte Tord Gustavsen for en fullsatt sal på vår åpningskonsert i Operaen. I år inviterer vi til en intim seanse med Tord Gustavsen, Tore Brunborg og Oslo Domkor med dirigent Vivianne Sydnes i Domkirken. Musikken ble opprinnelig skrevet som et liturgisk bestillingsverk til Nidaros Domkor med tittelen «Åpen hjertes messe», men er omarbeidet og tilrettelagt i anledning konserten i Domkirken.

Messen er musikalsk sett nært beslektet med instrumentalmusikken Gustavsen komponerer, med et spenn stående mellom to hovedpoler. På det ene siden finner vi det jordnære og sensuelle fra gospelharmonikk med melodiske motiver som kan minne om enkle vuggesanger. På den andre siden har vi det harmonisk åpne, det transparente og det flertydige.

Tord Gustavsen vant i 2009 Spellemannsprisen i klassen jazz. Han har mottatt en rekke kritikerutmerkelser i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Australia, og ved siden av å spille i ulike grupper, har han vært en ettertraktet akkompagnatør og jobbet med velkjente sangere slik som Simin Tander, Kristin Asbjørnsen, Silje Nergaard og Solveig Slettahjell.

Tore Brunborg har spilt med Tord Gustavsen siden 2008. Han har vært en sentral stemme i norsk jazz siden 80-tallet, og mottok i 2013 Buddy-prisen; den gjeveste utmerkelsen i norsk jazz. Brunborg var medlem av Masqualero med Nils Petter Molvær, Jon Christiansen, Arild Andersen og Jon Balke, og har også ledet en rekke ensembler under eget navn.

Oslo Domkor er sentrale innenfor norsk kirkemusikk, med et høyt aktivitetsnivå som strekker seg fra konsertproduksjoner, ukentlig deltakelse i gudstjenester, offentlige og nasjonale oppdrag, CD-innspillinger og turneer. Vivianne Sydnes er domkantor i Oslo Domkirke, og dirigent og kunstnerisk leder for Oslo Domkor. Hun er også førsteamanuensis på Norges Musikkhøgskole og har vært domkantor i Nidarosdomen, dirigent for Kammerkoret Nova og Norges Ungdomskor.

Konserten i Domkirken vil bli en meditativ og kraftfull messe for kor og flygel, i dialog med Tore Brunborg og Tord Gustavsens varme duo-samspill.

Relaterte saker

Eventbilde: Heine Aleine – og to til
torsdag
18:30

Heine Aleine – og to til

Det finnes mange musikere og det finnes mange artister, men det er ikke mange som kan kalle seg entertainer. Sangeren Heine Totland er en av de få. Dette musikalske humorshowet må rett og slett oppleves.

Eventbilde: Live Jazz i Oslo sentrum hver uke!
torsdag
19:00

Live Jazz i Oslo sentrum hver uke!

Brødrene Bergh har i flere år servert stemningsfull jazz til folket, og er definitivt jazzklubben i Oslo du bør stoppe innom. Her kan du nyte to ting som hører særs godt sammen – Stemningsfull jazzmusikk og nydelig mat!

Eventbilde: Konserten OSLONATT i Grønland kirke
fredag
20:00

Konserten OSLONATT i Grønland kirke

Vålerenga Mannskor og Akerselva Kvinnekor har gleden av å invitere til konserten OSLONATT i Grønland kirke fredag 9 juni.